sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ostoskärryssä: Kärcher Ds6000 allergiaimuri

 Päivitys 7.10.2017:
Jutun oikeellisuus tarkistettu ja ostopaikat päivitetty.

Kerroinkin tässä aiemmassa postauksessa miten jouduin muuttamisen yhteydessä siivoamaan, siivoamaan ja... Siivoamaan! Mainitsin ostaneeni Kärcherin allergiaimurin ja lupailin tehdä siitä juttua jahka käyttökokemusta olisi enemmän. Nyt sitä on ja tässä nyt lupaamani juttu!

Kuvassa imuri ilman vesisäiliötä ja teleskooppivarsi lyhimmillään parkkiasennossa. Imurin saa parkkiasentoon myös pystysuunnassa.

Olettekos muuten pistänyt merkille sen, että kun haette netistä jotain niin yhtäkkiä aiheeseen liittyviä mainoksia alkaa ilmaantua nettisivuille, joilla vierailet? Niin kävi itselläni kun etsin tietoa imureista. Kerrankin ihan hyvä, että näin kävi sillä puolivahingossa törmäsin tähän Kärcherin imuriin Prisman verkkokaupassa. Seuraavat speksit otettu em. verkkokaupasta:

Vesisuodattimella varustettu imuri on ihanteellinen allergiaperheelle. Erityisen suodatusjärjestelmän ansiosta suodatusteho on 99,9%. Ei tarvita enää pölypusseja, pöly ja lika liukenee veteen, joten poistoilma on erittäin puhdasta.

- Ei pölypusseja, pöly ja lika liukenee veteen, joten poistoilma on erittäin puhdasta
- Vesisuodatin ei voi tukkeutua ja imuteho pysyy tasaisena koko ajan
- Vesisuodatin on helppo huuhdella hanan alla
- Välisuodatin on pestävä, pitkäikäinen suodatin, joka kerää pienet hiukkaset kosteasta ilmasta
- HEPA 13- suodatin kerää allergiaa aiheuttavia hiukkasia, kuten siitepölyä, itiöitä ja bakteereja
- Imurin suodatusteho 99,99 %
- Monipuolinen varustelu ja varusteiden säilytyspaikat koneessa, sekä näppärä parkkiasento

Tekniset tiedot:
- Ottoteho 900 W
- Vesisuodatin 1,7 l
- Käyttösäde 9,6 m
- Paino ilman varusteita 7,5 kg
- Äänitaso 66 dBA
- Mitat (pxlxk) 535x289x345 mm

Vakiovarusteet
- Imuletku Soft grip kädensijalla
- Teleskooppi-imutangot
- Lattiasuulake (lattia/matto)
- Rakosuulake
- Kalustesuulake
- HEPA 13 -suodatin, 2860-273
- FoamStop vaahdonestoaine


Nämä myyntipuheet (ja allergiasta kärsivälle sopivan imurin pikainen tarve) vakuuttivat minut ja tilasin imurin verkkokaupasta noudettavaksi lähimpään Prismaan. Näitä ei nimittäin lähimmässä myymälässäni ollut hyllytavarana.


Tässä seuraavana kuva imurin "takakontista", jossa on säilytystila lisäosille. Mukaan tulee lattiasuulakkeen lisäksi hulppeat kaksi lisäosaa: rako- ja kalustesuulake. Lisäksi takakontista löytyy myös kolo vaahdonestoaineelle, joka kuvaushetkellä ei ollut paikoillaan. Lisäosat ovat vähän halvan oloiset (varsinkin kun kaikki muu vaikuttaa laadukkaalta) ja enemmän panostusta niihin olisi kaivannut, mutta ne ajavat asiansa.


Sitten kuvassa yksi imurin oleellisimmista osista eli vesisäiliö. Se muodostuu kolmesta osasta ja siihen kuuluu myös suodatin (tämä ei ole se Hepa 13-suodatin vaan se on imurin sisällä).


Vesisäiliö täytetään viivojen väliin asti ja mukaan lisätään korkillinen (2 ml) FoamStop-vaahdonestoainetta. Purkissa on 30 ml ainetta, joka riittää n. 15 imurointikertaan. Omassa purkissani on vielä vähän jäljellä ja en tiedä mitä sitten teen kun aine loppuu.
Ukko tosin kerran imuroi ilman ainetta (ja kertoi asiasta vasta jälkikäteen!) ja silloin ei ainakaan tapahtunut mitään karmaisevaa, mutta pitkän aikavälin vaikutuksia voi vain arvailla jos ainetta ei käytä joka kerralla.


Tässä säiliö on paikallaan ja imuri on luukun sulkemista vaille valmis imurointiin! Itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta pussittomista imureista, mutta tykkään kyllä tässä olevan hyvä imuteho! Spekseissä sanotaan, että vesisuodatin ei voi tukkeutua ja imuteho pysyy tasaisena koko ajan.  Pusseja käyttävissä imureissa imuteho alkaa kuulemma ajan saatossa heikentyä. Pari päivää sitten viimeksi imuroin ja huomasin imutehon kyllä heikentyneen, mutta syyksi selvisi lattiasuulakkeessa olevat suuret karvapallot! Nämä tukokset kun poisti niin kyllä taas oli ihan eri meininki!

En tiedä hahmottaako kuvasta niin tarkasti, mutta imuri on aika iso ja painavakin! Imurin alla olevat pyörät kyllä rullaavat oikein hyvin, mutta imuri tuntuu välillä kömpelöltä ja onnistun aina rullaamaan sillä johdon päälle. Ja ottaa muuten aika kipiää kun tämän imurin onnistuu rullaamaan varpailleen!
Johdosta vielä sen verran, että siinä riittää mukavasti pituutta ja se on itsestään kelautuvaa sorttia, joka on kätevää (missään aikaisemmissa imureissani ei ole sellaista ollut ja kesti nolon kauan tajuta systeemi :D).

Imuroinnin jälkeen onkin sitten vuorossa jännittävin vaihe!


Harvemmin sitä haluaa nähdä likaa, mutta edelleen jaksan olla kiinnostunut miltä lopputulos näyttää! Ja sen näkeekin erittäin konkreettisesti mitä imuri onkaan syönyt. Likavesi kaadetaan viemäriin (isoimmat likaklöntit olen kyllä laittanut roskikseen ettei viemärit tukkeudu) ja sitten kaikki säiliön osat huuhdellaan/pestään ja jätetään kuivamaan seuraavaa kertaa varten. Tämän imurin käytössä koen tämän loppusiivon kaikista työläimmäksi vaiheeksi. Pölypussillisen imurin kun saisi vain rullata käytön jälkeen komeroon, mutta tämän imurin kanssa ei todellakaan voi tehdä niin!

Kannattaa muuten viimeiseen asti välttää sukkien yms. irtoroinan imuroimista, sillä ei ole varmasti hauskaa kalastella niitä sitten likaveden joukosta!

Tässä vielä lyhyesti plussat ja miinukset:

+ Todella hyvä imuteho
+ Vesisuodatus, joka antaa puhtaan poistoilman ja näet konkreettisesti mitä kaikkea imuri on sisäänsä vetänyt
+ Ei tarvetta pölypusseille
+ Pyörät rullaavat hyvin
+ Pitkä johto ja hyvä itsestään kelaus-systeemi
+ Kätevät parkkiasennot
+ Hepa 13-suodatin
- Työläs alku- ja loppuvalmistelu
- Tarvitsee vaahdonestoainetta ja mukana tulee vain pieni pullo, joka riittää n. 15 imurointikertaan, mistä uutta ainetta?
- Hintava
- Isohko ja melko painava

Kyllä kuitenkin plussan puolelle jään ja en ole katunut ostostani vaikka imurilla tosiaan oli hintaa
249 e. Jos sinäkin haluat juuri saman imurin niin imuria löytyy Verkkokauppa.comista (248,90 e) ja Kärcherin omilta sivuilta (319 e).36 kommenttia:

 1. Tuskin imuri siitä rikki menee vaikka imuroikin ilman vaahdonestoainetta. Mutta sitä saa ostettua lisää prismasta.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Olen itsekin tässä miettinyt juuri samanlaisen imurin ostoa. Onko tuossa imurissa imutehon säätömahdollisuutta?

  VastaaPoista
 3. Hei! Tässä imurissa ei ole sen kummempaa imutehon säätöä kuin kahvassa oleva imuilman säätö. Eli se sellainen klipsu jonka saa auki ja kiinni.

  VastaaPoista
 4. Hei! Vieläkö olet tyytyväinen imurin toimintaan? Katselin itselleni tätä samaista imuria ja taidan tilata prismasta hintaan 249,00 eli eipä näytä hinta muuttuneen.
  Onko tuo säiliö tiivis ettei tiputtele vettä missään asennossa? oletko lisännyt sitä vaahdonestoainetta joka kerta tyhjennyksen jälkeen? Prisman infosta sanoivat hinnan olevan alle 10 euroa, mutta en ole vielä tarkistanut saatavuutta meidän prismasta. terv. Lisbeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Pahoittelut vastauksen viivästymisestä, mutta halusin kommentoida tuoreimmat uutiset imuroinnin jälkimainingeissa! En joka kerta käytä Kärcherin imuria ihan vaan laiskuuttani. Eli en jaksa täyttämis- ja tyhjäämisruljanssia ja koen pölypussillisen imurin helpommaksi pikaimurointiin ja varsinkin jos on jotain isompaa roskaa imuroitavana. Tänään imuroin ilman vaahdonestoainetta (se siis laitetaan säiliöön veden lisäksi imuroinnin ajaksi) eikä mitään erikoista tapahtunut. Myös ukkoni on imuroinut useamman kerran ilman ainetta ilman erikoisuuksia. Ainetta on vielä vähän jäljellä ja aion kyllä uutta ostaa jos sellaista vain käsiini saan.

   Tasamaalla säiliö ei ole vuotanut yhtään. Kerrostalossa kun asutaan niin ei ole toista kerrosta, että olisi kokemusta vaikkapa imurin kantamisesta yläkertaan yms. Kuitenkin jos imuri sattuisi jostain syystä kellahtamaan kyljelleen (mikä tuskin kovin helposti tapahtuu kun imuri on sen verran iso ja jykevä) niin sitten kyllä vedet tuloo varmasti pihalle.

   Sen minkä oon nyt säiliössä huomannut on se, että että kaikki osat eivät niin sulavasti menee enää paikoilleen, että vähän pitää venkslata, että kaikki asettuvat hyvin. Tähän saattaa kuitenkin olla osasyynä tapa säilyttää säiliön osia kylppäritiloissa (eivätkä ole siis missään kaapissa) eli ovat varmaan lämpötilojen vaihtelun myötä vähän menettäneet muotoaan. Eli suosittelisin säiliön osia säilytettävän kuivassa tilassa.

   Hinta on näemmä pysynyt edelleen samana eikä alennuskoodejakaan taida nyt tällä hetkellä olla Prisman verkkokauppaan tarjolla :/

   Mutta tosiaan olen kuitenkin edelleen tyytyväinen imurin toimintaan ja imuteho on edelleen sama kuin ostovaiheessa! Toivottavasti tästä kilometrikommentista oli apua päätöksen tekoon :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta!

   Sain imurin kotiini perjantaina, eli 21.2 ja tietenkin aloin heti testaamaan imurin toimintaa.

   + imuteho todella hyvä, täytyi mattojen kohdalla aukaista ilmaaukkoa, kun imaisi suuttimen niin tiukasti mattoon. Olen ostanut aikaisempaan imuriin sellaisen twinner-suulakkeen, jossa ei tarvitse vaihdella matto/lattia "vaihdetta". Vaihdoin lattiasuulakkeen vanhaan ja olipa taas mukava imuroida. Meillä on lattia pinta-alaa n. 190 ja mattoja aika monta, joten imurointi on joustavaa.

   - painoi aika paljon ja vähän kömpelön oloinen käytössä, mutta eihän tuota tarvitse nostella, kulkee perässä ja onneksi pitkä sähköjohto.

   Tyhjennys oli shokki!!!!
   Mikä määrä pölyä ja töhnää onkaan veden joukossa. En kokenut tyhjennystä ja osien pesua/ huuhtelua hankalana. Parkkeerasin imurin kodinhoitohuoneeseen pöydän alle ja letkut siivouskomeroon. Vesipiste on samassa tilassa, joten huolto hoituu siellä.

   Mä en heti tajunnut että imuri täytyy tyhjentää joka kerta imuroinnin jälkeen. Imuri kasataan vasta kun kaikki osat ovat kuivia.
   Huuhteletko joka kerta sen suodattimen , mikä on vesisäiliön päällä?

   Imuroin tänään toisen kerran imurilla ja suodatin näytti niin puhtaalta, en viitsinyt kastella vaan laitoin kuivumaan.

   Näin alkuun näyttää hyvältä ostokselta, vaikka joka kerta täytyykin tyhjentää säiliö.
   Etuna on tietenkin että imuri on raikas ja puhdas kun aloitat imuroinnin.
   Mietin mitähän tapahtuu jos lisäis pari tippaa veden joukkoon tuoksua esim sauna eukalyptystä? Tuliskohan huoneisiin raikas lisätuoksu??? Täytyypä joskus kokeilla!!!!

   Toivottavasti tästä on myös hyötyä seuraavalle imurin ostajalle.
   Minä olen sinulle kiitoksen velkaa tuosta sinun blogista, helpotti suuresti ostopäätöksen tekoa!! Terv. Lisbeth

   Poista
  3. Tosiaan säiliö pitää tyhjentää joka kerta! En halua ees ajatella millainen ylläri odottais seuraavalla imurointikerralla jos tyhjäyksen jättäis välistä.. Tuo on kyllä hyvä idea, että vois laittaa jotain tuoksua veden mukaan!

   Nyt en muista enää mitä ohjeissa sanottiin suodattimesta, mutta en itse huuhtele sitä joka kerta kun se tuntuu näyttävän aina niin puhtaalta.

   Hyvä, että oli positiiviset kokemukset imurista ja kommentistasi on varmasti lisäapua niille, jotka imurin ostoa harkitsevat! Kiva kuulla, että blogista oli apua :) En onnistunut imurista löytämään mitään käyttökokemuksia kun itse sen ostin niin päätin sitten tehdä sellaisen itse ja kyllä näemmä kannatti :)

   Poista
 5. Hei! Kiitos hyödyllisestä blogista minunkin puolestani, pitkään olen jo vesisäiliö-pölynimuria harkinnut ja nyt olen aikeissa hankkia tämän. Mutta mites se koko suhteessa "tavalliseen" imuriin? Miten iso / hankalan kokoinen tämä oikeasti on, kun asiasta on mainittu useassa kohdassa? Mietityttää käytännöllisyys, kun asuntomme on kaksio ja siivouskomerokin pieni, vanha talo kun on. Allergioiden takia tehokas imuri olisi kuitenkin tarpeen. Eihän sinulla olisi mittoja imurista?

  VastaaPoista
 6. Ahas, mitat löytyivätkin Prisman sivuilta :) Nyt vain vertailemaan entiseen koneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä notta mitat löytyi! Oliko suurta eroa? Imuri on tosiaan aika iso ja kömpelö pienissä tiloissa. Jos on tosiaan pieni siivouskomero niin aika ison tilan tämä imuri kyllä vie.

   Poista
 7. Hei! Kyllähän tuota kokoeroa näkyy olevan ihan monta senttiä leveydessä ja pituudessa, mutta, mutta... Pitää nyt vielä hyvin vakavasti harkita tätä, kun mieli tekisi niin tuota imuria :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä kokoeroa on useita senttejä leveydessä ja korkeudessa, mutta.. pitää nyt tosi vakavasti tätä vielä harkita kun mieli tekisi niin kovin tätä vesisäiliöimuria ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko jo tehny päätöksen? :) Nythän olis Prisman verkkokaupas tuplabonuspäivät, et jos sattuu S-Etukortin omistamaan ja haluais sen sieltä tilata.

   Poista
 9. Hei, olen myymässä omaa Kärcher 6000-imuriani, jonka ostin keväällä 2014 Prismasta. Täysin toimiva imuri ja takuutakin siis reilusti jäljellä :-) Loistava imuri, mutta tuo osien putsaus alkoi kyllästyttää ja ostin pölypussillisen imurin tilalle. Myyn hintaan 200 € +mahdollinen postitus. Sijainti Tampereella. Tiedustelut: zande78@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Moi, tilasin omani ja suuret on odotukset... tähän asti käyttäny halpisimureita ja imuroinu aina pölynhajussa... :( tuumasin jotta nyt riitti! jospa nyt sais raikkaaks kämpän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti imuri vastaa odotuksiasi ja toivon mukaan käyt täällä jakamassa kokemuksiasi :)

   Poista
 11. tässä lisää käyttäjien kommentteja: http://www.prisma.fi/fi/prisma/karcher-allergiaimuri#arviot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tykkään ainakin itse kun pääsee lukemaan muidenkin käyttökokemuksia!

   Poista
 12. Heippa hei! Nyt kun imurin ostosta on kaksi vuotta, niin vieläkö olet tyytyväinen?
  Nim. Eilen tilasin oman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Vastasinkin sulle jo meilitse, mutta laitan saman viestin vielä tänne jos jokin muukin vastauksesta hyötyy :)

   Imuriin olen enimmäkseen tyytyväinen ja mitään löystymistä en ole varressa huomannut! Siinä vesisäiliössä mulla on joskus vähän vaikeuksia, että pitää tarkasti katsoa, et on kunnolla kohdillaan jne.

   Toki se täytyy tunnustaa, et meillä Kärcher pääsee kaapista ulos ehkä n. joka kolmas tai neljäs imurointikerta. Pussillinen imuri on vaan niiin helppo kun ei tarvi mitää alku- eikä loppuvalmisteluja. Mutta Kärcherissä on imuteho pysyny ja kyllä sen vaan aina konkreettisesti näkee, että paljoko ryönää sitä oikeen tulee imuroidessa!

   Kärcher myös häviää ketteryydessä normi-imurille kun onhan se aika massiivisen kokoinen! Samaten Kärcherillä en imuroisi hietaa/pikkukiviä (eteinen) enkä paperimoskaa jne. Tai no siis miksei imuroisi, mutta niiden hävittäminen on sitten eri asia kun viemäriin/pyttyyn ei viittis laittaa.

   Mutta Kärcher on ollu hyvä lisä pussillisen imurin rinnalle ja kun sillä jaksaa imuroida niin kämppäki tuntuu jotenki puhtaammalta verrattuna pussilliseen imuriin :)

   Poista
 13. Tällä tykkää imuroida pitkääään... koska tulee raikas tuoksu. Eikä imuteho häviä.

  VastaaPoista
 14. Juuri ostettu kyseinen imuri,hyvin toimii vaikkakin on aika kova ääninen, kertaakaan en ole laittanut vaahdonestoainetta, täysin turhaa laittaa ellei imuroi sellaista ruokaainetta mikä aiheuttaa vaahtoa

  VastaaPoista
 15. Mikähän olisi hyvä tuoksuaine veden sekaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiintoisa idea! Itselle tuli ensimmäisenä mieleen, että joku koivun tuoksu vois olla kiva :)

   Poista
 16. Tilasin imurin ja kun kärcherin omat "aineet" ovat kalliita niin tuota voi käyttää tässä DS6000 imurissa ; KIILTO Antifoam 1 l noin 20 eur.
  Meillä on myös tekstiilipesuri kärcheriltä ja siinä olen käyttänyt Heti Jyty merkkistä pesuainetta joka on erittäin riittoisaa ja edullisimmillaan 5L/25 eur

  VastaaPoista
 17. Mites rappusten imurointi? Jos imurin nostaa pystyasentoon niin valuuko vesi pois? Saako imuria jollain tapaa kuljetettua yläkertaan kapeita rappusia pitkin, vai täytyykö säästää vanha imuri rappusten imurointia varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Imuria ei kannata nostaa pystyasentoon sillä sisällä oleva vesisäiliö ei ole niin tiivis, että toimisi eri asennossa. Eli jos sitä ei saa rappusille nostettua (imuri on aika leveä) niin sitten portaat joutuu imuroimaan vaikka sitten vanhalla imurilla :/

   Poista
 18. Hei,

  Meilläkin oli aikaisemmin tuollainen allergiaimuri.

  Alle listattuna hyviä ja huonoja puolia.

  Miinukset:

  Virtajohdon pituus.
  Harjasuulaketta ei mukana, erikseen ostettava ja maksaa noin 15€.
  Kokoluokaltaan aikamoinen laitos, verrattuna imurin ja vesisäiliön kokoa.
  Antifoam lisäaineen käyttö allergiaimurissa, HOX allergiaimuri?
  Koneen matala maavara, jolloinka ohuemmatkin matot rullautuu koneen matkassa.
  Poistoilma puhaltaa taakse lattian pinnalle, jolloinka takana oleva mahdollinen pöly leijailee iloisesti ilmaan.
  Mattoja on melkeinpä turha edes kokeilla tällä vekottimella, karvat vain kiertyy "palloksi" ja menee omia menojaan ellei ota putken päällä erikseen.
  Vesisäiliön puhdistus on työläs, eikä imuri voi olla aina "lähtökuopissa".

  Plussia:
  Poistoilma on oikeasti raikas ja puhtaan hajuinen, eikä tunkkainen niinkuin perus pussittomissa ja pussillissa imureissa.
  Vankkarakenteinen joten ei kaadu kovemmankaan kuskin matkassa.

  Muuta matkan varrelta:

  Vesisäiliön puhdistus on aika työläs, joutuu sienellä tai tiskiharjalla ottamaan liat huuhtelun lisäksi tai muutoin tulee "lima ja karheus" säiliön pintaan.

  Antifoam ainetta en ole kertaakaan käyttänyt, kun katsonut purkin varoitukset. Itseltä löytyy jos jonkinmoista allergiaa ja iho juttuja, joten päättänyt olla käyttämättä. Jotkut sitä käyttää hysteerisesti vaikka aine on tarkoitettu pesuainejäämien vaahtoamisen estämiseen. Joten jos pesty tekstiilipesurilla ja sitten imuroi niin mahdolliset jäämät ei vaahtoa säiliössä.

  Erikseen ostettavalla "turbo"suulakkeella voisi tehdä jtn mutta en tiedä koska viitsii ostaa 60€ maksavan lisälaitteen, jos se osoittautuukin pettymykseksi, tosin ei tiedä kuin kokeilemalla.

  Harmillinen juttu että harjat yms joutuu ostamaan erikseen, etenkin kun pienen kirjaston omistaa niin kirjat olisi hauska välillä imuroida mutta se tapahtuu sitten joskus. Minusta aika jännä maksaa n 300€ laitteesta jossa tulee rakosuulake ja tyynysuulake mukana muttei harjaa tai muuta sellaista jolla voisi tehdä jopa enemmän kuin rakosuulakkeella.

  Hajusteita puheenollen, kannattaa kokeilla esim neilikkaa, vaniljasokeria, kanelia tai kardemummaa niin saa luonnollisen aromin. Toimii nimittäin ainakin normaaleissa imureissa.

  Ihan pätevä vehje kaikista "pikkuvioista" huolimatta.

  Kyllä minä ainakin suosittelen tätä allergiaimuria, ellei ole valmis panostamaan 2500€ esiHylaan tai Rainbow imuriin jossa on monia muitakin ominaisuuksia.

  P.S. On muutoin vaihtunut vähän malli tuohon edelliseen versioon tässä 6.000. Vanhassa oli erilailla säiliön kahva ja kahvaosan "venttiili" systeemit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sekin on osittain pieniä virheitä huomioiden, että vesisäiliötä ei voi alaosaansa kiinnittää mitenkään esim klipsuilla, jotta säiliön ala ja yläosa olisivat tiiviisti kiinni toisissaan. Huomioiden jos imuri nouseekin vahingossa etc ylempään tasoon. En tiedä kuinka herkästi vesi siellä voi loiskua yli mutta noin ylipäätään ajatellen. Lukittuuko kenties kun kannen laittaa alas tiiviiksi?

   Poista
  2. Vau, kiitos erittäin kattavasta kommentistasi! :)

   Poista
  3. Tosiaan se vesisäiliö ei ole järin tiivis eli suosittelen pitämään imurin visusti vaakatasossa!

   Poista
  4. Hei,

   Olkaa hyvä :).

   Mietin tuossa että onko muilla ollut samanlailla, että tuo takaosan suodatin tummuu muutaman käyttökerran jälkeen?
   Eli takana kotelossa oleva suodatin, niin se pienempi puoli siitä on "hiilen" peitossa. En oikein muuksikaan sitä osaa kutsua, harmi kun kuvaa ei saa lisätty. Mutta tosiaan sellaista harmaa pölyä siinä suodattimessa, en tiedä suodattaako se moottorista tulevan vai sen toisen ilman.

   Poista
  5. Tuohon käy moni yleismallin suulake, löytyy pyörivillä harjoilla varustettua turbosuulakekin mattoja ajatellen. Ei mitään järkeä tilata Kärcherin omia kalliita, kun esim. Puuilosta tai Kärkkäiseltä saa samat muutamalla eurolla.

   Poista
 19. Puoltoista vuotta käytössä ja en käyttäny kertaakaan vaahdonestoainetta, nyt tuli hommattua kaveriksi Dyson V7 jolla nopeesti pikkusiivoukset, loistava laite

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)