sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

MammonaMagneetti: Askel 7

Kaikki englanniksi olevat kursivoidut lainaukset ovat Joe Vitalen
 kirjasta Attract money now ja niiden käyttöön on kysytty lupa  /
All the italicized quotes in english are from Joe Vitale's book 
Attract Money Now and are used with permission. 

 Mistä on kyse?
MammonaMagneetti-projektissa testaan Joe Vitalen kirjan Attract Money Now oppeja. Kirja lupaa takuuvarmasti toimivan 7 askeleen kaavan, jonka avulla on mahdollista vetää rahaa puoleensa. Mitkä ovat nämä askeleet ja toimivatko ne? Sitä tässä nyt tulevien viikkojen aikana testataan! Pitempi esittely aiheesta täällä. Projektin ensimmäinen askel löytyy täältä,toinen täältä, kolmas täältä, neljäs täältä, viides täältä ja kuudes täältä. Jutun kaikki kuvat Pixabaysta.

Koko tekstin pääsee lukemaan klikkaamalla alla olevaa "Jatka lukemista" nappia.
Me emme ole yksin
Jos Joen pitäisi valita yksi asia, joka saada lukijalle iskostumaan, se olisi ajatus siitä, että me emme ole yksin. Tällä ei tarkoiteta tarkoiteta pieniä vihreitä miehiä vaan sitä, että me ihmiset olemme yhdistettyjä toisiimme – se mitä teemme, ajattelemme ja tunnemme, vaikuttaa myös muihin.

Seitsemäs ja viimeinen askel onkin yhteisöstäsi ja maailmastasi välittäminen/huolehtiminen. Tämä ajatus kulkee käsi kädessä antamisen kanssa, mutta kyse ei ole pelkästään rahasta. Kyse on aikasi, osaamisesi ja kokemuksiesi jakamisesta.

Koska Joe on itse ollut koditon, hänen sydäntään lähellä on kodittomien auttaminen. Sinä itse voit valita eri tien, mutta on tärkeää, että osallistut yhteisösi ja maailmasi auttamiseen. Kannattaa muistaa, että mitä annat, sen saat takaisin. Jos et välitä ihmisistä ympärilläsi tai kohtelet heitä välinpitämättömästi, pysäytät mahdollisuuksien virran. Tämä sisältää myös taloudellisen menestyksesi.
Sinä kontrolloit universumia

Sinä muokkaat maailmaa, jossa asut ja sinulla on voima muokata sitä uudelleen. Kuitenkin niin moni ihminen haaskaa tämän voiman tavanomaisiin ajatuksiin ja vanhoihin uskomuksiin, jotka ovat lähtöisin muilta ihmisiltä. Ajatusten muuttaminen yksinään ei kuitenkaan tuota haluttuja tuloksia. Täytyy myös tarttua toimeen! Tietoisuus siitä, että olet yhteydessä valtavaan voiman lähteeseen, ohjaa tekojasi.

Joe kertoo hyvän esimerkin, joka osoittaa mielesi voiman ja miten uusi ajattelutapa voi olla katalysaattori valtavalle muutokselle.

Kuvittele, että olet pimeässä huoneessa, jossa on saatavilla kaikki mukavuudet. Huone on täysin pimeä ja se estää sinua tavoittelemasta asioita, joita mielit. Sinulle on kerrottu, että huoneessa on valot, joten vaistomaisesti tunnustelet seinää pitkin, missä olet tottunut valokatkaisimen sijaitsevan. Monta tuntia vierähtää siihen kun etsit katkaisinta seinien joka kohdasta mihin vain yletät. Käsiäsi särkee ja olet aikeissa luovuttaa. Jatkat kuitenkin päättäväisesti varmana siitä, että paikallistat katkaisimen ja pääset nauttimaan kaikesta hyvästä mikä sinua odottaa. Lisäetsintöjen jälkeen pidät pienen lepotauon. Mietit, että missä ihmeessä katkaisin mahtaa olla. Sen täytyy olla täällä ja minä kyllä löydän sen, sanot itsellesi. 
Jatkat seinien tunnustelua vaikka olet aika varma, että olet käynyt jo jokaisen sentin läpi kertaalleen. Kun kätesi liikkuvat ylös ja alas, mieleesi nousee ajatuksen kipinä, että ehkä katkaisin ei olekaan seinällä. Pysähdyt hetkeksi. Sitten mietit, että katkaisin voisikin olla lattialla. Mutta sitten järki astuu kuvioihin ja väittää, että se on mahdotonta. Kuka muka on kuullut sellaisesta, että valokatkaisin voisi olla lattialla! Kuitenkin pidät kiinni ajatuksesta, että miksipä ei. Olethan käynyt läpi kaikki seinät ja voisit aivan hyvin kokeilla lattiaa. Sitten kokeilet jalallasi ympäri lattiaa toivoen osuvasi johonkin, joka tuntuu katkaisimelta. Varpaasi hipaisevat tuntematonta esinettä. Lasket kätesi jollekin, mikä tuntuu olevan painonappi, mutta valot eivät mene päälle. Tunnet olosi kuitenkin aika varmaksi siitä, että olet löytänyt katkaisimen. Pysähdyt ja kysyt itseltäsi miten tämä toimii. Sitä ei voi painaa eikä vetää. Aivan kuin itsestään mieleesi nousee vastaus: sivuttain. Liikutat katkaisinta sivuttain ja huone täyttyy valosta. Iloa, jonka tunnet löytäessäsi itsestäsi reagoivaa älykkyyttä, ei voi kuvailla sanoin.

Tämä esimerkki kertoo siitä miten oikeasta ajattelutavasta kiinni pitäminen auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Ensin tavoittelet tuntematonta ja et löydä vastausta. Sitten alat etsiä ja olemaan avoin muille uusille ideoille. Silloinkin kun kohtaat esteitä ja turhaudut, jatkat vastausten etsimistä. Vastaus voi tuntua ilmaantuvan kuin tyhjästä, mutta se on universaali älykkyys, joka auttaa sinua vastausten kanssa. Tämä johtuu siitä, että pysyit keskittyneenä tavoitteeseesi.

Tahdon sinnikkyys

Et saa koskaan luovuttaa. Kaikki me kohtaamme huonoja hetkiä elämässämme, mutta on tärkeää painaa eteenpäin silloinkin kun sinusta tuntuu siltä, että haluat luovuttaa. On ihan normaalia, että motivaatio on aaltoilevaa. Joskus tunnet olosi motivoituneeksi ja joskus et. Mutta toimintasi on se mikä tulee tuottamaan tuloksia.

Sinnikkyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitää sokeasti vain kompuroida eteenpäin vaikka mikä olisi. Täytyy olla valmis ottamaan askel taaksepäin ja arvioimaan omaa edistystään. Sinnikkyys tarkoittaa, että jatkat vastausten etsimistä, joilla saavutat tavoitteesi.

Sinnikkyys ei kuitenkaan ole itsepäisyyttä ja tämä voi olla vaikeaa oppia. Monet meistä on kasvatettu uskomaan, että kun kerran asetat jonkin tavoitteen niin sinun tulisi pysyä siinä ja tarpeen tullen upota laivan mukana. Tämän takia ihmiset pysyvät työssä, jota he vihaavat, asuvat vuosia paikoissa, joista he eivät välitä ja viettävät aikaansa ihmisten kanssa, joista he eivät pidä.

Kun kasvat ja kehityt, myös unelmasi ja tavoitteesi muuttuvat. Et voi taata, että nyt asettamasi unelmat ja tavoitteet ovat sellaisia, joita haluat saavuttaa vielä vuoden päästä. Joen mukaan kannattaa luopua siitä ajatuksesta, että kaikki aloittamasi pitäisi saattaa loppuun. On tärkeää seurata intuitiivista kipinää jos se iskee, vaikka se sitten tarkoittaisi jonkun vanhan tavoitteen hylkäämistä. 

Joe kertoo tarinan Markista, joka oli pöytälaatikkokirjailija. Hänen unelmansa oli kirjoittaa nuorille kirja, jossa opetetaan talouden hallintaa. Mark työsti kirjaa vuosia. Kaikki hänen tuttunsa tiesivät kirjan olleen tekeillä jo iät ja ajat ja epäilivät, että siitä ei tule koskaan valmista. Lopulta kävi niin, että Mark jutteli erään henkilön kanssa, joka oli sitä mieltä, että nuoret todella tarvitsisivat kirjan, jossa heille opetettaisiin talouden hallintaa. Mark kertoi, että hänellä oli itse asiassa tekeillään kirja kyseisestä aiheesta. Tämä toinen henkilö kysyi Markilta josko he kirjoittaisivat kirjan yhdessä. Markilla oli päätös tehtävänään. Tarttuisiko hän tarjoukseen vai hylkäisikö unelmansa? Pohdittuaan asiaa, Mark päätti, että oikea ratkaisu oli tarttua tarjoukseen ja kirja julkaistiin vuotta myöhemmin. Kirja menestyi hyvin ja poiki Markille luennointikeikkoja. Tätä ei olisi tapahtunut jos Mark olisi pitänyt itsepäisesti kiinni ideasta, että hän olisi tehnyt kirjan yksin. Mutta kun hän muutti unelmaansa, saavutti hän sen.Toimintaohjeet

- Kirjoita ylös liikkeitä ja arvoja, joista välität (esim. eläinten oikeudet).
- Etsi keino auttaa näitä liikkeitä ja arvoja.
- Kirjoita ylös henkilön nimi, jonka tiedät tarvitsevan apua.
- Etsi keino auttaa tätä henkilöä.
+ oma bonusvinkki: lue toisten ihmisten inspiroivia tarinoita. Se auttaa pysymään motivoituneena kun tavoittelet omia unelmiasi. Hyvää luettavaa aiheesta on esim. Rhonda Byrnen kirja nimeltä Sankari *. 

Omat kommentit
 
Tämän askeleen nimi on oman yhteisön ja maailman auttaminen, mutta mielestäni tässä puhuttiin ihmeen vähän muiden auttamisesta. Luvussa keskityttiin enemmänkin siihen, miten ajatella uudella tavalla ja pysyä motivoituneena. Olen kuitenkin samaa mieltä luvun pääsanomasta eli on hyvä auttaa ihmisiä ympärillään, oli kyse sitten materiallisesta tai henkisestä avusta. Tietenkin jokainen auttaa omien resurssiensa mukaisesti. Ei kannata olla kapeakatseinen ja ajatella ainoastaan materian merkitsevän. Pienet teot ja sanat voivat useasti merkitä paljon enemmän kuin mitä rahalla voi saada.
Välillä tuntuu, että ihmiset ovat itsekeskeisiä omaan napaan tuijottajia, mutta ilahduttavaa kyllä tämän väitteen saa silloin tällöin huomata ihan vääräksi! Sosiaalisessa mediassa ja jopa uutisissa näkyy uutisia, jossa kerrotaan arjen pienistä hyväntekijöistä. Esim. joku osti tuntemattomalle mummolle pullollisen Pommacia syntymäpäivän kunniaksi ja  vähävaraisille perheille lahjoitetaan rahaa koulutarvikkeiden ostoon. Tällaiset uutiset saavat ainakin itselläni leveän hymyn kasvoille! Parhaimmassa tapauksessa sitä inspiroituu itsekin olemaan avuksi muille!

Vaikka tosiaan sitten siirrytäänkin puhumaan motivaatiosta, sinnikkyydestä ja tavoitteiden saavuttamisesta niin aivan asiaa Joe kirjoittaa. Välillä on vaan niin vaikeaa pysyä motivoituneena ja luovuttaminen tuntuu helpolta ratkaisulta. Sitten kuitenkin on tärkeää opetella erottamaan sinnikkyys ja itsepäisyys. Se on mielestäni ihan totta, että monet varmasti pitävät kiinni jostain asiasta vain sen takia, että niin muka pitää tehdä. Esimerkkitarinan mukaisesti on hyvä pitää mielessä, että "thinking outside the box" eli asioiden ajattelu täysin uudesta näkökulmasta kannattaa asiassa kuin asiassa!4 viikon saldo

Koska kärsin näiden viikkojen aikana suuresta motivaatiopulasta, on myös saldo sen mukainen. Myös askeleen opit eivät oikein päässeet omaan toteutukseen kunnolla. Mutta jotain pientä kuitenkin ilmaantui!

- Tilasimme kotiinkuljetuksella pizzaa ja saimme jostain syystä yhden ylimääräisen (tästä en tosin osaa vieläkään oikein iloita vaikka ei ollut kyse omasta mokasta!)
- 5,90 e Viking lotossa
- 7,90 e Eurojackpotissa
 - Löytöraha 1 e

Jatkuu...

Nyt on kaikki 7 askelta käsitelty eikä lisää siis ole luvassa! Ajattelin kuitenkin tehdä vielä tulevien viikkojen aikana pienen yhteenvedon näistä viikoista ja siitä mitä kirjassa on vielä luettavaa jäljellä. En uskalla luvata, että viimeinen juttu olisi luettavissa 2 viikon päästä, mutta siihen pyrin!


"Expect Miracles!" Odota ihmeitä!

(ilmainen e-kirja!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)