sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lifefactory eväsrasiat

- Kaupallinen yhteistyö Big Small Companyn kanssa -


Olen nyt useamman kuukauden ajan tutustunut Big Small Companylta saamiini Lifefactoryn lasisiin eväsrasioihin. Lifefactoryn tuotteet eivät olekaan itselleni aivan uusi juttu, sillä olen aiemmin kirjoittanut heidän lasisista juomapulloista. Juomapullot (jutun kirjoittamisen jälkeen olen hankkinut myös toisen pullon) ovat muuten edelleen aktiivisessa käytössä ja ovat moitteettomassa kunnossa.

Amerikkalainen Lifefactory suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia tuotteita, joiden avulla jokainen voi helposti elää terveellisesti ja ympäristötietoisesti. Valikoimassa on myrkyttömiä lasisia tuttipulloja vauvoille, nokkamukipulloja taaperoille sekä juomapulloja niin urheilukassiin kuin kylmien ja kuumien juomien nauttimiseen kotona, töissä ja ulkona. Lifefactoryn tuotteissa yhdistyy moderni design, ympäristöystävällisyys sekä ainutlaatuiset käyttöominaisuudet. Lasiset tuttipullot, juomapullot sekä silikoniset purulelut ovat turvallisia eivätkä ne sisällä terveydellesi haitallisia kemikaaleja kuten bisfenoli A:ta, ftalaatteja tai PVC:tä. (lähde)

Eväsrasioissa voit pakastaa ruokasi, lämmittää sitä mikrossa & uunissa (ilman kantta!) ja rasian kaikki osat kestävät tiskikonepesun. Silikonisuojus suojaa temperoitua lasia ja varmistaa rasian kannen kiinnipysymisen kuljetuksen aikana. Lasiseen rasiaan ei liukene muovin tai metallin makua, joten ruoka maistuu puhtaalta. Lasiin ei tule naarmuja, jotka voisivat kerätä itseensä likaa yms. epäpuhtauksia. Lasinen rasia on myös pitkäikäinen hankinta.


Sain rasioita kahta eri kokoa; 1 cup eli 240 ml ja 2 cup eli 475 ml. Saatavilla on myös vielä isompi 960 ml kokoinen rasia. Pienemmässä rasiassa olen vienyt töihin mm. jugurttia, salaattia jne. ja isommassa rasiassa ruoka-annoksia. Näitä rasioita saa useammassa pirtsakassa värissä (mm. lila ja vihreä) ja omat rasiani ovat saaneet työmaan taukohuoneessa useita kehuja!

Pelkkiin eväiden kuljettamisiin/tähteiden säilyttämisiin rasioita ei kuitenkaan kannata pyhittää, sillä tyylikkään ulkomuodon ansiosta ne sopivat hyvin myös kattamiseen.

Sitten muutama sananen kannesta.
Pari kertaa on päässyt käymään niin, että olen laittanut jugurttia liikaa ja sitä on tihkunut ulos kuljetuksen aikana. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy niin kansi ei ole tasapaksu, joten sille pitää jättää vähän varaa kun rasioihin laittaa jotain nestemäistä. Kansi kannattaa myös asetella huolellisesti paikalleen joka kohdasta ja kuljetuksen ajaksi laittaa silikoniset "lukot" kiinni. Jos lukot eivät meinaa yltää kiinni asti, kannattaa silikonista suojusta asetella vähän ylemmäs.

Kuten alussa mainitsinkin, nämä rasiat ovat olleet käytössäni jo useamman kuukauden (ja käyneet läpi usean pesun tiskikoneessa) ja näyttävät edelleen ihan uusilta!

Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen rasioihin ja toivon näille erittäin pitkää ikää!

Lifefactoryn lasisia eväsrasioita (ja juomapulloja) voi ostaa mm. Ruohonjuuresta.

5 kommenttia:

 1. Hei,
  Olipas kiva lukea käyttökokemuksia eväsrasioista.
  Itselle juuri eilen tuli oranssina isoin rasia postissa.

  Mutta olen etsinyt tietoa, että kuinkas kuumaan uuniin tuon voi laittaa? Tiedätkö sinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mitä oot tykännyt isosta rasiasta?

   Rasioiden ympärillä olevassa paperissa sanotaan, että "oven safe up to 425º". Kyseessä on varmastikin Fahrenheit-asteikko ja kun sen kääntää niin tulos on 218.3333 ºC. Eli sanoisin tämän perusteella, että turvallisin lämpötila olisi varmaankin 200 astetta.

   Poista
 2. Tämä postaus olikin mennyt kokonaan mun silmien ohi! Onneksi huomasin tämän tuosta vuosikatsauksesta :)
  Mä oon yrittänyt karsia meidän keittiöstä kaikkea muovista pois. Haluaisin kovasti korvata eväsrasiatkin lasisilla, mutta marketeissa valinnanvaraa on huonosti. Lisäksi mua epäilyttää rasioiden painavuus :( Onko ne häiritsevän painavia kuljettaa mukana? Vai tottuuko siihen?

  Kiva postaus! Terkkuja sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)

   Oot kyllä ihan oikeassa siinä, että marketeissa ei oo hirveesti valinnanvaraa lasisten säilytysrasioiden suhteen!

   Mulla on näiden Lifefactory-rasioiden lisäksi Wean Green rasia, josta oonkin kirjoittanu postauksen ja sitten vielä Ikeasta Förtrolig-rasia.

   Mulla kun sattuu olemaan talousvaaka niin laitoin punniten kaikki nämä!
   Förtrolig 400 ml: 320 g
   Lifefactory 475 ml: 444 g
   Lifefactory 240 ml: 359 g
   Wean Green 720 ml: 465 g

   Punnitessa ei siis ollut mitään sisällä ja kannet olivat mukana! Eli onhan nää lasiset aika painavia ja varsinkin jos mukana on enemmän kuin yksi rasia. Kyllähän se aluksi joo häiritsi, että painaa paljon ja toisinaan vieläkin, mutta kyllä siihen enimmäkseen tottuu :D

   Poista
  2. Oi, kiitos kattavasta vastauksesta! Olit mennyt oikein puntaroimaankin :)
   Melko painavia kyllä on...Ehkä mä vaan ostan testimielessä yhden, niin huomaan onko purnukan paino häiritsevä asia käytössä.

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)