keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Edulliset lasit tulevat Nisseniltä osa 2/2

- Kaupallinen yhteistyö Nissenin kanssa - 

Muistattekos kun olin heinäkuussa Nissenin myymälässä valitsemassa itselleni uusia silmälaseja? Jos asia ei muistu mieleen tai on ihan uusi, kannattaa käydä lukemassa edellinen postaus täältä!

Pitkällisen sovitussavotan jälkeen kuusista potentiaalisista laseista (jotka näkyvät yllä olevassa kuvassa) löytyi ne mieluisat! Heinäkuussa en halunnut lasivalintaa paljastaa vaan pitää lukijoita jännityksessä. Jännitystä onkin pidetty nyt sitten tovi yllä, sillä alkuviikosta sain esittelykelpoiset silmälasit. Nyt onkin aika kertoilla niistä ja oston jälkeisestä prosessista tarkemmin.

Täytyy muuten heti alkuun sanoa, että normaalisti lasien saamisessa ei todellakaan kestä näin kauan!

Lasit menivät ensin hiomolle, jossa ne olivat kolmisen viikkoa. Tämän jälkeen lasit menivät hiomolta nenitykseen, jossa ne olivat viikon verran. Nenitys on lisäpalvelu, joka maksaa 30e ja ei siis ole pakollinen toimenpide. Nenityksen jälkeen lasit saapuivatkin Vaasan myymälään.
Parhaimmassa tapauksessa siis maailmaa pääsee katsomaan uusien silmälasien läpi 2-3 viikossa.

Omalla kohdalla kävi kuitenkin niin, että uudesta silmälasireseptistä huolimatta en nähnyt uusilla voimakkuuksilla niin kuin olisi pitänyt. Laseja väänneltiin ja käänneltiin myyjän ja optikon toimesta (taas kerran suuret kiitokset kärsivällisyydestä Vaasan myymälän henkilökunnalle!) useampaan otteeseen ja yritin niihin sitten aina tovin totutella. Tällaisilla voimakkuuksilla, optikon sanoja lainatakseni, asiat on "millistä kiinni" eli pienen pienikin heitto voi aiheuttaa vääristymiä.

Aiemmilla voimakkuuksilla kuitenkin näin ihan hyvin (silmälääkärikin oli todennut uuden reseptin olevan lähinnä hienosäätöä), joten tulimme optikon kanssa siihen lopputulokseen, että linssit menevät kokonaan vaihtoon. Lasit lähtivät siis takaisin hiomolle ja voimakkuuksina käytettiin samoja kuin edellisten lasien.

Tässä kohtaa onkin hyvä mainita, että Nissenillä on 100 % tyytyväisyystakuu, josta kerrotaan seuraavasti:
Jos sinulla ilmenee lasien oston jälkeen ongelmia tai kysymyksiä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Meidän tehtävänämme on varmistaa, että sinä olet laseihisi 100 % tyytyväinen. Tämän väitteen tueksi annamme kaikkiin Nisseniltä ostettuihin silmälaseihin ja aurinkolaseihin voimakkuuksilla 100 % rahat takaisin -tyytyväisyystakuun. Takuu on voimassa yhden kuukauden ajan (30 päivää) lasien ostosta.

Hiomossa meni pari viikkoa ja maanantaina kävin lasit hakemassa. Kyllä pääsi helpotuksen huokaus kun maailma näkyi nyt terävästi eikä väärentymistä ollut tietoakaan!

Tässä ne nyt sitten ovat! Tyylikkäät ja skarpit sini-ruskeat Miki Ninn -merkkiset rillit! Silmälaseja on muuten yllättävän vaikea valokuvata, joten päädyin laittamaan Nissenin nettisivuilla olevan esittelykuvan tähän kollaasiin. Ammattimainen kuva tekee paremmin oikeutta näille silmälaseille kuin omat kuvausyritykseni!

Kuitenkin vähän omaakin kuvamateriaalia on muutamasta yksityiskohdasta. Ensimmäisessä pikkukuvassa näkyy miten hyvin tällaiset pullonpohjat on saatu ohennettua. Valitettava tosiasia on, että näillä vahvuuksilla linssi tulee väkisinkin jonkun verran yli kehyksen parhaimmasta ohennuksesta huolimatta, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen!

Toisena yksityiskohtana näkyvät nenätyynyt. Muovikehyksissä ei nenätyynyjä pahemmin nähdä eikä näissäkään kehyksissä niitä vakiona ollut. Edelliset muovikehykset olivat siitä ärsyttävät, että ne valuivat lähes koko ajan alemmas ja niitä sai sitten jatkuvasti nostella. Sen vuoksi halusinkin nenätyynyt tuomaan ryhtiä rilleille! Nyt onkin mukavaa kun ei tarvitse koko ajan kohentaa lasien asentoa eivätkä lasit lepää poskien päällä. Vähän on vielä totuttelemista nenätyynyihin ja muutenkin uusiin laseihin kuten aina vaihdon yhteydessä. Saattaa olla, että vielä pitää käydä laseja väännättämässä, mutta kyseessä on kuitenkin enää myymälässä paikan päällä tapahtuva hienosäätö.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen silmälaseihini ja on mukavaa saada vähän jotain uudistusta näin syksyn kynnyksellä :)

Jos kaipaat uudistusta syksyn kunniaksi (tai muuten vain) niin Nissenissä se onnistuu edullisesti! Halvimmat kehykset maksavat nimittäin vain 19 e ja kalleimmat 179 e. Opiskelijoiden kannattaa lisäksi muistaa, että voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä saat mistä tahansa Nissen-myymälästä -10 % alennuksen silmälaseista ja näöntarkastuksesta!

-> Nissen <-

1 kommentti:

 1. Jos arvostat silmiäsi, älä ikinä mene näöntarkastukseen Kampin Nisseniin Helsingissä.
  Menin tarkastuttamaan silmäni siellä ja he mittasivat vahvuuden olevan +2 molemmille silmille.
  Sitten menin silmälääkärin vastaanotolle ja hän mittasi vahvuuden olevan +1.25.
  Menin takaisin Nissenille muuttamaan lasien vahvuuden.
  Ensimmäinen kuuhullu optikko sanoi minulle, että silmälääkäri tarkastaa silmät silmäsairauksien varalta ja optikot tarkastavat silmät silmälasien tekemistä varten, joten molemmat mittaustulokset eroavat toisistaan.
  Hän pyysi minua varaamaan toisen ajan näöntarkastukselle.
  Sitten kun tulin takaisin myöhemmin näöntarkastukseen, toinen kuuhullu optikko kysyi minulta, miksi tarvitsen näöntarkastuksen, kun kerran se on jo tehty.
  Kerroin hänelle, että silmälääkäri oli määrännyt minulle eri vahvuudet, mutta hän kieltäytyi vaihtamasta niitä laseihin tai tarkastamasta silmiäni uudestaan.
  Sitten kolmas kuuhullu optikko sanoi minulle, että minun on käytettävä +2 vahvuisia laseja 2 viikon ajan, ja vasta sitten voidaan vaihtaa.

  Minkä ihmeen takia haluaisin käyttää laseja, jotka ovat liian vahvoja kahden viikon ajan ja vasta sitten vaihtaa vähemmän vahvoihin laseihin? He ovat todella röyhkeitä, vallanhimoisia optikkoja, jotka eivät välitä ajatella asiakkaan etua vaan ennemmin pitävät kiinni omasta arvovallastaan.

  Toivon, että tämä lisää tietoisuutta kaikille siitä, miten nämä optikot voivat huijata meitä ylpeytensä takia!

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)