sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 6

Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission.

 Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä,toinen täältä, kolmas täältä, neljäs täältä ja viides täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia.Kaiken takana on vapaus

Syy miksi haluat rahaa on vapaus. Vapaus mennä minne tahansa, tehdä mitä tahansa, elää kuten haluat ja nauttia elämästä täysillä. Nopein keino nopeuttaa tulojen kertymistä on ryhtyä yrittäjäksi. Tämä ei tarkoita pelkästään yrityksen omistamista. Joe kertoo, että tässä kohtaa moni tekee sen virheen, että he siirtyvät toiselle työskentelystä siihen, että työskentelevät omalle yritykselle. Tällöin ei saavuta vapautta ollenkaan vaan sitoo itsensä yritykseen. Joen mukaan yrittäjiä ei kiinnosta luoda yrityksiä sen takia, että he saisivat siitä itselleen työpaikan. Yrittäjät ovat kiinnostuneita luomaan itselleen useita eri tulonlähteitä, jotka eivät vaadi paljoakaan asioiden hoitamista ja niihin puuttumista. Tästä hyvänä esimerkkinä Joe mainitsee kirjat. Jos kirjoitat kirjan, se myy vuosia antaen sinulle jatkuvan tulovirran.

Tällaisia mahdollisuuksia ilmestyy jatkuvasti ja jos omaat yrittäjyyden ajattelutavan, se sallii sinun nähdä tilaisuudet ja toimia niiden suhteen. Nämä ideat voivat olla internet-pohjaisia, tiedollista omaisuutta (kuten kirja), ruokatuotteita tai -palveluja. Polkuja on monenlaisia ja kuka tahansa voi opetella ajattelemaan kuin yrittäjä.Miljonääri naapurissa

Suuri osa "itsetehdyistä" miljonääreistä eivät syntyneet varakkaaseen perheeseen. Miljonäärin heistä teki yrittäjyyden ajattelutapa ja erittäin vahva tahto menestyä.

"So here are some questions for you - 'How badly do you want to succeed? How strong is that drive to attain the life you say you want?' It can be yours, but you must take the necessary steps for it to happen."
Miten pahasti haluat menestyä? Kuinka vahva tahto sinulla on saavuttaa sellainen elämä kuin tahdot? Se voi olla sinun, mutta sinun täytyy ottaa tarvittavat askeleet, että se tapahtuu.

Ajattelutapa on se, joka erottaa ne joilla on talous hallinnassa niistä, jotka kamppailevat laskujensa kanssa. Tullaksesi miljonääriksi, sinun täytyy jatkuvasti ajatella useita eri tulonlähteiden virtoja.

Puhutaanpa rahasta

Koko idealla useasta tulonlähteestä on suuri vaikutus talouteesi. Kuitenkaan tulonlähteiden ei kaikkien tarvitse olla suuria. Voit aloittaa tulonlähteestä, joka tuottaa ylimääräiset 100 tai 200 euroa joka kuukausi. Ei ole kyse siitä, että pitäisi onnistua joka kerta saamaan suuria summia vaan tulonlähteiden hajauttaminen, jolloin yhden yhden epäonnistuminen ei horjuta koko taloutta. Pieniä summia ei pidä ylenkatsoa sillä  pidemmällä aikavälillä niistä kertyy isot tulot.

Joe itse ei ole kiinnostunut asuntokaupoista vaan liputtaa kirjojen puolesta. Hän onkin julkaissut yli 30 kirjaa ja saa niistä tasaisesti tuloja.

Joen mukaan on tärkeää pitää mielessä pari asiaa kun arvioi potentiaalisia tulonlähteitä. Ensinnäkin tulonlähteen tulisi olla joustavaa alkuvaiheessa. Voi olla, että joudut hoitamaan asiaa päätyösi ohella. Joustavuus antaa mahdollisuuden vetää rahaa puoleensa ilman, että on kiinni tietyssä aikataulussa. On myös hyvä jos tulonlähteellä on mahdollisuus kasvattaa tuottoa tulevaisuudessa.

Toinen asia mikä kannattaa pitää mielessä on se, että haluat tietenkin jatkuvat tulot. Onko suunnittelemasi tulonlähde pysyvä? Et ehkä halua panostaa aikaasi, jos tulonlähde on lyhytaikainen. Varsinkaan jos samalla vaivalla voisit saada aikaan jotain pysyvämpää.

On elintärkeää tehdä mitä rakastaa. Sen takia Joe suositteleekin tarkastelemaan omia harrastuksia mahdollisina tulonlähteinä. Yksi pahimmista asioista mitä voi tehdä, on lähteä mukaan yritykseen, josta et pidä pelkästään rahan takia. Se aiheuttaa negatiivisia tunteita, jotka estävät rahan puoleensa vetämisen.

"Go with what you love and the money will follow."
Tee mitä rakastat ja raha seuraa.

Joe pitää eritoten ideoista, jotka maksavat hyvin vähän tai ei mitään toteuttaa. Tämä tarkoittaa, että jos olet valmis tekemään kovasti töitä, teet voittoa ensimmäisestä ansaitusta eurosta eikä sinun tarvitse huolehtia veloista yms.Internet on ystäväsi

Internet on siitä ainutlaatuinen, että sitä käyttää melkein jokainen kehittyneessä maassa asuva ihminen. Internetiin on helppo päästä, se maksaa vähän ja sen avulla voi olla yhteydessä ihmisiin ympäri maailman. Se antaa mahdollisuuden aloittaa pienesti ja kehittyä suuremmaksi. Internet mahdollistaa myös bisnekset päivätyösi ohella. Uusia ja erilaisia vaihtoehtoja avautuu joka päivä. Voit hyötyä niistä jos vain olet avoin mahdollisuuksille.

Monella ihmisellä on vähintään yksi tai kaksi asiaa, joihin he suhtautuvat intohimoisesti. Se voi olla esim. kokkaus, puutarhanhoito tai kirjoittaminen. Jos olet todella intohimoinen jotain asiaa kohtaan, on aikasi arvoista tutkia voitko muuttaa harrastuksesi lisätuloksi verkossa - tai peräti uudeksi uraksi.

Joe tuo esiin blogit, jotka on ilmaista ja helppo perustaa. Joe kannustaa kirjoittamaan aiheista, jotka ovat mielenkiintoisia ja auttavat ihmisiä. Toinen suosittu alue internetissä on virtuaalinen oppiminen. Minkä tahansa aiheen voi muuttaa verkkokurssiksi, joita ei rajoita tekijän eikä oppijan maantieteellinen sijainti. YouTuben ansiosta nettivideoiden suosio on räjähtänyt ja niitä voi käyttää hyödykseen monella tavalla.

Joe mainitsee myös eBayn, jonka suomalainen vastine on varmaankin Huuto.net tai FB:n kirppisryhmät. Perimmäisenä ajatuksena on kuitenkin siis ylimääräisen tavaran myynti internetissä. Joko niin, että myyt omia tavaroitasi tai teet hommasta ammattimaisempaa eli ostat vaikkapa kuolinpesiä ja myyt niitä eteenpäin.

Ei ole siis mitään (teko)syitä olla tutkimatta erilaisia mahdollisuuksia lisätulojen ansaitsemiseen internetissä! Netti ei ole toki ainoa tapa ansaita lisätuloja, mutta se on varmastikin yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista hankkia yksi useammasta tulonlähteestä.

Kuudes askel on siis ajatella kuin yrittäjä ja kuka tahansa voi opetella ajattelemaan niin!

Toimintaohjeet

- Kirjoita ylös 10 asiaa, joita rakastat tehdä.
- Mieti minkä niistä voisit muuntaa tuotteeksi tai palveluksi
- Kirjoita ylös tapoja, joilla voisit mainostaa tuotetta tai palveluasi netissä.
- Tartu toimeen tänään toteuttaaksesi se!

Omat kommentit

Täytyy tunnustaa, että olen näinä kahtena viikkona aika lailla laiskotellut tämän projektin suhteen. Etukäteen ajattelin tämän askeleen olevan itselleni kaikista "vierain", mutta eihän se nyt niin olekaan. Olenhan jo pitempään pitänyt tätä blogia, jossa on mainoksia. Eihän niistä nyt mitään suuria ja tasaisia rahavirtoja tule, mutta edelleenkään ei pidä väheksyä niitä pieniä puroja.

Tästä askeleesta silmään pistää myös jatkuva mainostaminen kirjoista. Niinköhän vaan kirjan kirjoittamisella saisi jatkuvat tasaiset tulovirrat.. Kyllä varmaan pitäisi olla Sofi Oksasen mantteliperijä, että Suomessa saisi hyvät tulot kirjoilla. Eikä kaikilla meillä ei ole jo 30 kirjaa vyön alla kerryttämässä rahaa kassaan kuten Joella... Lukutoukkana en väheksy kirjoja ollenkaan (ja yksi haaveistani olisikin kirjan kirjoittaminen), mutta suhtaudun siihen kuitenkin kriittisesti. Kaikki on kuitenkin mahdollista!

Siitä olen kuitenkin täysin samaa mieltä, että netti on ystävä ja sen suhteen mahdollisuudet ovat rajattomat! On tosiaan blogeja, YouTube-kanavia, nettikursseja.... vaikka mitä! Itsekin olen vähän miettinyt Kitsastelijan laajentamista videoiden maailmaan, mutta se ajatus on vielä kypsyttelyn asteella.

Omalla kohdalla tämä askel ei nyt tuottanut mitään suuria ahaa-elämyksiä, mutta se kuitenkin muistuttaa pitämään hoksottimet auki kun netissä liikkuu!
2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

-  Muutama pieni arvontavoitto
- 15 % alennus sokeroinnista (satuin olemaan kaupungilla ja näin kauneushoitolan kyltin ja tartuin tilaisuuteen kun olin sokerointia pohtinut pitemmän aikaa!)
- Tuotereklamaatiosta sain 10 e lahjakortin, jota en todellakaan olettanut saavani!
- Sain arvontavoittona saadut Ruisrock-liput myytyä

Jatkuu...

Seitsemännessä (ja viimeisessä) askeleessa palataan taas auttamiseen. Juttu on luettavissa täällä.


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)