sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mielipiteet rahaksi osa 2
Ensimmäisen osan voit lukea täältä (vaikkakin se saattaa sisältää vanhentunutta tietoa ja tässä aika lailla toistetaan kaikki sama mitä ekassa osassa).

Alkuperäiseen postaukseen on tullut monta toivetta siitä, että päivittäisin juttua ja kertoisin tämän hetken pistemääristä. Oli kyllä erittäin mielenkiintoista itsellekin käydä tsekkaamassa pistetilanteet.

Alkuperäinen osahan on kirjoitettu heinäkuussa 2014 ja päivitetty 3/2015. Alla esittelen tilanteen millainen se on tällä hetkellä. Esittelyssä siis vain sellaisia paneeleja, joista itsellä kokemusta. Mukana on siis monta tuttua paneelia ja uusia lisäyksiä.

Ensin entuudestaan tutut


 ~ YouGov ~
 https://d1rq7cuzerol8r.cloudfront.net/cu/labs/img/logo_yougov2.9e1f9933fe42.png

YouGovissa siis kerätään pisteitä, jotka voi vaihtaa joko Superlahjakorttiin tai osallistua arvontoihin. Kirjoitin heinäkuussa 2014, että en ole vielä päässyt kokeilemaan lahjakortin lunastusta käytännössä, sillä pisteitä oli 1275 ja 30 e Superlahjakorttiin pisteitä vaaditaan 2500.

Tällä hetkellä pisteitä on 3800 eli sillä jo Superlahjakortti irtoaa! Täytynee laittaa jossain kohtaa se tilaukseen. Arvontoihin olen vähäisillä pistemäärillä osallistunut, mutta mitään voittoa ei ole kyllä tullut vielä kohdalle.

YouGoviin pääsee liittymään TÄSTÄ. Tällä hetkellä liittymisestä saa 100 pisteen tervetuliaisbonuksen.

~ Vaikuttajapaneeli ~

MTV:n kuluttajapaneelissa korvaukset ilmoitetaan rahasummana. Rahat voi käyttää joko MTV Katsomo-koodeihin, MTV3 Storen alennuskoodiin, saada itselleen PayPalin kautta, vaihtaa Superlahjakorttiin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Tällä hetkellä kertyneitä korvauksia on 23 e ja summa on näemmä pysynyt 2 kk ihan samana. Superlahjakorttiin vaaditaan 10 e. Aiemmin valikoimassa oli S-ryhmän lahjakortteja ja silloin toimituksessa kesti jopa kuukausi. Nyt ei ole kokemusta, että miten nämä nykyiset systeemit toimivat. Voisin kuvitella, että sähköpostiin saisi koodit.

Vaikuttajapaneeliin voit liittyä TÄÄLTÄ.


~ Research Insight Finland/Nettipaneeli~

Research Insight Finland Oy:n ylläpitämässä nettipaneelissa kerätään pisteitä ja ne voi vaihtaa Superlahjakorttiin. 1000 pisteellä saa 10 e arvoisen lahjakortin. Käyttöliittymä on vähän kankea ja kun haluaa pisteensä lunastaa niin siitä pitää lähettää erikseen sähköpostia. Olen noin vuosi sitten lunastanut Superlahjakortin onnistuneesti. Tämän hetken pistesaldo on 4015.

Nettipaneeliin voit liittyä TÄÄLTÄ.


~ M3 Panel ~
 

M3 Paneelissa kerätään pisteitä ja palkintovaihtoehdot ovat edelleen suunnattomat. Alkuvuodesta tilasin Superlahjakortin ja se tuli ihan kohtuullisen ajan sisällä sähköpostiin. 10 e lahjakorttiin tarvitaan 1500 pistettä. Tällä hetkellä pisteitä on 7075.

Tämä on kyllä yksi lempipaneeleistani ja mukaan pääset TÄÄLTÄ.


~ TNS Gallup Forum ~
TNS Gallup Forum
"Otospoimintakriteerien vuoksi  paneeliin ei voi ilmoittautua itse" sanotaan Gallup Forumin sivuilla. Kuitenkin alempaa löytyvän affiliate-linkin kautta paneeliin on mahdollista päästä mukaan. Uudet jäsenet osallistuvat 500 e arvoisen superlahjakortin arvontaan. Osallistumisaikaa on 30.9.2016 asti.

Gallup Forumista ei ennen saanut pisteitä, mutta nykyään onneksi saa. Tältä firmalta kyllä pukkaa kyselykutsuja tiheään tahtiin. Palkkiovaihtoehtoja ovat Superlahjakortti, Spotify lahjakortti, Ärräkoodi tai hyväntekeväisyys. 10 euron Superlahjakorttiin tai Ärräkoodiin tarvitaan 1000 pistettä. Pistetilanteeni on tällä hetkellä 3150. Täältä en ole kertaakaan lunastanut vielä mitään eli näitä pisteitä on kerätty ainakin vuodesta 2015 alkaen.

Liittyminen:
Nyt sinäkin voit vaikuttaa – liity TNS Gallup Forumiin! *

~ Suomitutka ~

Suomitutka on Sanoma OYJ:n ylläpitämä paneeli, jossa palkkiot saa rahana. Ne voi käyttää Superlahjakorttiin, hyväntekeväisyyteen tai siirtää PayPaliin. Superlahjakorttiin rahaa tarvitaan vähintään 10 e. Itselläni on saldo tällä hetkellä 15 e ja sitä on kerätty alkuvuodesta 2015 lähtien enkä kertaakaan ole vielä mitään lunastanut Suomitutkasta.

Suomitutkaan pääset liittymään TÄÄLTÄ.

Sitten uudemmat tuttavuudet

~ Toluna ~

 

Toluna on verkkoyhteisö, joka antaa jäsenilleen mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin! Kerro maailman johtaville tuotteiden ja palveluiden tarjoajille mielipiteesi ja ansaitse palkintoja osallistumalla kyselyihin. Voit ilmaista ajatuksiasi Äänestyskyselyiden ja Puheenaiheiden kautta, jotka voit luoda suoraan Tolunassa! Anna mielipiteesi ja ota selvää, ollaanko kanssasi samaa mieltä. Tolunassa luomasi Äänestyskyselyt ja Puheenaiheet voidaan sisällyttää myös omaan henkilökohtaiseen blogiisi tai verkkosivustollesi. Kaikki sivustomme tarjoamat palvelut ovat maksuttomia, ja saat palkinnoksi pisteitä osallistumisesta moniin Tolunan aktiviteetteihin. (lähde)

Toluna on siis enemmänkin kuin pelkkä nettipaneeli eli se on verkkoyhteisö. Oma panokseni on kyllä lähinnä ollut vain sähköpostiin kilahtaviin kyselykutsuihin vastaaminen. Testituotteitakin mainostetaan ja pariin otteeseen olen mukaan ilmoittautunut, mutta mihinkään en ole tullut valituksi. Tosin etusijalla ovat Tolunan aktiiviset jäsenet, jotka luovat kyselyitä yms. sivustolle, joten siinä voi olla se pääsyy miksen ole koskaan saanut mitään testiin.

Tolunassa kerätään pisteitä ja ne voi vaihtaa palkintoihin, joita löytyy suuri valikoima. Voi siis valita kaikenlaista sälää, arvontaan osallistumisen tai erilaisia lahjakortteja (mm. Superlahjakortti). PayPal on myös yksi vaihtoehto.

Itselläni on tällä hetkellä 38 210 pistettä. Kuulostaa paljolta verrattuna muihin paneeleihin, mutta esim. 15 e Superlahjakorttiin tarvitaan 60 000 pistettä. Olen ollut Tolunassa mukana 7/2014 alkaen ja mitään suurta en ole tuolta koskaan lunastanut. Muutaman Gifties:n (virtuaalilahja, joka voi muuttua todelliseksi) olen lunastanut, mutta virtuaalisena pysyivät. Kaikenlaisia vähennyksiä näyttää kuitenkin pistesaldon mukaan silloin tällöin tapahtuvan eikä minulla ole mitään hajua mistä ne johtuvat. Ajatuksena on ollut saada kasaan Superlahjakorttiin tarvittavat pisteet ja sitten erota paneelista, mutta heikolta näyttää tällä menolla. Järkevämpi etappi olisi ehkä 40 000 pistettä, että saisi 10 e PayPaliin.

Mukaan Tolunaan voit liittyä TÄÄLTÄ.


~ Europaneeli ~

Europaneelista ei löydy mitään järkevää infotekstiä mitä kopsata tänne, mutta paneeli on Cintin ylläpitämä ja palkkiot ilmoitetaan rahasummana. Rahat voi siirtää joko PayPaliin tai lunastaa Superlahjakorttina. Olen liittynyt mukaan 5/2015 ja tilin saldo on tällä hetkellä 17,10 e. En ole vielä kertaakaan lunastanut täältä mitään ja tämän hetken saldolla saisi siis yhden 10 e arvoisen superlahjakortin.

Europaneeliin voit liittyä TÄÄLTÄ.

~ Triaba ~
 Logo

Tästäkään paneelista en löytänyt mitään järkevää infoa mitä tänne laittaa, mutta tämäkin paneeli on Cintin ylläpitämä (kuten edellä mainittu Europaneeli) ja palkkiot ilmoitetaan rahasummana. Rahat voi siirtää joko PayPaliin tai sitten lunastaa Superlahjakorttina. Triabaan olen liittynyt vasta viime kuun puolella ja saldoa on ehtinyt kertyä 2,10 e. Superlahjakortin lunastamiseen tarvitaan vähintään 10 e ja PayPal-siirtoon 5 e.

Triabaan pääset liittymään TÄÄLTÄ.


~ Norstat Finland/Paneeli.net ~


Paneeli.net on suomalaisen Norstat Finlandin kuluttajapaneeli. Olemme osa Norstat Groupia ja teemme markkinatutkimusta Pohjoismaissa, Baltiassa ja yhteensä 18:ta Euroopan maassa. Paneeli.netin jäsenyys on vapaaehtoinen ja etkä sitoudu mihinkään liittyessäsi jäseneksemme. Tutkimuksiin vastaaminen on aina anonyymiä ja luottamuksellista. Paneeli.netin jäsenenä valitset aina henkilökohtaisesti ne tutkimukset, joihin haluat osallistua. (lähde)

Omien muistiinpanojeni mukaan olen ollut tässä paneelissa mukana jo vuodesta 2005  lähtien! Voin siis pitkällä kokemuksella suositella tätä paneelia, joka onkin yksi lemppareistani. Viime postauksessa tätä paneelia en voinut mainita, koska silloin siihen ei päässyt liittymään noin vaan (ei mitään muistikuvaa miten itse alkujaan pääsin mukaan). Nykyään Paneeli.net on avoin kaikille, joten voin sen tänne iloisin mielin lisätä.

Paneeli.netissä kerätään pisteitä ja ne voi vaihtaa Veikkauksen arpoihin, McDonaldsin lahjakortteihin,  Hesburgerin lahjakortteihin, Finnkinon elokuvalippuihin, Otavamedia Oy:n lukulahjakortteihin, SF Anytimen elokuvavuokraukseen, Superlahjakorttiin tai tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen (Mannerheimin lastensuojeluliitto, Punainen Risti ja Syöpäsäätiö). Tässä paneelissa ei kannata pantata pisteitä, sillä ne vanhentuvat jossain vaiheessa. Tätäkin juttua tehdessä huomasin ilmoituksen, että minulla oli pisteitä menossa vanhaksi. Olen Paneeli.netin kautta lunastanut mm. Mäkkärin lahjakortteja ja Veikkauksen arpoja ja kaikki on sujunut hyvin. Tällä hetkellä minulla on pisteitä 614 (vanhentumassa 25 pistettä). Superlahjakortin lunastamiseen tarvitaan 200 pistettä ja esim. Mäkkärin 10 e lahjakorttiin 100 pistettä (eli 1 piste vastaa 0,10 e).

Norstatin paneeliin pääset mukaan TÄÄLTÄ.

~ Pins e-Say ~
Logo


PINS e-Say on Internetissä toimiva markkinointitutkimusraati. Vastaajilla on mahdollisuus osallistua sähköpostitse eri alojen online-kyselyihin. Kyselyiden aiheet liittyvät esimerkiksi kodinhoitotuotteisiin, elektroniikkaan ja laitteisiin, terveydenhuoltoon, urheiluun, elämäntapoihin, matkustamiseen ja moneen muuhun. Kyselyihin vastaajat saavat korvauksena käytetystä ajasta ja arvokkaista mielipiteistä PINS-pisteitä. Kyselyihin vastaaminen kestää yleensä noin 10-15 minuuttia ja korvaus määräytyy kyselyn keston mukaan. (lähde)

PINS e-Say paneelissa kerätään siis PINS-pisteitä eli liittymiseen tarvitaan PINS-kortti (liittymisen yhteydessä tarvitaan kortin numero). Pinsseillä sitten voikin lunastaa kaikenlaista PINS-kaupasta, mm. lahjakortteja, elektroniikkaa jne. Näemmä Samsung Galaxy S6 saisi 71 185 Pinssillä. Olen tähän paneeliin liittynyt melko lailla vuosi sitten ja Pinssejä on tämän kautta kasassa 760 (kertaakaan en ole niitä mihinkään käyttänyt). Kuriittani tarkistin koko PINS-saldon ja se on tällä hetkellä 1335 ja siinä ilmeisesti on mukana myös tuo paneelisaldo. Että kyllä aika paljon töitä/ostoksia saisi tehdä tuon kännykän eteen jos sellaisen sattuisi haluamaan.

Mukaan PINS e-Say raatiin pääsee TÄÄLTÄ.

Lopuksi

Olen edelleen mukana myös muutamissa nettipaneeleissa (pistesysteemi/arvonta), joista en valitettavasti löydä miten niihin pääsee mukaan.

Tarkkasilmäisimmät huomasivatkin, että listasta puuttuu tyystin Spotifyn Consumer Panel. Paneeli on lopettanut toimintansa! Onneksi toiminnan lopettamisesta ilmoitettiin ajoissa, että sai lunastettua pisteet pois. Lisäksi alkuperäisessä jutussa kerroin RAM-paneelissa, mutta käsittääkseni en ole siinä enää mukana :D Koko paneeli näyttäisi silti olevan vielä toiminnassa.

Ilmoittamani pistemäärät voivat tuntua suurilta, mutta ihan selvennyksen vuoksi pitää vielä mainita, että äkkirikastumaan näillä ei pääse. Lisäksi olen kerännyt näitä pisteitä jo pitkään,  joissakin paneeleissa jopa kahden vuoden ajan ennen kuin pääse pisteillä mitään lunastamaan.

Olen myös alkanut aika laiskaksi kyselyjen suhteen eli jos aihe ei kiinnosta vähääkään, suljen kyselyn kylmästi kesken. Jonain päivänä sähköpostissa voi illalla odottaa kymmenisenkin (tai jopa enemmän) kyselykutsua eri tahoilta niin ei aina jaksa kaikkiin vastata. Mitään kyselyiden summittaista täyttämistä en harrasta enkä sellaista suosittele missään nimessä, sillä kyllä firmoilla on keino karsia kepulikonsteja yrittävät pois.

Sellainenkin vinkkivitonen, että jos on ajatuksena siirtää palkkiot PayPaliin niin kannattaa kirjautua nettipaneeleihin samalla meiliosoitteella/ilmoittaa sama meiliosoite kuin mitä käytät PayPalissa!

Kysyttävää, kommentoitavaa, lisättävää? :)

6 kommenttia:

 1. Nuo eri palveluihin kertyneet pisteet kannattaisi minusta lunastaa heti kun mahdollista. Mitään takeitahan ei ole siitä, että palvelut pysyisivät ikuisesti pystyssä.

  Lisäksi palvelu saattaa koska tahansa yksipuolisella ilmoituksella huonontaa ehtojaan, esim. nostaa palkintojen pisterajoja. Ja vaikkeivat pisteet varsinaisesti vanhenisikaan, saattaa palkinnon lunastaminen unohtua ajan kuluessa. Mitään korkoahan ei tilillä tyhjän panttina makaaville pisteille kuitenkaan makseta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa ja tästä samasta asiasta ukko on mulle myös motkottanut! :D

   Poista
 2. Kiitos päivitetyistä vinkeistä! Olen joskus täytellyt mm. Mielipidetutkimuksen kyselyitä ja sainkin sieltä Hesen lahjakortteja. Mitään helppoa rahaa tämä ei tosiaan ole, mutta ne lahjakortit on ihan kiva antaa vaikka suvun nuorille joululahjaksi. Ehkä aloitan uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, helppoa rahaa ei ole, mutta se on aina kiva tunne kun saa pisteillään jotain lunastettua :)

   Poista
 3. Mitenkäs verotus menee? Ainakin PayPaliin tulevat rahat pitäisi kai itse ilmoittaa verottajalle? Lahjakorteista en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja pahoittelut ikuisuuden kestäneestä vastaamisesta! Olen kysynyt asiaa Veroliiton neuvontapuhelimesta ja sieltä sanottiin, että ovat ansiotuloa, oli kyseessä sitten lahjakortit tai raha tilille. Eli nämä gallup-ansiot pitää ilmoittaa veroilmoituksessa "muut ansiotulot" kohdassa.

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)