sunnuntai 3. toukokuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 2


 Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission.

Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia. Piiiitkä juttu taas luvassa!


MammonaMagneetti-projekti on nyt edennyt toiseen askeleeseen! Ensimmäisen askeleen voit halutessasi kerrata täältä. Silloin kerroinkin, että tämä seuraava askel on omiaan aiheuttamaan paniikkia! Nyt on aika kertoa mistä oikein on kyse.

Rahan salaisuus

Ne joilla on rahaa, tuntuvat saavan sitä yhä enemmän ja enemmän. Aivan kuin rikkailla olisi jokin salaisuus, josta he eivät hiisku kenellekään. Joe tietää kirjassaan kertoa, että salaisuus tosiaan on olemassa, mutta se ei liity niinkään rahaan.

"The wealthy know that if you chase money, it will always elude you. They also know that money has to circulate, meaning you are a conduit for money, not a receptacle."
Rikkaat tietävät, että jos jahtaat rahaa, se välttelee/väistää sinua. He myös tietävät, että rahan täytyy kiertää, tarkoittaen että olet johdin etkä vastaanotin (näin hyvin vapaasti suomentaen).

Tämä on se salaisuus, joka aiheuttaa paljon hämmennystä. Useimmat luulevat, että rahan pitäisi tarttua heihin kuin liima, mutta todellisuudessa rahan tulisi virrata lävitse.
Joe kertoo havainnollistavan esimerkin: kuvittele kontrolloivasi liikennevaloja vilkkaalla tiellä. Ohi ajavat autot ovat euroja. Jos hyppäät keskelle liikennettä ja yrität kahmia kaikki eurot, aiheutat vain kaaosta. Samoin käy jos vaihdat kaikki valot punaiseksi yrittääksesi pitää itselläsi niin paljon euroja kuin mahdollista. Silloin pysäytät liikenne/rahavirran kokonaan.

Rikkaat ymmärtävät, että rahaa ei kannata yrittää hamstrata. He tietävät, että liikkeessä pysyvä raha on voimakas väline kun taas liikkumaton raha ei tee mitään ja menettää vain arvoaan. Hamstraamiseen perustuvat pahan päivän varalle aloitetut säästöt jne. Joen mukaan sellainen ei ole välttämättä huono asia, mutta rahan hamstraaminen ajattelutapana on väärin. Kun näet miten rahavirtojen ohjaaminen toimii, huomaat, että säästösuunnitelmat yksinään eivät tuo haluamaasi elämää.

Joe ei tietenkään kehoita olemaan taloudellisesti vastuuton, mutta hänen mukaansa jos et muuta ajattelutapaasi ja päästi irti nykyuskomuksistasi rahan suhteen, olet tuomittu ponnistelemaan riippumatta siitä miten paljon ansaitset.

Virtaan mukaan

Jos rahan kerran pitää kiertää niin miten aloittaa? Nyt tuleekin sitten se kohta, jossa paniikki saattaa iskeä! Joen mukaan täytyy vain päättää asettavansa syrjään kaikki vanhat (ja rajoittavat) uskomukset rahasta.

"The secret to getting money to flow through your life and be attracted to you, is to GIVE IT AWAY."
Salaisuus, miten saat rahan virtaamaan elämääsi ja vetämään sitä puoleesi, on antaa sitä pois! Lue nämä sanat uudestaan ja uudestaan. Nousivatko vanhat uskomuksesi heti pinnalle? Iskikö paniikki?
Miten rahan antaminen voi vetää puoleensa lisää rahaa? Eikö se olekaan päinvastoin? Ei ole. Pysäytät virran kun yrität hamstrata lisää rahaa!

"Giving without expectation of return from a specific source is the second step to attracting money into your life."
Antaminen ilman, että odotat mitään takaisin tietystä lähteestä, on toinen askel rahan vetämisestä puoleesi elämääsi. Mitä annat maailmalle, saat sen takaisin. Oli se sitten negatiivista tai positiivista.
Jos annat vapaasta tahdostasi ilman mitään odotuksia palautuksesta, saat takaisin moninkertaisesti - ja lisäksi antamisen ilon!

Voit antaa heille joita rakastat tai niille jotka ovat inspiroineet sinua, Voit antaa uskonnolliselle järjestölle tai hyväntekeväisyyteen. Ei ole väliä kellet annat rahaa, kunhan tunnet olosi siitä hyväksi.

Antamisen kaksi tasoa

Ensimmäinen taso on Joen mukaan tuttu useammalle meistä. Englanniksi ensimmäisen tason nimi on "tithing", joka tulee sanasta "tithe", joka taas tarkoitaa kymmenystä.  Tämä sitten taas juontaa juurensa Vanhaan testamenttiin ja halutessaan tarkempaa historiaa voi lukea täältä.

"At this level you're giving 10 % or more of your gross income to the source of your spiritual and/or inspirational nourishment."
Tällä kymmenyksen tasolla annat 10 % tai enemmän bruttotuloistasi sille taholle, josta saat henkisen ja/tai inspiroivan "ravintosi".

Joe kertoo, että aikanaan hänkään ei uskonut tähän ja ajatteli koko jutun olevan suurta huijausta. Jos hän sitten kuitenkin riipi muutaman dollarin kukkarostaan ja antoi ne vastahakoisesti, hän odotti malttamattomana saavansa rahansa takaisin. Hän tunsi, että universumi oli ne hänelle velkaa.
Ongelmana oli Joen ajattelutapa ja vasta kun hän oppi kiitollisuuden ja aidon antamisen ilon, hänen oli mahdollista astua vastaanottamisen virtaan.

Antamisen ilo ilman ennakko-odotuksia täytyy hallita ennen kuin voi siirtyä toiselle asteelle, joka on englanniksi "seeding", jonka voisi suomentaa kylvämiseksi. Joe viittaa John Spellerin kirjaan "Seed money in action" (kirja ei ole itselleni tuttu). Kirjassa puhutaan vetovoiman siemenen kylvämisestä ja tämä siemen on antaminen. Antamisella on voima tuoda lisää rikkauksia elämääsi. Tämä siis tarkoittaa, että pitää antaa enemmän kuin 10 %.

Kun annat/lahjoitat rahaa, avaat sisälläsi vastaanottamisen oven. Mitä enemmän annat, sitä leveämmälle ovi aukeaa. Saat takaisin samalla tavalla kuin olet antanut. Eli jos olet avannut ovea vain vähän raolleen, sitten vähän tulee takaisin sinulle.

Oven avaaminen

Joe kertoo esimerkin miten hän antoi tuntemattomalle sairastuneelle lapselle 15 000 dollaria. Joe kertoo miten se oli hänelle jännittävää ja miten hyvältä se hänestä tuntui, että hän pystyi auttamaan vaikka hän oli aiemmin ollut itse koditon ja rahaton. Joe tunsi olonsa suorastaan fantastiseksi!

Samana päivänä kun Joe lähetti lapsen äidille shekin, sai Joe itse yllättäen 35 000 dollarin shekin.
Joe antoi rahaa lapselle, jonka tarina inspiroi häntä ja hän antoi rahat puhtaasta antamisen/auttamisen ilosta eikä ollut odottanut mitään takaisin.Joe kirjoittaa, että on tärkeää antaa ajatuksella eikä automaattisesti ja ajattelematta. Ei myöskään pidä sortua siihen ajatukseen, että antaa vasta sitten kun saa enemmän rahaa (antakaa miljoona, kyllä minä sitten annan!). Aiemmassa postauksessa kirjoitinkin siitä, että pitää ajatella varakkaasti jo ennen kuin on varakas. Tässä pätee sama, että pitää omata antamisen ajattelutapa jo ennen kuin on paljon mistä antaa. Antaminen avaa oven ja jos et anna siitä mitä sinulla nyt on, et vastaanota lisää rahaa, jota antaa pois myöhemmin. Pysytkö kärryillä?

"You only have to follow the guideline - give 10 % to where you receive spiritual nourishment and keep doing it."
Sinun täytyy vain noudattaa tätä suuntaviivaa - anna 10 % sinne mistä saat henkistä "ravintoa" ja jatka sen tekemistä.

Ole norsu äläkä hyttynen

Joen mielestä ihmisten isoin virhe on antaa liian vähän. Hänen mielestään pitäisi antaa merkittävä osuus siitä mitä itse kullakin on. Joe kertoo, että hänellä meni kauan ymmärtää tämä asia. Vuosia hän antoi niin vähän kuin mahdollista ja sekin fyysisesti sattui häneen. Hän sai takaisin yhtä vähän ja surkeasti. Joe odotti, että universumi ahtaa norsun oven läpi vaikka tosiasiassa hän oli jättänyt oven auki hyttyselle. Hän sai siis takaisin mitä antoi (eli hyvin vähän).

Lopulta hän testasi antamisen teoriaa ja lähetti häntä inspiroineelle kirjoittajalle rahaa. Aiemmin Joe olisi lähettänyt 5 dollaria (hyttynen), mutta nyt hän päätti antaa 1000 dollaria (norsu). Se oli Joen suurin siihen asti antama lahjoitus ja se tuntui Joesta jännittävältä! On tärkeää tuntea olonsa hyväksi antamisesta!

Joe siis antoi ilman mitään odotuksia, että saisi mitään takaisin ja mukavia asioita alkoi tapahtua; hän sai pyynnön kirjoittaa kirjan yhdessä toisen kirjailijan kanssa ja yhteen Joen kirjoista haluttiin ostaa käännösoikeudet. Joe läväytti lahjoituksellaan oven auki ja sai moninkertaisesti takaisin mitä antoi!

Skeptikot voisivat väittää, että kaikki oli sattumaa, mutta Joe itse uskoo, että hän astui runsauden virtaan ja laittoi myös vetovoiman lain toimintaan lähettämällä universumille viestin varakkuudesta.

"Remember, the second step is to give money without expectation of return from a particular source. When you do so, you'll begin to Attract Money Now."
Muista, toinen askel on antaa rahaa ilman, että odotat saavasi sitä takaisin tietystä lähteestä. Kun teet niin, alat vetää rahaa puoleesi nyt.

Toimintaohjeet

- Kirjoita ylös mistä sait inspiraatiota tänään.
- Anna rahaa niille/sille taholle, joilta sait inspiraatiota.
- Odota rahan tulevan elämääsi, mutta älä odota/oleta sen tulevan takaisin samasta paikasta mihin annoit.

Omat kommentit

On helppo ymmärtää miksi kirjan alussa on vastuuvapauslausekkeet! Kuka nyt haluaisikaan olla vastuussa jos lukijat alkaisivat heivata kaikki eläkesäästönsä kiertoon... Oman järjen käyttö on siis suotavaa!

That being said... Mielestäni esitellyssä liikennevalo-esimerkissä on kieltämättä järkeä, mutta en olisi siltikään valmis luopumaan omista pahan päivän varalle kerätyistä säästöistä. Onhan se toki tosiasia, että pankkitileillä lojuvaa rahaa syö inflaatio jne., mutta kuitenkin mielestäni on aivan järkevää pitää hätävararahastoa jos sellaiseen vain on mahdollista. En myöskään pidä hätävararahastoa rajoittavana uskomuksena/ajattelutapana vaan uskon, että kultainen keskitie säästämiseen ja rahan johtimena toimimiseen on löydettävissä.

Rahan lahjoittaminen tulee toisille varmasti luonnostaan ja toisille ominaista on pitää kiinni jokaisesta mahdollisesta sentistä. Itse kyllä annan erilaisiin keräyslippaisiin rahaa, mutta hyttysen kokoisia lahjoituksia. 10 % antaminen bruttotuloista kuulostaa kyllä aika hurjalta! Harvalla meillä on antaa 15000 (tai edes 1000 e) lahjoituksia kuten kirjailijalla, mutta ei kuitenkaan pitäisi aliarvioida sitä, että pienelläkin summalla voi auttaa! Vaikka sitten rahaa olisikin antaa enemmän, pelkkä tekninen suorittaminen ei riitä. Pitäisi päästä myös ajatuksen tasolla siihen tilaan, että lahjoittaa rahaa iloisin mielin eikä tosiaan ala heti kärsimättömästi odottamaan universumilta paluupostia.

Viime vuonna joulun aikoihin annoin elintarvikkeita ruokakeräykseen ja lisäksi lahjoitin rahaa minua inspiroivalle nettisivun pitäjälle. Silloin koin antamisen riemua ja vieläkin muistelen asiaa lämmöllä! Piakkoin sen jälkeen voitin mm. 100 euron lahjakortin. Haluan myös nostaa esille viime jouluna otsikoissa olleen mystisen joulutontun, joka lahjoitti yksinhuoltajalle rahaa ja tämä pystyi ostamaan lapsille joululahjoja sekä maksamaan vuokransa. Toivottavasti joulutontun hyvä teko palasi hänelle takaisin norsun kokoisena!

Tässä parin viikon aikana lahjoitin kyllä varsin kitsaasti rahaa (kahdelle eri taholle), mutta täytyy nyt kunnostautua tässä asiassa paremmin jatkossa! Täytyy pitää hoksottimet avoinna ja miettiä mistä itse saa inspiraatiota/innoitusta/henkistä "ravintoa"!

Jos muuten ihmettelitte, että miksi tässä askeleessa puhuttiin vain rahallisesta antamisesta/auttamisesta niin voin kertoa, että myöhemmässä askeleessa on luvassa lisää auttamiseen
liittyviä teemoja.
2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

- Töissä sain ylläripostia HR-yksiköstä, että tämän kuun alusta lähtien minulle aletaan maksamaan kokemuslisää (parikymppiä extraa palkkaan joka kuukausi)!
- Rahaa löytyi tälläkin viikolla 0,15 e
- Lotoista tuli voittoina n. 10 e
- Löysin Vero Modasta kivan takin, josta olin henkisesti valmis maksamaan pyydetyn alehinnan 30 e jos takki olisi sopiva. Kun otin takin sovitettavaksi, myyjä kehoitti sovittamaan huolella sillä hinta tippui juuri 15 euroon. Takki oli just hyvä ja ostin sen!

Ihan erikseen haluan pitemmästi kertoa mitä tapahtui keskiviikkona! Vietin vapaapäivääni kaupungilla ja lahjoitin SPR:n kerääjälle rahaa lippaaseen. Normaalisti olisin antanut ehkä 0,50 - 1 e (hyttynen), mutta nyt annoin 5 e (ei nyt ehkä täysikasvuinen norsu mutta kumminkin) ja todellakin tunsin antamisen iloa! Menin sitten syömään ja siinä syömistä lopetellessani selasin kännykällä Facebookia. Bongasin Taffelin juuri julkaiseman kisan, jossa nopeimmat saivat tietyistä Postin pakettiautomaateista koodeilla sipsipaketin. Sattuipa olemaan varsin lähellä automaatti, josta sipsipaketti löytyisi ja riensin pikaisesti paikalle. Kädet täristen näpyttelin koodin automaattiin ja ovi loksahti auki! Paketti oli yllättävän suuri ja sisällöksi kotona paljastui 10 pakettia sipsejä!!

Sattumaa, sanoo skeptikko, mutta minä uskon siihen, että universumi palautti hyvän pikavauhtia takaisin!

Jatkuu...

Kolmannessa askeleessa opetellaan kuluttamaan/tuhlaamaan menestyvästi. Kolmas askel on nyt luettavissa täältä.


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

2 kommenttia:

  1. Hei! ISO Kiitos Sinulle tästä mainiosta "tekstisarjasta" tämän kirjan ja asian teemoilta! Olen itse tässä Joulukuun aikana tutustunut ja tutustumassa Vetovoiman lakiin ja oli todella huippua kun löysin blogisi kun olen miettinyt tätä kymmenesosan/muun summan/määrän lahjoittamista. Jee! Mukavaa Joulun odotusta sinulle! :-) Laitetaanpas Facebook-sivusi seurantaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kivasta kommentista ja kiva kun löysit tiesi tämän juttusarjan pariin :) Ootko laittanut vetovoiman lakia vielä toimintaan käytännössä?

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)