sunnuntai 9. elokuuta 2015

Väritysbuumiin mukaan pikkurahalla

Sisältää mainoslinkkejä, jotka tunnistat *-merkinnästä


 Kuva

Aikuisten värityskirjat ovat nyt olleet kovasti tapetilla ja moni aikuinen onkin nyt hurahtanut värityksen maailmaan. Värittämistä mainostetaan stressin poistajana/lievittäjänä ja myös termi mindfulness yhdistetään värittämiseen. Kynnys väritysharrastuksen aloitukseen on matala, sillä se ei vaadi paljoakaan välineitä eikä mitään erityisosaamista. Halutessaan tähänkin (kuten mihin tahansa muuhun) harrastukseen saa varmasti rahaa uppoamaan paljon, mutta alkuun pääsee pikkurahalla. Parhaassa tapauksessa väritysharrastuksen aloittaminen ei maksa mitään!

Värikynistä

Erilaisten värikynien hintahaitari on valtava! Halvimmat puuvärikynät ja tussit saa parillakin eurolla, mutta sitten taas laadukkaimpien kynien hinnat pyörivät jo sadoissa euroissa. On tietenkin täysin oma valinta haluaako alussa kokeilla ensin halvemmilla värikynillä vai panostaako heti kunnolla.

Halvat värikynät voivat tietenkin stressin lievityksen sijasta nostattaa V-käyrää jos väri ei tunnu tarttuvan paperiin, terä katkeilee jatkuvasti jne. Kuitenkin kalliiksi tulee jos 30 euron värikynäsettiä käytetään vain kerran. Halpoja värikyniä löytyy varmasti joka marketeista ja kaupoista! Kokeilemalla tai muiden suosituksia kysymällä (vinkkejä voi mielellään jättää kommentteihin!) löytää itselleen sopivat! Jos perheeseen kuuluu lapsia, värityskyniä saattaa jo löytyä kotoa jos jonkinlaisia. Niillä pääsee varmasti hyvin alkuun!

Itse ostin puuvärikynät Suomalaisesta. Hinta ei päätä huimannut kun 5 eurolla sai peräti 36 kpl värikyniä. Pakkauksen kuva on tosin vaihtunut (hienon taidekuvan sijaan kantta koristaa lapsen piirtämä kuva talosta ja pihapuusta), joten ei kannata ihmetellä jos kyseiset värikynät päätyy tilaamaan. Kauheasti ei ole vertailupohjaa muihin puuväreihin, mutta ovat olleet ookoot ja värisävyjä riittää (tosin yksi värikynistä oli valitettavasti käyttökelvoton)!

 Kuva tulostettu Coloringpediasta ja väritetty em. puuväreillä.

Tulosta kuvia netistä

Jos ei ole varma riittääkö oma innostus kokonaisen värityskirjan verran, kannattaa tulostaa muutamia väritettäviä kuvia netistä. Näin tein itse kun törmäsin  nettiartikkeliin, jossa oli linkkejä sivustoille, joista voi tulostaa värityskuvia! Jutussa mainitaan mm. sivustot Coloring Castle, Printmandala ja Coloringpedia. Koko artikkelin voit lukea täältä.

Tulostettavia kuvia voi etsiä myös Googlen kuvahaulla. Hakusanana voi käyttää coloring pictures of animals/flowers/butterflies/nature/mandala/paisley jne. Myös hakusanalla coloring pictures for adults tulee paljon erilaisia värityskuvia.

Väriä ei tulostamiseen tarvita, joten mustavalkoprintterikin käy oikein hyvin. Jos kotona ei ole printteriä niin muutaman kuvan voi tulostaa vaikkapa kirjastossa, työpaikalla tai printterin omistavan kaverin luona.

Jos ei siis ole varma haluaako värityskirjaan rahojaan sijoittaa niin tällä tavalla on helppo kokeilla onko väritys se oma juttu! Tulostuspaperin ja värityskirjojen sivujen materiaalit voivat erota toisistaan sen verran, että puuväreillä väritystulos voi olla vähä hailakampi kun värittää tulostettuja kuvia.

Pakko saada värityskirja!

Kieltämättä värityskirjassa on eri tavalla tunnelmaa kuin tulostetussa A4 printissä. Värityskirjoja on saatavilla suuri valikoima ja hintahaitari on suunnilleen 7-16 euroa eli kukkaroystävällisiäkin vaihtoehtoja löytyy.

Tässä muutama esimerkki halvemmista värityskirjoista: Suomalaisesta löytyy Gorgeous Patterns & Beautiful Designs Adult hintaan 7,95 e (kanta-asiakkaille toimituskulut ovat ilmaiset), Adlibriksesta *Mandala: Coloring Book for Adults Volume 3  hintaan 6,20 e (ilmaiset toimituskulut) ja *Cdonissa Kukkaloistoa-värityskirja hintaan 6,95 e (+toimituskulut 2,95 e).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)