sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 5

Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission.

 Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä,toinen täältä, kolmas täältä ja neljäs täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia.


Mikä ihmeen Nevillisointi?

"In order to get where you want to go in life, you must be able to visualize the results."
Päästäksesi elämässäsi sinne minne haluat, sinun täytyy pystyä visualisoimaan lopputulokset.

Lyhyesti kerrottuna Nevillisointi (engl. "Nevillizing", joka mielestäni kääntyi passelisti suomeksi Nevillisointi) viittaa tyyppiin nimeltä Neville Goddard. Neville oli kirjailija ja New Thought-liikkeen kannattaja/opettaja. Neville uskoi, että jos yrität vetää puoleesi rahaa (tai mitä tahansa muuta), se ei onnistu siten, että vain sanot: Haluan rahaa. Aion vetää rahaa puoleeni. Nyt minulla on rahaa.
Hänen mukaansa et sano mitään näistä vaan hyppäät suoraan lopputulokseen ja kuvittelet millaista se olisi kun sinulla on kaikki mitä haluat elämässäsi.

"The process of 'Nevillizing' is the fifth step to attracting money into your life."
Nevillisoinnin prosessi on viides askel rahan puoleensa vetämisessä elämääsi.

On tärkeää keskittyä ja olla tunnetasolla mukana tavoitteidesi suhteen. Jos haluat vaikkapa 250 000 e seuraavan vuoden aikana, todellakin kuvittele lopputulos. Mitkä laskut/lainat voisit maksaa pois? Kuvittele miten istut nettipankin ääressä ja maksat laskut/lainat pois. Miltä se tuntuu? Hymyiletkö, tunnetko saavuttaneesi jotain ja olet ylpeä siitä? Anna tunteiden vallata sinut! Kuvittele mikä muuttuisi elämässäsi. Asuisitko erilaisessa talossa? Jos vastasit kyllä, kuvittele miltä tuntuisi ajaa talon pihatielle tietäen, että se on sinun kotisi. Matkustelisitko? Kuvittele kauniit maisemat ja tunne tuuli kasvoillasi.

Tällainen tunnetason yhteys on se mitä tarkoitetaan kun Joe kehoittaa Nevillisoimaan tavoitteet. Käytä tätä tekniikkaa jokaiseen tavoitteeseen, minkä haluat saavuttaa. Tällainen asioiden kokeminen sallii alitajunnan uskoa, että tavoitteesi ovat mahdollisia. Alitajunta ei tiedä mikä on totta ja mikä ei! Kun luot tunnetason yhteyden, mielesi reagoi kuten se olisi todellista.Kokeile sitä käytännössä

Saatat olla sellainen kuin Joe oli ennen; et usko ennen kuin kokeilet itse. Joten kokeile!

Kuvittele, että vedät puoleesi tietyn summan rahaa seuraavien 30 päivän aikana. Se voi olla 1000 e, 5000 e, mikä sinulle tuntuukaan kohtuulliselta. Et tiedä mistä rahat tulevat, mutta tiedät niiden olevan tulossa. Sinun täytyy tehdä erittäin selväksi, että tulet saamaan rahat ja että saat tietyn summan. Nyt sulje silmäsi ja kuvittele miltä tuntuu saada juuri haluamasi summa. Tunnetko jännityksen, yllätyksen ja ilon? Kuvittele rientäväsi kertomaan asiasta perheellesi, kumppanillesi, ystävällesi miten vedit rahat puoleesi.

Joe kertoo esimerkkitarinan skeptisestä naisesta, jonka hän tapasi eräässä seminaarissa. Nainen ymmärsi kyllä Nevillisoinnin idean, mutta hän ei ollut varma toimisiko se hänen kohdalla. Nainen tarvitsi rahaa 750 dollaria kodin remontoimista varten. Joe auttoi naista visualisoimaan valmiin huoneen, miten nainen esittelisi sitä ystävilleen ja miten mahtavalta tuntui vetää rahaa puoleensa. 2 viikon päästä Joe sai sähköpostiviestin, jossa samainen nainen kertoi, että hän oli täysin yllättäen saanut 602 dollarin hyvityksen vakuutusyhtiöltään. Lisäksi hän sai 150 dollarin palautuksen 10 kk sitten ostamasta televisiosta. Yhteensä 752 dollaria 30 päivässä.

Joku voisi sanoa, että nämä asiat olisivat tapahtuneet joka tapauksessa, mutta olisivatko ne? Koska viimeksi sait vakuutusyhtiöltäsi yllättäen palautuksia? Ja tv:n palautusrahat olisi pitänyt maksaa jo kuukausia sitten.

Pidä mielessä, että on sinun velvollisuutesi toimia kun vedät puoleesi rahan lähteen. Se ei nimittäin aina tule lahjashekin yms. muodossa -  se voi olla jotain mitä voit myydä tai se voi olla tilaisuus ansaita ylimääräistä.

Joe kertoo vielä toisen esimerkkitarinan miehestä, joka tarvitsi 1000 dollaria päästäkseen katsomaan lastenlapsiaan. Mies käytti Nevillisointia ja eipä mennyt kauaa kun hän löysi kätköistään vanhan huilun, josta hän sai eBayn kautta 732 dollaria. Muutamaa viikkoa myöhemmin mies sai työtarjouksen pitää valokuvauskurssia (mies oli innokas valokuvaaja), josta hän sai palkkaa 325 dollaria. Koska hän oli avoin uusille mahdollisuuksille, hän sai enemmän kuin 1000 dollaria.

"So don't have preconceived notions about how the money will arrive to you or you will cut off the flow before it even starts flowing. Just be open to receive it and you will attract it."
Joten älä omaa ennakkoluuloisia käsityksiä siitä miten rahat tulevat luoksesi tai katkaiset virran ennen kuin se ehtii edes alkaa virtaamaan. Ole vain avoin vastaanottamaan ja vedät sen puoleesi.Laajenna näkemyksiäsi

Kun ymmärrät miten voimakas tämä tekniikka on, alat luontaisesti laajentamaan sit elämäsi jokaiseen osa-alueeseen.

Joen mukaan monet ihmettelevät miten tämä tekniikka toimii. Todellisuudessa sitä ei ole vaikeaa ymmärtää. Kerrot mielellesi, että se kiinnittää huomiota reitteihin ja mahdollisuuksiin, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi. Tarkoittaako tämä, että aikaisemmin mahdollisuuksia ei ole ollut olemassa? Ei, se tarkoittaa, että mahdollisuudet ovat olleet olemassa, mutta aivosi ovat suodattaneet ne pois, koska et ole sanonut niiden olevan tärkeitä.

Jos esim. ostat tietyn värisen auton, alat pian nähdä saman värisiä autoja kaikkialla, koska mielesi siirsi värin "tärkeät" listalle. Samalla tavalla mielesi toimii kun vedät puoleesi mahdollisuuksia. Kerrot itsellesi, että nämä mahdollisuudet ovat tärkeitä, joten olisi syytä huomioida ne!

Joe kertoo, että monet ihmiset ovat sitä mieltä, että kaikki hyvät mahdollisuudet ovat menneet tai ne ovat varattuja. Joen mielestä kuitenkin luoville mahdollisuuksille ei näy loppua.

Sinun toimintasuunnitelmasi

Ensimmäinen askel tavoitteesi Nevillisoinnissa on kysyä itseltäsi mitä sinä haluat. Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ole monelle. Haluamasi asiat voivat muuttua sitä mukaa kun etenet, mutta päätä aluksi kuitenkin suunnitelmasi pääpiirteittäin. Sinun täytyy olla valmis päästämään irti siitä mitä muut odottavat sinulta ja kysyä itseltäsi mitä todella haluat.

Kun kysyt itseltäsi mitä haluat ja jos et osaa vastata, jatka kysymistä. Inspiraation kipinä voi iskeä silloin kun sitä vähiten odottaa, joten älä unohda silloin toimia!

Muista, että voit myös kääntää valitukset haluamisen aiheiksi. Esim. en halua olla peeaa -> haluan rahaa. En halua olla työtön -> haluan töitä/haluan olla yrittäjä. Voit käyttää tätä prosessia kaikkiin valituksen aiheisiisi.

Haavekarttailu

Joe rohkaisee kaikkia tekemään oman haave/unelmakartan. Haavekartta auttaa sinua pitämää haaveesi näkyvillä. Haavekartan voi tehdä vihkoon, ilmoitustaululle, isolle pahvinpalalle tai vaikka tietokoneelle. Mitä metodia käytätkään niin kaikissa tulisi kuitenkin olla tavoitteesi kirjallisena ja kuvina. Jos vaikka haluat rakentaa unelmiesi talon, kartallasi voi olla kuvia taloista.
Haavekartta tulisi sijoittaa näkyvälle paikalle, jossa voit nähdä sen joka päivä.

Joe sanoo, että aluksi tämä voi tuntua oudolta, mutta haavekartta auttaa Nevillisoinnin suhteen. Kuvat ovat myös selkeämpiä kuin pelkät ajatuksesi.

Kun kuvitat taloudellista menestymistäsi, älä liitä mukaan vain kuvia rahakasoista. Valitse mukaan kuvia siitä millaista elämäsi olisi. Ajaisitko Mersulla tai vaikka Ferrarilla? Asutko hulppeassa talossa? Lomailetko ulkomailla? Laita kuvia niistä.

"Remember, the fifth step is to Nevillize your goal."
Muista, viides askel on tavoitteesi Nevillisointi. Haluatko olla ikuisesti taloudellisesti riippumaton? Noh, miltä se tuntuisi? Kuvittele olevasi sitä jo. Kieriskele hyvissä fiiliksissä! Tämä on viides askel ja todistettu tapa ohjelmoida mielesi vetämään rahaa puoleensa.

Toimintaohjeet

- Valitse rahallinen tavoite, joka innostaa sinua ja kirjoita se ylös.
- Kuvittele miltä tuntuisi jos tämä tavoite täyttyisi nyt heti.
- Kirjoita "käsikirjoitus" millaista elämäsi olisi tämän tavoitteen täyttymisen jälkeen.
+ Tee oma haavekartta

Omat kommentit

Tämä on MM-projektin hauskin askel! Onhan se kiva vain loikoilla vaikkapa soffalla ja haaveilla miljoonista ja niiden tuomista iloista. Kuitenkin oikeaan tunnetilaan pääseminen vaatii jonkin asteen vaivannäköä. Olen huomannut, että pystyn lietsomaan itseni paniikin ja surun partaalle ihan sekunneissa, mutta päinvastaisen koko kropan täyttävä ilon tunne vaatiikin jo enemmän. Tässä kohtaa on siis runsaasti petraamista!

Tärkeää on siis kuvitella tilanne mihin haluat päästä. Eli ei pelkästään niin, että kuvittelet nettipankkisi saldon tiettyyn summaan. Tietenkin siitä voi aloittaa ja sitten ja alkaa kuvitella, että mitä sillä kaikella rahalla tekisi. Vaihdatko autoa ja/tai asuntoa? Ostatko merkkikäsilaukkuja? Lahjoitatko rahaa sukulaisillesi/ystävillesi/hyväntekeväisyyteen? Lopetatko nykyisessä työpaikassasi ja koetat kenties siipiäsi yrittäjänä? Menisitkö kouluun? Taivas on rajana. Kuten toimintaohjeissa sanotaan niin kirjoita ylös millaista elämäsi olisi. Ja tunne se riemu ja vapauden tunne!

Visualisointia voi siis käyttää elämän jokaisella osa-alueella. Voit vaikka kuvitella vapaan parkkipaikan juuri sopivaan paikkaan tai että pääset kaupassa jonottamatta kassalle. Visualisointia kannattaa käyttää mihin vain keksitkin! Kuten viime askeleessa mainitsin niin mainitsen sen nyt uudestaan, muista olla tarkka toiveissasi koska universumilla voi olla kiero huumorintaju!

Haavekartan askartelusta minulla onkin kokemusta jo ennestään. Olen vuosia sitten tehnyt muutaman version, mutta suunnitteilla olisi tehdä uusi ja ajankohtainen. Kollaasin voi tehdää vaikka tietokoneella ja sen voi sitten laittaa vaikka tietokoneen taustakuvaksi, jotta sen näkee usein. Kuvia voi myös kerätä vihkoon, ilmoitustaululle tai vaikka isommalle pahvinpalalle, jonka voi kiinnittää seinälle. Itse tykkään ehkä enemmän perinteisestä askartelusta. Kuvia voi etsiä vaikkapa vanhoista aikakauslehdistä tai printata netistä.

Tunnustan, että itse en pistänyt Nevillisointia täyteen testiin. En siis asettanut tiettyä summaa tavoitteeksi kun aloitin tätä lukua kirjoittamaan. Kuitenkin laitetaanmpa nyt julkisesti tähän tiedoksi, että aion vetää puoleeni seuraavan 30 päivän aikana 1000 e! Tämän luvun opetusten mukaisesti olen satavarma, että rahat tulevat, mutta en tiedä mitä kautta! Tee sinäkin oma testisi, siinä ei menetä mitään! Tässä kohtaa on vielä hyvä muistuttaa (taas) siitä, että kyseessähän ei ole pelkkä fyysinen raha, jonka saat käteesi tai kilahtaa pankkitilillesi vaan se voi olla tilaisuus myydä jotain, ansaita lisää rahaa... vaihtoehtoja on! Jätä siis ennakkoluulot romukoppaan ja tartu kohdallesi osuviin tilaisuuksiin (paitsi älä netin huijauskirjeisiin :D)!
2 viikon saldo

Miten kävi? Alkoiko rahaa tulvimaan ovista ja ikkunoista? Koko projektissahan täytyy ottaa huomioon, että kyse ei tosiaankaan ole pelkästä fyysisestä rahasta vaan sen lisäksi tilaisuuksista, ideoista, hyödykkeistä, lisätulojen mahdollisuudesta ja kaikesta mahdollisesta positiivisesta!

Näiden kahden viikon saldo oli itse asiassa erittäin hyvä! Selvästikin näinä viikkoina pääsin kahlaamaan vastaanottamisen virtaan. 

- Arvontavoittona liput Ruisrockiin ja Muumimaailmaan
- 5 e Naapurit-voitto 0,75 e panostuksella
- Lisätuloja
- Yhteistyötarjous blogin suhteen, josta kerron kyllä tarkemmin kun kuviot ovat selvät!

Jatkuu...

Kuudennessa (ja toiseksi viimeisessä) askeleessa ajatellaan kuin yrittäjä. Juttu on luettavissa täällä.
"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)