sunnuntai 31. toukokuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 4


Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission.

 Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä,toinen täältä ja kolmas täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia.


Yksinäisen Ratsastajan syndrooma

Donald Trump kehottaa ajattelemaan isosti ("Think big!") ja samaan kehottaa myös Joe. Aikaisemmin Joe kuitenkin itse seisoi omien unelmiensa tiellä. Kyse ei ollut pelkästään hänen vanhoista ja rajoittavista uskomuksista vaan myös hänen omasta asenteestaan. Joen mielestä hän oli yksin maailmaa vastaan ja että hän pystyisi yksin mihin tahansa. Joe ei kuitenkaan tajunnut, että hänen asenteensa esti häntä saavuttamasta unelmiaan.


Eräänä päivänä tapahtui jotain mikä avasi Joen silmät. Hän kuuli seminaarissa termin "Yksinäisen Ratsastajan syndrooma" (Lone Ranger syndrome). Lyhykäisyydessään selitettynä asenne on huono ja sillä ei paljoa saavuteta. Joe oli aina ajatellut, että avun pyytäminen on heikkouden merkki.
Mutta miltä sinusta tuntuu kun joku pyytää sinulta apua? Joe myöntää, että hänestä on mukavaa kun hänen apuaan pyydetään ja hän nauttii muiden auttamisesta.

"This is the fourth step to attracting money into your life: you must ask for help."
Tämä on neljäs askel rahan puoleensa vetämisessä elämääsi: sinun täytyy pyytää apua.
Kysy keneltä tahansa, joka on siinä asemassa, että hän voi auttaa sinua. Joen mukaan avun pyytämisessä on kaksi tasoa.

Pyydä ja sinulle annetaan

Pyytämisen ensimmäinen taso on henkistä laatua.

Joe kertoo omasta tilanteestaan; siitä miten hän pääsi pois kaduilta, mutta eli silti köyhyydessä ja laskupino kasvoi kasvamistaan. Joe uskoi, että hänellä ei ollut enää muita vaihtoehtoja, joten hän teki ainoan asian mihin hän pystyi - hän rukoili. Joe itse pyysi apua Jumalalta, mutta hän sanoo ettei ole väliä mihin itse uskot. Korkeamman voiman rukoilu auttaa valtavasti. Voit pyytää apua Jumalalta, enkeleiltä tai vaikka yksisarvisilta. Joe kertoi Jumalalle, että hän ei pysty suoriutumaan ongelmistaan omin avuin ja että hän ei näe uusia mahdollisuuksia. Ole kiltti ja auta.

Avun pyytämisellä saavuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin se avaa polun vastaanottamiselle. Kerrot universumille olevasi valmis ja avoin uusille mahdollisuuksille, kuin myös hyväksyväsi avun tavoitteidesi saavuttamiseen. Ennen rukoilua Joe halusi tehdä kaiken itse, joten hän ei ollut avoin vastaanottamaan ja tunnistamaan mahdollisuuksia. Hänen mielensä ja sydämensä olivat suljetut.

Toisekseen avun pyytäminen myös lievittää stressiä. Joe sanoo, että kun hän pyytää apua, se vapauttaa hänen ajatuksensa. Hän voi tehdä mitä hänen pitää tehdä eikä hänen tarvitse vatvoa ja murehtia samoja ongelmia. Hän myös sai nukuttua paremmin kun hän uskoi saavansa apua ja sitä hän sai.

"The idea is to ask for help from a higher source. Then let go of your stress and have faith your prayer will be answered."
Ideana on pyytää apua korkeammalta voimalta. Sitten päästä irti stressistäsi ja usko, että rukouksiisi vastataan. Viimeiseksi tartu toimeen niihin ideoihin ja mahdollisuuksiin, jotka tiellesi tulevat. Pyydä ja toimi ("Ask and act").


Päätä miten haluat lähestyä valitsemaasi korkeaa voimaa. On tärkeää, että sallit korkeamman voiman auttaa sinua. Sinun täytyy pyytää uudelleen ja uudelleen sillä tavoin kuin se on henkisesti sinulle sopivaa. Joe kertoo, että hän järjestää aina aikaa pyytämiselle. On helppoa unohtaa koko asia tai luopua siitä. Joe itse viettää joka ilta aikaa poreammeessaan ja se on hänelle sitä aikaa, jolloin hän kommunikoi universumin kanssa. Hän esimerkiksi pyytää apua tiettyyn ongelmaan, joka on juuri silloin ajankohtainen. Joe pyytää apua ja ohjausta, jotta hän pääsee oikealle polulle.

Tämän tyyppinen pyytäminen tuo mukanaan vastuun. Kun Joelle näytetään suunta, hän astuu sille ja toimii. Aikaisemmin Joe oli itsepäinen, mutta nyt hän on oppinut luottamaan vaistoonsa ja intuitioonsa. Jos hänelle tulee tunne soittaa tietylle henkilölle tai blogata epätyypillisestä aiheesta, hän tekee sen saman tien eikä kyseenalaista miksi hän tekisi niin.

Mastermind-ryhmällä menestykseen

Avun pyytämisen toinen taso on pyytää apua toisilta ihmisiltä. Kun saat apua toiselta henkilöltä, hyödytte molemmat positiivisen energian virrasta ja tahtojenne yhdistetystä voimasta.

Joe puhuu tässä kohtaa termistä "Mastermind group", johon en keksinyt pätevää suomennosta, joten pitäydyn alkuperäisessä nimityksessä. Joe kertoo tarkemmin käsitteen synnystä jne. mutta kyseessä on siis ryhmä samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat neuvoja toisilleen. Ryhmän jäsenet puhuvat tavoitteistaan ja ongelmistaan mitä he ovat kohdanneet. Ryhmän muilta jäseniltä saa sitten ideoita,  vaihtoehtoja ja uusia näkökulmia.

Joen mielestä jokainen meistä voi hyötyä tällaisista tukiryhmistä. On tärkeää, että Mastermind-ryhmässä on ihmisiä, joilla on erilaisia taustoja sillä heillä on erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä. He voivat myös edistää tavoitteitasi tarjoamalla lisää kontakteja ja resursseja, joilla voit laajentaa bisneksiäsi. Jos haluat vaikkapa luoda mediahuomiota uudelle yrityksellesi, on hyvä jos ryhmässäsi on joku jolla on kontakteja mediaan.

Joeta hämmästyttää miten pieni maailma oikeastaan onkaan, kun yleensä joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun toisen, joka voi auttaa. Esimerkkinä Joe kertoo, että eräässä ryhmässä hän ilmoitti haluavansa päästä mukaan elokuvaan. Ryhmä pisti rattaat pyörimään ja 6 kk myöhemmin Joeta pyydettiin mukaan Salaisuus-elokuvaan.

Joen mukaan Mastermind-ryhmän luominen on helppoa, saatat jo tunteakin/tietää jonkun joka voisi olla kiinnostunut ryhmästä. Ryhmään kannattaa valita sellaisia henkilöitä, joiden tausta vastaa sitä minkä parissa työskentelet. Jos esimerkiksi haluat avata oman ravintolan, ryhmässäsi voi olla vaikkapa muita ravintolan omistajia, kirjanpitäjä ja ruoan tukkumyyjä.


Joe varoittaa kuitenkin siitä, että omia perheenjäseniä ja ystäviään ei kannata automaattisesti sisällyttää mukaan ryhmään (ellei tarkoituksena ole aloittaa yritystä heidän kanssaan). On luonnollista haluta läheisensä mukaan, mutta he toimivat omien uskomustensa mukaan ja monesti ne ovat niitä, joista itse yrität päästä eroon.

Luodaksesi Mastermind-ryhmän, sinun täytyy ottaa yhteyksiä nykyiseen verkostoosi. Muista, että kaikki tuntevat jonkun, joka tietää oikean henkilön. Joten tiedota heille, että pyydät heidän apuaan neuvonantajana ja osaksi Mastermind-tiimiäsi. Modernilla teknologialla yhteydenpito on helppoa. Tapaamiset voivat olla henkilökohtaisia tai tapahtua vaikkapa sähköpostin välityksellä.

Tuntemattomien ystävällisyys

Mastermind-ryhmässä toimiminen ja muutenkin tuntemattomien auttaminen tarkoittaa, että sinulla täytyy olla antelias sydän. Sinun täytyy olla valmis antamaan itsesi ja ideasi muille. Jo kertoo tuntevansa henkilöitä, jotka kieltäytyvät tarjoamasta ideoitaan toisille, koska he pelkäävät ideoidensa varastamista. Joe tietää kertoa, että uusia ideoita ei ole olemassa. Universumi antaa jollekin toiselle saman idean jos sinä et toimi sen suhteen. Joe voi myös omasta kokemuksestaan kertoa, että kun autat jotakuta menestymään, he auttavat sinua vastavuoroisesti.

"No matter what level of success you achieve, you will not do it by yourself."
Minkä tahansa menestyksen tason saavutatkin, et saavuta sitä yksin. Sinun ei tarvitse teeskennellä, että osaat kaiken ja että kaikki on hyvin etkä tarvitse kenenkään apua. Kun annat ihmisten tietää heikkoutesi, se vetää puoleensa tietoa ja resursseja, joita et ehkä muuten olisi saanut.

Joe muistuttaa, että on hyvä kiittää ja arvostaa ympärillään olevia ihmisiä, jotka auttavat sinua menestymään. Joe on varma, että huonosti kohdellut työntekijät tekevät vain vaaditun minimin kun heidän täysi työpanoksensa voisi olla merkittävä etu. Kiitoksen ja kunnian antaminen toisille tuo valtavasti positiivista energiaa. Tämä ei tietenkään tarkoita valheellisia kehuja ja latteuksia vaan kehumista/kiittämistä kun toinen on tehnyt jotain hyvin.

"As you focus on helping everyone you come into contact with, you will soon be reaping the benefits."
Kun keskityt auttamaan kaikkia, joiden kanssa olet tekemisissä, alat pian "niittää" etuja/hyötyjä.
Heidän tietonsa ja kokemuksensa nostavat sinut uudelle tasolle. Tärkeää on muistaa, että antaa vapaasti muille odottamatta heiltä mitään takaisin.

"Remember, the fourth step is to ask for help: from your connections to a higher power to the people you feel can help you move ahead."
Muista, neljäs askel on avun pyytäminen korkeammalta voimalta ja henkilöiltä, jotka mielestäsi voivat auttaa sinua siirtymään eteenpäin.

Toimintaohjeet

- Rukoile sinulle sopivalla tavalla helpotusta rahaongelmiisi.
- Tee lista ihmisistä, jotka voisivat auttaa sinua vetämään rahaa puoleesi nyt.
- Ota yhteyttä jokaiseen henkilöön kunnioittavalla pyynnöllä.
- Ota yhteyttä viiteen ihmiseen Mastermind-ryhmän perustamiseen liittyen

Oma bonusvinkki: opettele kehumaan ympärilläsi olevia ihmisiä silloin kun siihen on aihetta.

Omat kommentit

Itse en ole mielestäni koskaan kärsinyt Yksinäisen Ratsastajan syndroomasta vaan avun pyytäminen on itselleni aika luontevaa. Toki raha-asioissa ja omien tavoitteiden edistämisen suhteen avun pyytäminen onkin sitten vieraampaa aluetta. Henkisen tason pyytäminen ei sekään ole täysin vierasta, mutta siinä kohtaa on parantamisen varaa. Varmaan aika moni ajattelee juurikin niin, että avun pyytäminen on heikkouden merkki (jos vielä ajattelet niin tämän jutun lukemisen jälkeen niin voit hylätä sen rajoittavana uskomuksena saman tien!). Itse en ajattele niin ja minustakin on kiva jos joku pyytää apuani (paitsi jos kyse on esim. muuttohommista!!). Itseäni tosin vähän harmittaa ettei minulla nyt niin suurta erikoisosaamista ole oikein mistään alasta, että voisi olla enemmänkin avuksi.

On muuten yllättävän vaikeaa loppujen lopuksi tietää mitä toivoa. Pelkkä "universumi, lähetä rahaa" pyyntö ei ole riittävä. Olen oppinut, että universumilla on vähän kiero huumorintaju. Jos toivot juurikin noin epämääräisesti rahaa niin saatat löytää 5 senttisen (kuten minä) ja toiveesi on siis käynyt toteen. Tuskin kuitenkaan 5 sentillä pitkälle pääsee mutta hei, sait mitä toivoit sillä rahaa se on 5 senttinenkin. Sama jos toivoo kovasti laihtuvansa. Universumi saattaa valikoiden lähettää kivan pikku noroviruksen, jonka ansiosta laihdut tilapäisesti muutaman kilon. Tämäkään ei ollut toivottava eikä miellyttävä tapa laihtua, mutta sitä sai mitä tilasi! Tarkkuutta siis vaaditaan "tilauksien tekemisessä" ja avun pyytämisessä/toivomuksissa. Olenkin siis tämän kaksi viikkoa pähkäillyt sopivaa tapaa miten ja mihin pyytää apua ja voin sanoa, että en ole vieläkään päässyt siinä kovin pitkälle. Olen varannut projektivihkostani 2 sivua tilaa avunpyynnölleni ja toivon niille vielä jotain kirjoittavani tässä lähiaikoina.

Vaikka tässä askeleessa puhutaankin vastuusta ja siitä miten pitäisi toimia turhia kyselemättä kun kokee universumilta suuntamerkin saavan, niin kyllä kuitenkin varauksella asiaan suhtautuisin (varsinkin silloin jos kyse on isoista ja tärkeistä asioista). Terveen järjen käyttö on erittäin suositeltavaa! Kuitenkin omakohtaisen kokemuksen sain inspiraation iskemisestä blogiin liittyen. Olin jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni hintavertailua liittyen silmälasien linsseihin ja viimeinkin sain tarvittavan inspiraation viedä homman ajatuksen tasolta käytäntöön!

Mitä sitten tulee Mastermind-ryhmään niin sen konsepti on mielestäni järkevä, mutta en edes yrittänyt lähteä moista ryhmää kokoamaan. En nyt tiedä kaatuuko koko projekti siihen ettei tätä askeleen neuvoa noudata, mutta en ole asettanut itselleni vielä sellaista tavoitetta/määränpäätä mihin tarvitsisi "tukiryhmää". En myöskään lähestynyt ketään muussakaan asiassa, koska en ole tosiaan vielä saanut kunnolla hahmotettua omaa henkisen tason pyyntöäni.

 2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

-  Löytörahat 0,05 e
- Ostin hiljattain uuden tietokoneen ja sen osien mukana tuli parin ennakkoon tietämäni ilmaispelin lisäksi 5 muutakin peliä!
- 4,90 e voitto Eurojackpotista.
- Ilmainen smoothie McDonalds-sovelluksen kautta.
- Sain siskolta kivan takin, joka oli hänelle liian iso
- Sain viimein kunnon inspiraation tehdä postauksen linssien hintavertailusta.

Jatkuu...

Viidennessä askeleessa laitetaan mielikuvitus ja visualisointi töihin. Juttu on luettavissa täällä.


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)