sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Voiko rahaa vetää puoleensa?

Joe Vitale: Attract Money Now
Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen kirjasta 
Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa. 
/All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
 Attract Money Now and are used with permission. 


Jos asiaa kysytään amerikkalaiselta kirjailijalta Joe Vitalelta, niin vastaus on, että kyllä voi! Hänen mielestään se onnistuu helpolla ja takuuvarmalla 7 askeleen kaavalla, jonka avulla hän itse nousi kodittomasta taviksesta multimiljonäärijulkkikseksi. Omien kirjojensa lisäksi Joe Vitale on tullut tutuksi Suomessakin julkaissusta Rhonda Byrnen elokuvasta/kirjasta The Secret - Salaisuus*, joka kertoo vetovoiman laista.

Ennen kuin mennään aiheessa eteenpäin, on tässä vaiheessa syytä jo pysähtyä tunnustelemaan reaktioita. Mitä ajatuksia tämä herätti teissä heti alkuunsa? Huutonaurua, epäuskoista tuhahtelua, kulmakarvojen kohottelua? Oliko kenties ensimmäinen ajatuksesi, että VMP ja/tai suurta kusetusjuhlan tuntua? Jos reaktiosi olivat heti alkuun negatiiviset ja olet noin muuten skeptistä tyyppiä niin lukeminen kannattanee lopettaa tähän.

Kirjasta (varovaisen) kiinnostuneet voivat sen sijaan klikata alla olevaa Jatka lukemista-nappia ja lukea koko jutun!
Tämä postaus on poikkeuksellisesti pätkäisty tällä tavalla koska se on hirvittävän pitkä (sinua on varoitettu) ja veisi kohtuuttoman paljon tilaa etusivulta.


Mitä tulee omaan mielipiteeseeni niin kun tähän kirjaan (ja Salaisuus-kirjaan) aikanaan tutustuin niin kyllä minäkin kulmakarvojani epäilevästi kohottelin. Itse olen sellaista tyyppiä, että suhtaudun tällaisiin juttuihin terveellä epäluulolla ja "uskon kun näen"mentaliteetilla. Kuitenkin päädyin kirjan mielenkiinnosta lukemaan ja nyt se pääsee vihdoin blogiini ruodittavaksi. Paino sanalla vihdoin sillä tämä kirjaesittely on pyörinyt blogini luonnoksissa lähes vuoden ajan. Olen epäröinyt julkaista tämmöistä hömppää/humpuukia blogissani, mutta toisaalta olenko niin vakavahenkisiä juttuja koskaan kirjoittanutkaan :D Nyt oli siis viimein aika tarttua tuumasta toimeen!

Kyseessä on siis amerikkalaisen kirjailija Joe Vitalen e-kirja nimeltä Attract Money now. Kirjan suora (ja ontuva) käännös on "vedä rahaa puoleesi nyt". Kirjassa esitellään ”helppo ja toimivaksi todettu 7 askeleen kaava”, jota tosiaan kirjailija itse on käyttänyt päästäkseen rääsyistä rikkauksiin (hän kertoo oman tarinansa tarkemmin kirjassa). Herra Vitale on niin varma kaavan toimivuudesta, että tarjoaa kirjansa ilmaiseksi PDF-versiona. Vaikka tämän kaavan pitäisi olla takuuvarmasti toimiva niin kirjan alussa on tietenkin heti vastuuvapauslausekkeet, jossa sekä kirjailija että kustantaja pesevät kätensä mahdollisista taloudellisista ja aineellisista vahingoista ja seuraamuksista. Kannattaa siis pitää jalat tukevasti maassa ja käyttää maalaisjärkeä tätä kirjaa lukiessa. Kirjan opetukset ovat mielestäni kaiken kaikkiaan aika järkeviä, mutta ainahan on vaarana hurahtaa ties mihin. Oli se sitten jonkin kirjan neuvojen noudattaminen, virkkauksen aloittaminen tai vaikka Anakonda-elokuvien katseleminen...

Kirjan lukeneen luvataan oppivan 7 askeleen kaavan lisäksi kuinka voittaa rajoittavat uskomukset, jotka pitävät rahan loitolla sinusta, kuinka rikkaat ajattelevat eri lailla rahasta kuin sinä ja miten kuluttaa rahaa siten, että se johtaa rahan puoleensa vetämiseen.


Kenelle kirja sitten on suunnattu? Herra Vitalen mukaan kaikille niille, jotka ovat kamppailleet raha-asioiden kanssa. Niille, jotka ovat huolissaan työstään ja tulevaisuudestaan. Niille, jotka miettivät miten tienata rahaa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Koulutuksellasi ei ole väliä eikä sillä missä asut. Eikä myöskään sillä oletko edes työelämässä mukana. Kirjailija takaa, että kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on lukea kirja ja sitten toimia sen ohjeiden mukaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että raha ei kuin ihmeen kaupalla lennä pankkitilillesi samalla kun istut sohvalla laiskotellen. Rahan puoleensa vetäminen vaatii toimintaa ja keskittymistä eikä näistä kumpaakaan voi jättää huomiotta.

"If you aren't doing as well as you like, the only person standing in the way is the one you look at in the mirror every day. If you allow skepticism and negativity to dominate your thoughts it will soon devastate your bank account. Money will always match your mindset." Näin kirjoittaa herra Vitale. Vapaasti suomentaen siis jos et pärjäile rahallisesti niin hyvin kun haluaisit, ainoa ihminen tielläsi olet sinä itse. Jos annat skeptisyyden ja negatiivisuuden hallita ajatuksiasi niin se tuhoaa pankkitilisi. Raha vastaa aina ajattelutapaasi. Kärjistetysti tämän voisi sanoa niin, että sitä saa mitä tilaa. Jos siis ajattelet olevasi huono rahan kanssa niin sitä olet. Kuulostaa aika hurjalta ajatukselta. Varsinkin jos sattuu olemaan siinä tilanteessa, että tili on miinuksella ja mielestään on tehnyt kaikkensa saadakseen rahaa laskujen maksamiseen.

Onko kaikki sitten suurta huijausta? Rikastuttavatko tällaiset kirjat ainoastaan kirjailijoita, joiden kirjoja ostamme paremman ja rikkaamman elämän toivossa? Nauravatko nämä ”self help” kirjailijat matkalla pankkiin?

Wikipedian mukaan The Secret – Salaisuus kirja (jossa siis Joe Vitale oli myös mukana) on käännetty 46 kielelle ja kirjaa on myyty 19 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Lisäksi artikkelissa sanotaan, että kirja ja elokuva yhteensä olisivat tuottaneet 300 miljoonaa dollaria. Tämä käsittääkseni on siis tästä yhdestä kirjasta/elokuvasta ja kirjailija Rhonda Byrnehan on kirjoittanut muutaman muunkin kirjan samasta aiheesta. Joe Vitale on myös ollut varsin tuottelias kirjailija ja Attract Money now- kirjan lopussa onkin sivukaupalla mainostusta hänen omista kirjoistaan ja erilaisista valmennusohjelmista. Kaikki maksullisia tietenkin.

Suuret setelit on siis mahdollista kääräistä taskuunsa tällaisella kirjallisuudella. Omalla kohdallani tähän buumiin en ole montaakaan euroa laittanut vaan olen lainannut kaikki Rhonda Byrnenkin kirjat kirjastosta. Ainoastaan tuon Salaisuus-kirjan olen ostanut itselleni, mutta sen löysin 3 eurolla kierrätyskeskuksesta, eli ei mitenkään suuri investointi. Nyt esittelyssä olevan Joe Vitalen kirjan saa siis ilmaiseksi eli siihenkään ei tarvitse rahojaan kuluttaa. Tarvitset englannin taidon lisäksi sähköpostiosoitteen ja laitteen jolla lukea kirjan. Kirja on PDF-muodossa, joten lukeminen käy tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Onko sitten kauhean pinnallista tavoitella rahaa? Pyöriikö ajatuksissasi kuluneet fraasit kuten "raha on kaiken pahan alku ja juuri", "ei raha tee onnelliseksi" jne jne. Näitä ajatuksia käsitellään kirjassa rajoittavina uskomuksina ja miten niistä ei ole mitään käytännön hyötyä. Raha itsessään on neutraali ja sovittu kaupankäynnin väline. Rahanahneus sen sijaan on eri asia ja sitä pidän itsekin huonona asiana.

Kuitenkin vauraus antaa mahdollisuuden elää elämäänsä halutulla tavalla ja keskittyä myös omaan henkiseen hyvinvointiin. Mitä sinä tekisit jos raha ei olisi ongelma? Se voi yhdelle tarkoittaa oman yrityksen perustamista, toiselle matkustelua ja kolmannelle merkkilaukkuja ja luksusautoja. Vauraus on mahdollisuutta auttaa muita ympärillään, mahdollisuus päästä lääkärille silloin kun on tarve, mahdollisuus aloittaa opiskelut ja kehittää itseään, mahdollisuus nukkua aamulla niin myöhään kuin huvittaa. Mahdollisuus.... vaikka mihin!

Kirjailijan mukaan oma käsityksesi rahasta määrittää sen onko se lahja vai ongelma. Valinta on omassa mielessäsi. Hän tuo esille myös hyvän pointin siitä, että kun ajatellaan miten halutaan lisää rahaa niin ajatellaan fyysistä rahaa, jonka voi käydä tallettamassa pankkiin. Tai vaihtoehtoisesti rahaa, joka kasvattaa pankkitilisi saldoa. Pelkästään näihin vaihtoehtoihin ei tule keskittyä vaan kannattaa ottaa huomioon muutkin hyödykkeet.

When you think of attracting money, think of attracting anything of value that will enhance your life.”  Eli kun ajattelet rahan puoleensa vetämistä, ajattele vetäväsi puoleesi mitä tahansa arvokasta, joka kohentaa elämääsi. Esimerkiksi jos olisit perustamassa omaa yritystä ja saisitkin liiketilan ilman vuokraa ensimmäiseksi 6 kuukaudeksi. Se ei ole suoranaisesti rahaa pankkitilillesi, mutta on kuitenkin asia, josta sinun ei tarvitse maksaa. Lisäesimerkkeinä ovat mm. erilaiset arvontavoitot, ilmainen illallinen/kahvi/matka jne. Arvontavoitot tosin vaativat tietenkin sen, että pitää myös osallistua erilaisiin kilpailuihin!

Voiko sitä rahaa sitten vetää puoleensa? Toimiiko kaava? Siihen minulla ei ole vastausta... Vielä. Sitä olisi nyt tarkoitus lähteä kokeilemaan eli laittaa opuksen ”takuuvarmat” neuvot todelliseen testiin! Kerron projektistani etukäteen sen takia jos joku haluaa lukea kirjan ennakkoon ja siten tulee parempi käsitys mistä tulevista viikoista on kyse. Halutessasi voit myös osallistua projektiin samaan aikaan allekirjoittaneen kanssa.

Vaikka herra Vitalen mukaan ei ole väliä missä taloudellisessa tilanteessa itse olet (ja mikä on koulutuksesi tai vallitseva yleinen taloustilanne), näkisin, että itselläni on ihan hyvät lähtökohdat aloittaa projekti. Tarkoitan tällä, että en ole tällä hetkellä taloudellisesti epätoivoisessa tilanteessa, joten ajatukseni eivät pyöri jatkuvasti rahan puutteen ympärillä jne. Kuitenkin tulevaisuuden työtilanne arveluttaa ja ainahan lisätulot ovat tervetulleita.


MammonaMagneetti-projekti:

Suunnitelmana on aloittaa testausprojekti, jossa keskityn jokaiseen askeleeseen 2 viikkoa eli projektin kesto on yhteensä 14 viikkoa. Projekti kulkee nimellä MammonaMagneetti ja liitän sen jokaiseen tähän asiaan liittyvän postauksen otsikkoon, jotta ne on helppo tunnistaa muiden postausten joukosta. Todennäköisesti kaikki tähän projektiin liittyvät postaukset tulen katkaisemaan samalla tavalla kuten tämänkin postauksen niin sellaisten ei tarvitse skrollata näitä läpi joita ei kiinnosta.

Ennen kuin pääsee ensimmäiseen varsinaiseen askeleeseen, kirjassa on jo toimintaohjeita, joissa käsitellään uskomuksia rahasta. Ohjeissa kehoitetaan kirjaamaan ylös omia uskomuksia rahasta. Sitten näitä uskomuksia tulee tarkastella ja kysyä itseltään auttavatko vai estävätkö nämä uskomukset vetämään rahaa puoleensa. Seuraavaksi tulee listata viisi positiivista syytä miksi haluaa vetää enemmän rahaa puoleensa. Sitten pitäisi kirjoittaa ylös ongelma tai tämän hetkinen valitus mikä sinulla on. Näistä pitäisi sitten keksiä keino millä muuttaa nämä ongelmat/valitukset tuotteeksi tai palveluksi.

Aion kirjata vihkoon ajatuksia tehtävistä enkä kaikkia vastauksiani käsittele täällä blogin puolella, aiheet kun voivat olla aika henkilökohtaisiakin. Kuitenkin näin yleisellä tasolla erilaisia uskomuksia rahasta voisi olla mm. raha on kaiken pahan alku ja juuri, raha ei tee onnelliseksi, ei raha puussa kasva. Auttavatko vai estävätkö nämä uskomukset tavoitteissa?  Mielestäni ehdottomasti estävät joten nämä ajatukset joutaisivat romukoppaan! Sitten hyviä yleisiä syitä lisätuloihin voisi olla esim. päivätyön lopettaminen, opiskelun aloittaminen ja läheisten auttaminen.

Varsinaisessa ensimmäisessä askeleessa sitten käsitellään syvemmin omia ajattelumalleja ja rajoittavia uskomuksia. Tähän aiheeseen palaankin sitten parin viikon kuluttua! Tarkemmin sanottuna 19.4. jos pysyn aikataulussa! :D

Jos kiinnostuit kaikesta tästä niin Joe Vitalen Attract Money now-kirjan saat siis alla olevasta linkistä. Muistaakseni jonkinlaista uutiskirjettä alkaa tilaamisen jälkeen meiliin pukata, mutta sen saa helposti peruttua. Laitat sivustolle nimesi (etunimi riittää) ja sähköpostiosoitteesi. Sen jälkeen saat meiliisi vahvistusviestin, joka sisältää vahvistuslinkin. Klikkaat linkkiä ja se vie sinut sivulle, jonka kautta voit ladata ilmaisen e-kirjasi!

Odotan tulevia viikkoja maltillisen innostuneena. Järkevä puoleni sanoo, että humpuukia koko homma ja tuskimpa mitään tulee tapahtumaan. Toiveikas puoleni sen sijaan on sitä mieltä, että sitä saa mitä tilaa ja yritetään tilata mahdollisimman paljon hyvää! Näkisin, että huonoin lopputulos on se, että mikään ei muutu ja ei siinä mitään sitten. Paras lopputulos sitten olisi... Noh, en ole vielä itsekään varma mitä se olisi, mutta se muotoutunee tässä tulevien viikkojen aikana!


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

2 kommenttia:

 1. Wohoo! Huomasin mammonamagneettijuttusi vasta nyt. Lähden riemulla mukaan! Tilasin jo pdf:n ja samalla huomasin, että samalla hepulla on muitakin mielenkiintoisia pdf:iä tarjolla ilmaiseksi (mm. e-kirjan kirjoittamisesta).

  Samalla kiitän vielä blogistasi. Ihan loistava :)

  Vaurastumisterveisin,
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Tiina! :) Olisi mahtavaa kuulla miten edistyt omassa projektissasi ja millaisia ajatuksia kirja on sinussa herättänyt!

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)