sunnuntai 17. toukokuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 3

 Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission. 


Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä ja toinen täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia. Tuttuun tapaan pitkästi tekstiä taas luvassa!


Nyt on aika edetä projektissa kolmanteen askeleeseen! Jos edelliset askeleet ovat jääneet välistä tai muuten vain ne haluaa kerrata, niin linkit löytyvät yllä olevasta Mistä on kyse?-kappaleesta.

Kolmannessa askeleessa keskitymme kuluttamiseen! Askeleen nimen suomentamisessa olin vähän hätää kärsimässä kun en millään osannut päättää oikeanlaista suomennosta. Englanniksi termi on siis "prosperous spending" ja sen olisi voinut kääntää myös vauras/onnekas/varakas/tuottava kuluttaminen/tuhlaaminen. Mutta mistä tässä oksymoronilta kuulostavassa askeleessa on oikein kyse, oli käännös sitten mikä tahansa edellä mainituista?

Vähyyden ajattelutapa

"A scarcity mindset is an active ongoing force in your life. When you focus on what you don't have, don't want, and don't take pleasure in - all you get is more lack in your life."
Vähyyden/pulan ajattelutapa/mielenlaatu on jatkuva voima elämässäsi. Kun keskityt siihen mitä sinulla ei ole, mitä et halua ja mistä et saa iloa - saat vain lisää puutetta elämääsi.

Päästäksesi haluamaasi taloudelliseen tilanteeseen, sinun täytyy ymmärtää missä olet tällä hetkellä. Siirrettyäsi fokuksesi sinne missä haluat olla (verrattuna siihen, että keskittyisit siihen mitä sinulla ei ole), muuttaa se sinut pois vähyyden ajattelutavasta vastaanottamisen tilaan.

Joe kysyy, että onko ympärilläsi ihmisiä, jotka jatkuvasti puhuvat jokaisesta pienimmästäkin ikävästä ja negatiivisesta asiasta, joka heille tapahtuu. Joeta nämä ihmiset turhauttavat. Hän muistuttaa, että rahan, rakkauden, terveyden ja onnellisuuden puute tulee suoraan ajattelutavastasi. Kehitämme taloudellisen ajattelutapamme ympärillämme olevilta ihmisiltä. Jos lähimmäisemme ovat negatiivisia, me omaksumme samat tavat. Lapsena meillä tuskin oli rahahuolia vaan kuulimme miten vanhempamme puhuivat raha-asioista ja heidän taloudellisista uskomuksistaan.

Joe kertoo, että hänelle usein ihmetellään miten kaksi tuloiltaan samanlaista taloutta voi viettää valtavan erilaista elämää. Toisella taloudella tuntuu aina olevan puutetta rahasta kun taas toinen käy lomilla, ostelee uusia tavaroita eikä niin stressaa rahasta. Joen mukaan kyse on siitä miten he ajattelevat rahasta ja näin ollen he saavat eri tuloksia.

"Your financial situation, good or bad, is a direct reflection of what's going on in your mind. It's not a situation created by outside influences, the economy, your parents or anyone else. You are responsible for your own thoughts. And those thoughts produce your results."
Taloudellinen tilanteesi, hyvä tai huono, on suora heijastus siitä mitä mielessäsi on. Se ei ole vanhempiesi tai yleisen taloudellisen tilanteen luoma. Sinä olet vastuussa omista ajatuksistasi. Ja nuo ajatukset tuottavat tuloksesi.

Voisi kuvitella, että extraraha ratkaisisi tilanteen, mutta Joen mukaan asia ei ole niin. Vaikka tuplaisit tulosi niin tuntisit silti puutetta. Sen takia lottovoittajatkin voivat olla pian puilla paljailla, koska heidän mielensä ei voinut käsitellä yllättävää vaurautta.

Yksinkertaista se ei ole

Ajatusten muuttaminen kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei välttämättä ole. Jos velkojat ovat ovella, pelkkä positiivinen ajattelu ei auta. Pitää tarttua toimeen  ja tehdä suunnitelma nykyisten mahdollisten rahapulmien hoitamiseksi samalla kun kehittää itseään ja ajattelutapaansa.

Joen kokemuksen mukaan on olemassa kolmea eri tyyppiä ihmisiä mitä tulee rahaan. On pieni prosentti ihmisiä, jotka ovat taloudellisen tuhon kuilulla, jossa epätoivo, paniikki ja pelko ovat todellisia. Heidän tilanteensa saattaa tuntua toivottomalta, mutta sitä se ei ole. Toki tilanne vaatii huomattavaa sitoutumista oman elämänsä parantamiseen. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Toinen tyyppi on sellainen, joka vetää vaivattomasti rahaa puoleensa eikä heihin vaikuta ulkoiset tekijät. Sitten näiden kahden välissä on suurin osa väestöstä. Nämä ihmiset ovat kahden ääripään välillä ja he ovat herkistyneitä pelkoon. He ovat niitä, jotka pärjäävät ihan hyvin tai jopa varsin hyvin taloudellisesti, mutta ovat silti huolissaan kaiken sortumisesta. Heillä ei näytä olevan tarpeeksi rahaa siihen elämään, jota he todella haluaisivat elää. Kiintoisaa on, että tämä viimeisin tyyppi taistelee eniten vähyyden ajattelutavan kanssa. Luulisi, että ensiksi mainittu tyyppi pelkäisi eniten, mutta kun on jo pohjalla, ainoa tie on ylös. Tämä tarkoittaa, että menetyksen pelko ei ole niin suuri.

It is this fear of loss that keeps people in jobs they hate or working for someone else rather than pursuing their own dream. The fear of losing what little they have constantly trumps the possibility of a better life.”
Menettämisen pelko on se, joka pitää ihmiset töissä, joita he vihaavat tai työskentelemään jollekin toiselle eikä tavoitella omia unelmiaan. Sen vähän omistamansa menettämisen pelko päihittää jatkuvasti mahdollisuuden paremmasta elämästä.

Kuluttamisen opettelu

Prosperous spending, or prosperous purchasing, is the third step to attracting money.
Menestyvä/vauras kuluttaminen, tai menestyvä/vaurastuva ostaminen, on kolmas askel rahan puoleen vetämisessä.

Muistathan, että rahan täytyy kiertää. Kulutat rahaa joka päivä, mutta kysy itseltäsi: kulutatko sitä pelokkaasti vai iloisesti? Käytätkö rahaa ilolla parantaaksesi elämääsi? Jos sinulla on rahaa ostaa jotain, joka parantaa elämänlaatuasi ja antaa sinulle iloa, sinun pitäisi ostaa se.

You live life once and if you never enjoy your days, fearful that you might need those extra dollars, then you will be dissapointed at the end of your life.
Elät elämäsi vain  kerran ja jos et koskaan nauti päivistäsi, peläten, että saatat tarvita extraeuroja, tulet pettymään elämäsi lopussa. Joe huomauttaa pariin kohtaan tässä askeleessa, että tarkoitus ei tietenkään ole, että pitäisi rynnätä äkkiä tuhlaamaan kaikki rahansa tai hankkiutumaan korviaan myöten velkoihin.Joe kertoo tarinan miljonääriystävästään Gerrystä, joka oli kertonut Joelle miten hän viimein ymmärsi menestyksekkään kulutuksen idean. Tämä ahaa-elämys tapahtui ruokakaupassa, jonne Gerry oli mennyt vaimonsa lähettämänä. Gerry oli kasvanut köyhissä oloissa ja hänen äitinsä oli aina joutunut venyttämään ruokabudjettia. Gerry bongasi kaupassa rakastamiaan punaisia paprikoita. Gerry poimi niitä muutaman kärryynsä. Hetken kuluttua Gerry alkoi kuitenkin tuntea syyllisyyttä ja oli jo kääntymässä takaisin palauttaakseen paprikat takaisin hyllyyn. Yhtäkkiä Gerry tajusi, että hän oli kieltämässä itseltään jotain mistä hän todella nautti, koska hänellä oli äitinsä vanha uskomus ruokabudjetin venyttämisestä. Gerry päätyi ostamaan 8 punaista paprikaa ja hän nautti jokaisesta!

Me kiellämme itseltämme pienemmänkin mukavuuden, vaikka se maksaisi vain pari euroa. Tämä ei ole menestyvää kuluttamista! Menestyvä kuluttaminen ei tarkoita kaiken ansaitun rahan tuhlaamista vaan nauttimista siitä mitä kulutat tuntematta syyllisyyttä siitä. Positiiviset tunteet, jotka menestyvä kulutus tuo, on se mikä vetää elämääsi lisää positiivisia asioita.

Joe kertoo, että hänellä on tapana aina palkita itseään hyvistä saavutuksista. Hän suosittelee tapaa myös muillekin. Kun saavutat tavoitteesi, osta itsellesi jotain mukavaa tai vietä päivä kylpylässä, jos se on juttusi. Tosin näiden itsensä palkitsemisten ei tarvitse maksaa maltaita, mutta niiden tulisi luoda suuri määrä positiivisia ajatuksia ja tunteita.

Joe kertoo tarinan eräästä omasta palkinnostaan. Lyhykäisyydessään juttu menee niin, että hän osti itselleen 700 dollarin sytkärin. 700 dollaria sytkäristä?! Joe osti sen ja tunsi olonsa fantastiseksi. Tämä ei tietenkään tarkoita, että meidän muiden tulisi ostella 700 dollarin sytkäreitä, johon ankkuroida oma menestyksemme. Rahaa pitäisi kuluttaa ilosta eikä peläten. Kuluttamisen ilo on sidottuna antamiseen – jopa itsellesi antamiseen.

Joe kertoo, että edetessä on ihan normaalia, että vanhat uskomukset nostavat rumaa päätään ja epäilykset alkavat. Muutos on prosessi ja kun sen hyväksyy niin saattaa nauraa tyhmille asioille, joita tekee tai sanoo, joilla ei ole menestyksen kanssa mitään tekemistä. Me olemme kaikki tehneet asioita täysin tottumuksesta, jotka vaikuttavat lähes naurettavilta kun niitä tarkastelee menestyksen näkökulmasta. Toimit autopilotilla hankkimiesi uskomusten mukaisesti. Tämän takia voi olla vaikeaa muuttaa näitä uskomuksia. Ne ovat juurtuneet syvälle ajatustapaasi ja vaatii tietoisuutta, huomiota ja toimintaa poistaa ne.

As you learn more about circulating money, you'll eventually learn to balance receiving and spending so that both are positive influences in your life.
Kun opit enemmän rahan kiertämisestä, opit tasapainottelemaan saamisia ja kulutusta niin, että molemmilla on positiivinen vaikutus elämääsi. Elämästä nauttiminen on koko idea rahan puoleen vetämisessä. Mutta sinun ei tarvitse odottaa rahavirtojen tulevan ennen kuin voit tuntea olosi iloiseksi. Tee päätös kiinnittää huomiota siihen mihin kulutat rahaa ja millä asenteella sen teet. Valitse, että lisäät elämääsi asioita, joista saat positiivisia tunteita samalla kun työstät tavoitteitasi.

Prosperous purchasing means this: when the product or service is there, and your desire is there, and the money is there, then buy.
Menestyksekäs kuluttaminen tarkoittaa tätä: kun palvelu tai tuote on saatavilla, halusi on olemassa ja rahat ovat olemassa, osta.
Miksi? Joe korostaa taas, että hän ei missään nimessä kehota ketään velkaantumaan tai tuhlaamaan päättömästi. Kun ostaa menestyksekkäissä olosuhteissa niin lähettää psykologisen viestin omasta arvosta itselleen ja liittyy mukaan universumin yltäkylläisyyden virtaan.


Toimintaohjeet:

- Kirjoita ylös 3 asiaa, jotka haluaisit ostaa juuri nyt.
- Valitse yksi asia, jonka voit ostaa velkaantumatta.
- Osta se.

Omat kommentit:

Vai että ostamalla vauraammaksi? Aluksi ajattelin, että onpa kumma väite. Kuitenkin kun koko jutun idean tajusi niin huomasin, että kyllä asiassa jotain järkeä on. Monesti kulutan rahaa huonoilla fiiliksillä ja joskus suorastaan pelko persiissä (tarkemmin sanottuna vatsanpohjaan tuntuu asettuvan iso huolimöykky). Tajusin myös nyt, että mieleeni on juurikin iskostunut tuo vähyyden ajattelutapa! Vaikka rahatilanteeni onkin varsin kohtalainen, olen silti lähes jatkuvasti huolissani rahasta ja sen riittävyydestä.

Sitä vähän tuppaa elämään sellaista sitku-elämää eli "sitten kun minulla on ...(täytä sopiva)..... niin olen onnellinen". Täytyisi siis opetella olemaan onnellinen nyt, unohtamatta kuitenkaan niitä tulevaisuuden tavoitteita.

Olen myös huomannut, että juurikin autopilotilla tulee hoettua liian usein "ei mulla oo varaa" ja "se on liian kallis", oli kyseessä sitten mikä vaan. Jos kerran omat ajatukset ovat suora heijaste taloudelliseen tilanteeseen niin mieleni sanoo ettei minulla ole varaa, ja kas, minullahan ei ole varaa! Tähän perustuu myös vertaus kahdesta taloudesta samoilla tuloilla. Toinen talous on sitä mieltä, että heillä on varaa matkustella ja ostella uusia asioita ja toinen talous on sitä mieltä, että heillä ei ole varaa mihinkään.

Menettämisen pelko osui ja upposi myös minuun. Kuinka moni tosiaankin on itselleen epämieluisessa työssä vain sen takia ettei uskalla omaisuuden menetyksen pelossa tavoitella omia unelmiaan. Jos pitää valita tyhjän päälle heittäytyminen omien unelmien seuraamiseksi tai tasainen rahavirta epämieluisasta lähteestä niin moni valitsee tasaisen rahavirran. Vaikkakin se tulisi työstä, jota he vihaavat, on se silti parempi kuin epätietoisuus ja mahdollisuus kaiken sortumiseen.

Tätä aihetta mielestäni sivuaa myös se miten omaksumme taloudellisia ajatuksia läheisiltä ihmisiltämme. Ovatko seuraavat ajatukset tuttuja: "opiskele ahkerasti ja hanki hyvä työpaikka",
"ei ole väliä mitä tekee, kunhan siitä saa rahaa" tai "toivottavasti saat vakipaikan, jossa olet loppuelämäsi". Näitä neuvoja olet voinut saada vanhemmiltasi tai saatat itse antaa lapsillesi. En väitä, että ne olisivat väärin, mutta nykyaikana ne eivät välttämättä kestä lähempää tarkastelua. Kannatan ehdottomasti opiskelua, mutta nykypäivänä on paljon työttömiä korkeakoulutettuja. Hyvät koulupaperit eivät siis automaattisesti oikeuta hyvään työpaikkaan, jossa ollaankin sitten loppuelämän. Vakipaikatkaan eivät nykyään ole niin vakituisia. Mikään ei ole siis varmaa. Mitä tässä nyt yritän sanoa on se, että kannattaa miettiä kenen taloudellisia ajatuksia/rajoittavia uskomuksia kannat mukanasi ja onko niistä itsellesi mitään hyötyä.

Yllä mainittujen toimintaohjeiden lisäksi olen muuten kehitellyt itselleni myös yhden ylimääräisen:
kun selaan mainoksia yms. ja näen itselleni mieluisia tavaroita, totean itselleni: mulla on tuohon varaa. Vaikka en tuotetta olisi ostamassakaan itselleni niin lähetän kuitenkin positiivista vaurauden viestiä universumille.

Näiden kahden viikon aikana tein itse asiassa kaksi suurta ostosta: tilasin uutta tietokonetta varten osat ja ostin langattomat kuulokkeet. Vietän suurimman osan vapaa-ajastani tietokoneen ääressä (olen siis aika nolife jos ette tätä jo tienneet! :D). Elämänlaatuani siis todellakin parantaa nopea ja tehokas kone, jolla jatkossa pelitkin pyörivät paremmin. Pystyin siis järkeilemään itselleni, että uusi tietokone on elämänlaatua suuresti parantava hankinta, josta minun tulisi iloita täysin sydämin. Kuitenkaan en päässyt toivottuun mielentilaan tilatessani ja maksaessani osia vaan olin suorastaan peloissani ja mahanpohjaan asettui tuttu huolimöykky. Miksi sitten edes ostin? Tiedän kyllä, että myöhemmin tulen iloitsemaan ostoksestani, mutta olisi ollut kyllä hienoa tuntea se jo ostohetkellä...

Mitä taas tulee kuulokkeiden ostamiseen niin siinä kohtaa pääsin jo vähän paremmalle asteelle. Olen langattomien kuulokkeiden hankintaa miettinyt jo pitkään (ja rakastan musiikin kuuntelua missä kuljenkin) ja nyt tuli sopivat eteen. Ehkä en ihan yltiöiloissani ollut kun ne kävin ostamassa, mutta en sentään peloissanikaan. Kotona pystyin heti iloitsemaan uusista kuulokkeistani!

Ihanteellisestihan kaikkia näitä esiteltyjä ja tulevia askeleita tulisi harjoittaa yhtä aikaa, mutta itse olen keskittynyt niihin näissä 2 viikon putkissa. Kuitenkin tämäkin askel on sellainen, johon ei pakosta opi kahdessa viikossa. Vaatii siis ponnisteluja kytkeä autopilotti pois päältä ja keskittyä siihen, että käyttää rahaa ilolla! 


2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

Näinä kahtena viikkoina olen vissiin kulkenut vähän lapot silmillä, koska mielestäni mitään kovin merkittävää ei ole tapahtunut. Tosin olen huomannut notkahduksen mielialassa, joka sekin tuntuu vaikuttavan kaikkeen (kirjassahan sanotaankin, että ajatukset heijastuvat taloudelliseen tilanteeseen). Kuitenkin muutamia juttuja olen kirjannut ylös!

- Bongasin uuden Suomessa toimivan affiliate-yrityksen.
- Tokmannilla oli hyvä tarjous (-72 %)  Nutrilett-patukoista ja niitä olikin vielä jäljellä (sinnikkyydestä iso kiitos Jessicalle!)
- Olin katsellut paria juttua myymälän sulkevassa sisustusliikkeessä ja nyt he olivatkin nostaneet aleprosenttia, joten ostin tuotteet.

Jatkuu...

Neljännessä askeleessa pyydetään apua. Neljännen askeleen voit lukea TÄÄLTÄ.


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)