sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 1

 Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission.

Mistä on kyse?

MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.


Projektista/aiheesta kiinnostuneet voivat painaa alla olevaa "Jatka lukemista" nappia ja... No, jatkaa lukemista :D
 
Rajoittavat uskomukset

Nyt on siis aika polkaista MammonaMagneetti-projekti kunnolla käyntiin! Ensimmäisessä askeleessa käsittelyssä ovat "limiting beliefs" eli rajoittavat uskomukset.

"Limiting beliefs are like thieves in the night." Rajoittavat uskomukset ovat kuin varkaita yössä. Ne estävät sinua saavuttamasta haluamaasi, koska niiden ansiosta päädyt alitajuisesti sabotoimaan itseäsi. Ensimmäinen askel onkin ymmärtää ja muuttaa ajattelutapaasi. Joe teroittaa, että tämä ensimmäinen askel on välttämätön! Epäonnistuminen koko projektissa on varmaa jos sen jättää väliin.

Joe kirjoittaa ihmisten ajattelevan usein, että heille tulee vauras ajattelutapa sitten kun heillä on paljon rahaa. Asia on hänen mukaansa kuitenkin päinvastoin. Vauras ajattelutapa pitää olla jo ennen suurta omaisuutta. Muutoin pääset kyllä lähelle, mutta et saavuta unelmaasi. "Think wealthy now and you will begin to attract money now. Simple." Ajattele vauraasti nyt ja alat vetää rahaa puoleesi. Yksinkertaista.

Palatakseni rajoittaviin uskomuksiin, ne ovat tietenkin jokaisen kohdalla yksilöllisiä. Kirjassa käsitellään kuitenkin niistä kolmea suurinta, yleisintä ja syvään juurtuneinta uskomusta.

En rakasta itseäni

Kirjailijan mukaan tämä on tärkein rajoittava uskomus, joka pitää karkottaa ajatuksista!

"How you feel about yourself determines how much money (or anything else that is good) flows into your life." Mitä tunnet itseäsi kohtaan, määrittelee miten paljon rahaa (tai mitä muuta tahansa hyvää) virtaa elämääsi.
On tärkeää huomata, että itsensä rakastamisella ei tässä suinkaan haeta täydellisyyttä. Itsensä rakastamisella tarkoitetaan omien hyvien puoliensa hyväksymistä ja itsensä kehittämistä niiden ominaisuuksien osalta, joihin ei ole niin tyytyväinen.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan voi mennä siitä mistä aita on matalin eli alkaa vain hokemaan, että rakastaa itseään. Ehei, asia tulee kohdata rohkeasti silmästä silmään kunnes voit rehellisesti kääntää tämän uskomuksen positiiviseksi ja sanoa: rakastan itseäni!

Omat kommentit: vaikka aluksi mietin että miten itsensä rakastaminen liittyy mitenkään raha-asioihin, näen nyt asioilla yhteyden. Jos viihtyy itsensä kanssa, on hyvät asiat helpompi huomata ja ottaa vastaan. Jos vain velloo negatiivissa tunteissa, eivät hyvätkään asiat tunnu sitten oikein miltään. Lohduttavaa on myös se, että tosiaankaan täydellisyyttä ei tarvitse tavoitella vaan itsensä hyväksymistä ja kehittämistä.
En ansaitse sitä

Tämä toinen "varas" liittyy suoraan "en rakasta itseäni" uskomukseen. Joen mukaan jos haluat vaikkapa uuden työn tai palkankorotuksen ja sitä ei kuulu, saattaa se johtua siitä ettei usko ansaitsevansa sitä.

Joe kertoo esimerkin ystävästään, joka osti farmilleen uuden kuorma-auton. Ystävä oli ylpeä uutukaisesta kuormurista ja suorastaan säteili kun hän esitteli sitä Joelle. Seuraavan kerran kun Joe näki ystävänsä, hänellä oli käytössä kuitenkin vanha kuormuri. Joe ihmetteli asiaa ja hänen ystävänsä sanoi, että uusi kuormuri on ihan liian hieno arkiseen käyttöön ja hän ajelee sillä vain kun on jokin erityinen tilanne. Ajatus tämän takana oli, että Joen ystävä tunsi ettei hän ansaitse uutta hienoa autoaan.

Vähän pienemmässä mittakaavassa Joe mainitsee, että kyse voi olla vaikka tietystä astiastosta tai vaatekerrasta mitä käytät vain juhlina/erityisissä tilanteissa. Ajatus tässäkin on, että nämä astiat/tavarat/vaatteet ovat muka liian hyviä jokapäiväiseen käyttöön (ja ne ovat yläpuolellasi) etkä ansaitse käyttää niitä arkena. Joe huomauttaa, että tätä hän kuulee usein ympärillään kun ihmiset sanovat, että jokin asia ei vain ole heitä varten.

"If you don't love yourself , you will never believe that you deserve anything of value in your life. You will walk around with the idea that good things only come to others - but they are not meant for you." Jos et rakasta itseäsi, et koskaan tule uskomaan, että ansaitset elämääsi mitään arvokasta. Kävelet ympäriinsä siinä uskossa, että hyvät asiat tapahtuvat muille, mutta ne eivät ole tarkoitettuja sinulle.

Tämäkin rajoittava uskomus pitäisi saada karistettua ja muutettua muotoon: minä ansaitsen sen!

Omat kommentit: mieleeni tulee heti muutamakin vaatekappale, muki ja lautanen, joita en käytä koska mielestäni ne ovat liian hienoja arkikäyttöön! Täytyykin kiinnittää tähän asiaan huomiota ja ottaa harvemmin käytetyt vaatteet käyttöön ja kattaa itselleen hieno ateria harvemmin käytetyillä astioilla! L'Orealin tunnettu slogan "because you're worth it/koska olet sen arvoinen" on mielestäni aiemmin tuntunut jotenkin vieraalta, mutta nyt se pitänee ottaa yhdeksi voimalauseeksi!

Raha on kaiken pahan alku ja juuri

Tämä on isoin, pahin ja sitkein uskomus rahasta, joka on ollut olemassa jo tuhansia vuosia ja jatkaa edelleen kulkuaan.

"When you understand that money is neutral and simply an agreed-upon exchange of value, you will attract more money into your life right away. As long as you think that money is bad, evil, corrupt, or that evil people are rich and rich people are evil - you're not going to allow monetary wealth to enter your life."
Kun ymmärrät, että raha on neutraali ja sovittu kaupan käynnin väline, alat vetää puoleesi/elämääsi rahaa saman tien. Niin kauan kuin ajattelet rahan olevan pahaa, korruptoitunutta tai että pahat ihmiset ovat rikkaita ja rikkaat ovat pahoja, et salli rahallisen varakkuuden päästä elämääsi.

Miten voisikaan vetää rahaa puoleensa jos ajattelee näin? Alitajunta karkottaa rahan pois sillä kuka nyt haluaisi tulla yhdistetyksi pahuuteen, ahneuteen, korruptioon, riistämiseen ja ties mihin!

Joen mukaan rikkaimmatkaan ihmiset eivät kuitenkaan rakasta rahaa vaan sen tuomaa vapautta! Onkin tärkeää erottaa, että pitää seurata intohimoaan/unelmiaan ja raha on toissijaista.
Toisin sanoen sen sijaan, että haaveilisit 10 miljoonasta eurosta, haaveile kaikesta siitä mitä haluat tehdä, kokea ja ostaa!

Tämä rajoittava uskomus pitäisi saada muutettua muotoon: rahalla voi tehdä hyvää!

Omat kommentit: tämä on kyllä syystäkin se isoin ja pahin uskomus rahasta mitä on olemassa. Voin kyllä myöntää, että lujaan istuvat negatiiviset ajatukset rikkaista ja rahasta ja niiden uskomusten häätämiseen pitää tehdä tosissaan töitä!

Päästä irti

Miten rajoittavista uskomuksista sitten pääsee eroon? Ylläripylläri kirjassa mainostetaan kaikenlaisia kirjailijan tehtailemia maksullisia kursseja/kirjoja, joissa käsitellään erilaisia tekniikoita miten päästä rajoituksistaan eroon.

"Are you ready to look into those dark, long held beliefs and banish them forever?"
Oletko valmis paneutumaan syvimpiin, sitkeimpiin uskomuksiisi ja karkottamaan ne ikiajoiksi?

Yksinkertaisinta (ja ilmaista) on ottaa kynää ja paperia (itselläni on projektiani varten erillinen vihko) ja istua alas kaikessa rauhassa itsensä kanssa. Sitten pitää sukeltaa pää edellä syvälle sielunsa syövereihin arvioidakseen mitä uskoo ja miksi.

Syväsukelluksen jälkeen on aika tuoda negatiiviset uskomukset pinnalle päivänvaloon ja todella tutkia pitävätkö ne paikkaansa. Sinulle on ehkä lapsuudessasi aikuiset esittäneet omia näkemyksiään tulevaisuudestasi ja olet omaksunut ne rajoittavaksi uskomukseksi. Nyt on viimeistään aika päästää niistä irti. Osaat kyllä nyt aikuisena järkeillä, että kannat mukanasi vain turhaa painolastia.

Omat kommentit: Joe kirjoittaa, että elämäsi voi muuttua nanosekunnissa. Kuitenkin syvään juurtuneiden negatiivisten uskomusten häätäminen voi viedä oman aikansa. Samaten rajoittavien uskomusten muuttaminen positiiviseen muotoon vie aikansa. Sen verran vielä haluaisin itse lisätä rajoittavista uskomuksista vapautumiseen on, että tärkeintä on mitä itse ajattelet itsestäsi nyt eikä se mitä joku on sinulle joskus sanonut. Jos negatiivisten moitteiden latelija oletkin sinä itse niin sisäiselle kriitikolle pitää antaa kylmästi lähtöpassit! Vaatii kyllä itsellenikin opettelua suhtautua itseensä armollisemmin ja hyväksyvämmin.

Toimintaohjeet

- Pohdi yllä esiteltyjä kolmea avainasemassa olevaa rajoittavaa uskomusta ja kirjoita ylös mitkä niistä saattavat olla tosia sinulle tällä hetkellä.
- Kirjoita ylös rajoittavien uskomusten vastakohdat ja mietiskele miltä tuntuu ansaita ja nauttia rahasta.
- Mieti muita uskomuksia, jotka saattavat estää sinua vetämästä rahaa puoleesi ja mieti niiden vastakohdat, jotta tiedät ansaitsevasi rahaa nyt.
+ Oma bonusvinkkini: kirjoita ylös miksi rakastat itseäsi ja kirjaa myös ne ominaisuudet, joita haluat itsessäsi kehittää.

Esimerkiksi näin:
- Tällä hetkellä uskon, että rikkaat ovat ahneita ja jotenkin huijanneet köyhiä.
- Rikkaat ovat tehneet kovasti töitä rahojensa eteen ja ovat ansainneet ne itse ketään sortamatta. Rikkaat lahjoittavat myös paljon hyväntekeväisyyteen. Rahasta nauttiminen tuntuu mahtavalta! On hienoa, että voin itse määritellä oman aikatauluni.
- Omaan huonon matikkapään, en pysty hallitsemaan rahaa. = Matematiikkaa ja talouden hallintaa voi opiskella ja kehittää.
+ Rakastan itseäni, koska minulla on mahtava huumorintaju ja autan läheisiäni. En oikein tykkää siitä että olen kärsimätön ja tätä puolta minun täytyy kehittää.2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Ei nyt ihan, mutta kyllä jotain pientä ilmaantui! Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

Tässä vähän listaa mitä näiden 2 viikon aikana tapahtui:

- Löysin rahaa yhteensä 0,15 e. Ei varmastikaan kuulosta kummoiselta, mutta mielestäni ei kannata ylenkatsoa pieniäkään summia! Pienistä puroista kasvaa iso joki ajan mittaan :)
- Eurojackpotin kimppakupongista 0,50 e voitto (ne pienet purot!)
- Kahdesti kakkua tarjolla töissä (ihan vain tiedoksenne, että olen erittäin perso kermakuille niin tämä ilahdutti suuresti!)
- Lisätuloja saattaisi mahdollisesti/toivottavasti olla luvassa mysteerishoppauksen muodossa jatkossa.
- Erään testiryhmän paketti tuli ja se sisälsi ilahduttavan monta tuotetta.

Suurin "tuloerä" oli kuitenkin veronpalautukset. Tästä  tosin voi olla montaa mieltä, että olihan verolappojen määrä kuitenkin tulla, oli sitten jokin rahaprojekti meneillään tai ei. Kuitenkin mielestäni ihan mainitsemisen arvoinen juttu!

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ja ilahdun kyllä pienistäkin asioista. Toivottavasti ne sitten projektin edetessä kasvavat suuremmiksi jutuiksi!

Jatkuu...

Toinen askel on omiaan aiheuttamaan paniikin tunteita sillä siinä kerrotaan rahan pois antamisesta ilman ennakko-odotuksia. Askel 2 on nyt luettavissa TÄÄLLÄ.


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

2 kommenttia:

 1. "..kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!"

  Tuo oli mielestäni ihan erinomainen huomio! Ja varsin inspiroiva myös. Ideat, tilaisuudet yms ovat varsin suuri vaurastumisen ja kehittymisen mahdollisuus. Itseasiassa jopa hienompi juttu kuin taivaalta satavat kolikot. Elämää on hyvä rikastuttaa muillakin asioilla kuin fyysisellä rahalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Olisikin varsin kapeakatseista ja rajoittavaa ajatella, että kelpuuttaisi vain fyysisen rahan!

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)