keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Linssien hintavertailu
Tämä juttu on ilmestynyt ensimmäisen kerran toukokuussa 2015
 ja olen päivittänyt sen ajankohtaiseksi.

Silmälasien ostaminen on lähtökohtaisesti hinnakasta puuhaa ja vielä kalliimmaksi homma tulee jos sattuu omaamaan niin huonon näön, että silmälasien kutsuminen "pullonpohjiksi" ei ole kaukana totuudesta. Nykyiset lasini sain yhteistyöstä Nissenin kanssa (tämän postauksen alkuperäisen version tiimoilta) ja nyt olisi aika uusia taas lasit. Viimeksi kerroin, että näköni oli huonontunut, mutta nyt se on silmälääkärin mukaan pysynyt jotakuinkin ennallaan. Piilolinssejäkin olen käynyt sovittamassa puolittaisella menestyksellä ja uusi yritys on vielä edessä. Kävi siinä miten kävi, uudet lasit ovat hankintalistalla.

Kun kyse on rahallisesti isoista hankinnoista, haluan aina tehdä hintavertailua ensin. Tämän vertailun pääpainona ovat nimenomaan linssit, koska ne tulevat aina maksamaan omalla kohdallani eniten. Tästä vertailusta hyötyvät eniten ne, joilla on suuret voimakkuudet laseissaan. Varastovoimakkuudet ovat yleensä siinä +4 ja -6 asti eli niissä kohdin mennään vielä halvemmissa hinnoissa. Kun kyseessä ovat esimerkiksi omat vahvuuteni, yleensä esiin vetäistäänkin eri hinnasto.

Vertailussa keskityin valtakunnallisiin ketjuihin, jotta kerätyt tiedot hyödyttäisivät lukijoita ympäri Suomen. Näytin myyjille omat silmälasitietoni ja kerroin haluavani tietää mitä heillä maksaa parhaat mahdolliset yksiteholinssit normaalihintaisena. Olen myös tutkinut netistä optikon näöntarkastuksen hintoja ja kehysten hintahaitaria, vaikka niihin ei tässä vertailussa keskitytäkään. Extratiedoksi lisäsin vielä kuuluvatko myymälät johonkin kanta-asiakasohjelmaan.

Linssien ominaisuuksista sen verran, että kaikissa myymälöissä vastaus oli sama: kaikki herkut tulee mukaan kalleimpiin linsseihin. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. kovapintaa, heijastuksen estoa, 100 % uv-suojausta ja likaa hylkivää pintaa. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan tarkemmat ominaisuudet ostohetkellä.

Vertailussa olivat siis Instrumentarium, Nissen, Silmäasema, Specsavers ja Synsam.

Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi!


 Hinnat kerätty Vaasan myymälöistä kesäkuussa 2018 voimakkuuksille:
OD SF -12.25 CYL +2.50 AX 103
OS SF -12.50 CYL +3.00 AX 77

Kalleimmasta halvempaan järjestys on siis: Silmäasema, Synsam, Instrumentarium, Specsavers ja Nissen (v. 2015 järjestys oli: Synsam, Silmäasema, Instrumentarium, Nissen ja Specsavers). Hintaeroa kalleimman ja halvimman linssiparin välillä on siis 395 euroa. Oli mielenkiintoista huomata vuoteen 2015 verrattuna, että hintakategoriassani Instru, Silmäasema ja Specsavers olivat nostaneet hintoja. Hintoja sen sijaan olivat laskeneet Nissen ja hieman yllättäen Synsam.

Hintojen vertailu siis kannattaa. Toki itse arvostan myös hyvää asiakaspalvelua ja kehysten ulkonäköä. Käytän kuitenkin laseja yleensä aina useamman vuoden kerralla, joten mielummin valitsen kehykset tyylin kuin rahan perusteella.

Tarjoushaukkailu kannattaa myös aina eli nettisivut vaan auki ja katsomaan mitä ajankohtaisia tarjouksia on tyrkyllä. Kirjoitushetkellä Instru mainostaa -70 % kehysalea ja -150 e alennusta linsseistä, Nissenistä saa 3 lasit 1 hinnalla, Silmäasemalla on erä merkkikehyksiä 1 e ja kaikki kehykset vähintään -70 %, Specsaversilla on kehysten kesäale ja Synsamilla on menossa tarjous, jossa voit valita haluatko -50 % alennusta kehyksistä vai linsseistä.

Uusien lasien tarve ei onneksi ole akuutti, joten täytyy tässä itse myös seurailla tarjouksia ja käydä sovittelemassa laseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)