maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lomakuulumisia

Heipähei! Tällä hetkellä vietän toista kesälomaviikkoani ja pienen lomamatkan lisäksi olen lähinnä kuluttanut kotisohvaa katsoen Netflixiä. Ystäväni koukutti nimittäin meikäläisen tänään Suomen TV:ssäkin alkaneeseen sarjaan nimeltä Neiti Fisherin etsivätoimisto (Netflixissä alkuperäisnimellä Miss Fisher's Murder Mysteries). Sarja sijoittuu Australiaan 1920-luvulle ja on täynnä naisenergiaa, rikoksia, huumoria ja ihanaa muotia!

Mutta se ohjelmasuosituksista ja sitten tarinointia Tallinnan-matkasta! Tämä oli ensimmäinen kertani Tallinnassa ja reissun perusteella voisin kyllä käydä joskus uudestaankin. Jos jollakulla on vinkkejä halpoihin kohteisiin Tallinnassa niin saa toki vinkata kommenteissa :)

Matkan varasimme Matkapoikien* kautta ja menimme Tallinnaan Viking XPRS-laivalla ja takaisin tulimme Tallink Superstarilla. Superstar oli kyllä hieno laiva ja enemmän suunniteltu lyhyempään matkustamiseen niille, jotka eivät ole hyttipaikkaa varanneet (eli istumatilaa oli enemmälti).

Hotelli Metropol tuli valittua aika lailla sattumapelillä ja se osoittautui ihan kelvolliseksi valinnaksi! Hotelli oli sopivan lähellä satamaa ja vanhaa kaupunkia. Me ukkoni kanssa saimme jopa sellaisen huoneen, jossa oli ikkuna ulos kun taas matkaseuranamme olleen enoni huoneessa ikkuna oli hotellin aulaan! Hotellissa oli myös kauneushoitola, karaokebaari ja kahvila-ravintola. Huoneet eivät olleet mitään suurinta luksusta (katso alla oleva ensimmäinen kuva), mutta aivan  kelvolliset! Suurin miinus tuli huoneen kumman mausteisesta hajusta, joka tarttui sen verran vaatteisiin, että farkkuni haisevat vieläkin tuuletuksesta huolimatta! Pienet miinukset myös tympeän oloisesta henkilökunnasta ja kylppärin huonosta suihkupäästä. Aamupalakaan ei ollut mikään loistokas, mutta kyllä sillä pärjäsi.Hotellin kauneushoitolassa kävin elämäni ensimmäisessä klassisessa jalkahoidossa, joka maksoi 32 euroa (maksu hoitui vain käteisellä) ilman kynsilakkaa. Hoidon teki huonosti suomea ja englantia puhuva nainen, mutta hoidon laadussa ja lopputuloksessa ei ollut mitään moittimista ja jalkahoidossa meinaan kyllä käydä joskus uudestaankin!

Hotellin eteisestä ja tiskiltä löytyi mukavasti kaikenlaisia matkaoppaita/esitteitä Tallinnaan, jotka kannattaa tutkia tarkkaan sillä niistä löytyi muutama erilainen tarjous!

Ruoka on tietenkin minkä tahansa reissun kohokohta! Helsingin rautatieasemalla tuli ensimmäisenä koettua hypetetty Burger King! Ranskalaiset olivat oikein hyviä, mutta hampurilainen (Whopper) ei nyt mitenkään suurta vaikutusta tehnyt.

Tallinnan puolella sitten ensimmäisenä iltana nautimme ruoan keskiaikaisessa ravintolassa nimeltä Olde Hansa, joka taisi löytyä jokaisesta Tallinna-oppaasta ja esitteistä mitkä hotellista löysimme. Olimme tehneet etukäteen varauksen ettemme vain jäisi ilman pöytää. Minä kun olen tällainen pohjalainen nirsoperse niin ruokaa söin Olde Hansassa hävettävän vähän! Oma annokseni oli nimeltään "Jumalainen paistettu sian potka pehmeän olutsiirapin cera " (22,70 e) ja se näkyy alla olevassa kuvassa. Lisäkkeinä oli inkiväärilanttua, smetanaa ja spelttiä. Ei oikein laskenut! Ukko söi villisikaa punaviinikastikkeessa ja hänkin pettyi ruokaan vaikka onkin erittäin kaikkiruokainen. Alkupalaksi tarjoiltu leipä sen sijaan sai suitsutusta niin ukolta kuin enoltanikin!

Sitten seuraavana päivänä kävimme esitteestä bongaamassamme pizzeriassa nimeltä Pizza Americana. Mainostekstin perusteella odotin suurta ja elämyksellistä makukokemusta, mutta turhaan. Pizzat olivat houkuttelevan näköisiä ja hintakin ihan ok (3 täytteen pannupizza 8 e), mutta maku jätti toivomisen varaa. Ainakaan oma vakioni jauheliha-tonnikala-ananas ei maistunut mitenkään erikoiselta ja ukkokin oli pettynyt omaan pizzaansa.

Illalla meinasimme mennä pastaravintola Vapianoon, mutta kassalla tulikin jo tenkkapoo kun käteemme lyötiin kortit ja kellään meistä ei ollut hajua miten tulisi toimia. Myyjätyttökään ei asiaa selventänyt vaikka yritin kysyä neuvoa. Hetken pällisteltiin täyttä paikkaa ja sitten yhteistuumin päätimme palauttaa kortit takaisin kassalle ja lähdettiin takaisin hotellimme ravintola Berliniin syömään. Se paljastui oivaksi valinnaksi sillä siellä saimme koko reissun parhaat ruoat! Söin possua tomaattisalsalla ja annos kustansi 13 euroa. Ukko söi vielä jälkkäriksi jumalaisen hyvää juustokakkua ja nyt harmittaa etten tilannut omaa annosta!

Ainoat ostokset mitä reissulta tarttui mukaan olivat karkkiostokset laivalta! :D Kävimme kyllä Viru keskuksessa, Ülemisten kauppakeskuksessa, Sada Marketissa (jossa näytti olevan tismalleen samat krääsät joka kerroksessa) ja Sadama Turgissa. Ihastuin kyllä yksiin tennareihin, mutta 200 e hintalapon ansiosta popot jäivät hyllyyn..

Kaiken kaikkiaan reissu oli mukava ja Tallinnaan kyllä voisin lähteä uudemmankin kerran :)

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä kans ne mistä ihmiset shoppaile niin paljon, niin on vaan täynnä kaikki samaa krääsää :D Yhden laukun taisin viimereissulla koululaitoksen ostaa :D Ja pitäis mennä Tallinnan ulkopuolelle kuulemma jos meinaa shoppailla edullisemmin.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)