sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ostoskärryssä: Lifefactory-lasipullo Päivitys 8.10.2017:
Juttu päivitetty ajan tasalle, toimimattomia linkkejä poistettu ja ostopaikkoihin vievä linkki lisätty. Kerrottakoon, että näin useamman vuoden käytön jälkeen pullot ovat edelleen moitteettomassa kunnossa.

Amerikkalainen Lifefactory suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia tuotteita, joiden avulla jokainen voi helposti elää terveellisesti ja ympäristötietoisesti. Valikoimassa on myrkyttömiä lasisia tuttipulloja vauvoille, nokkamukipulloja taaperoille sekä juomapulloja niin urheilukassiin kuin kylmien ja kuumien juomien nauttimiseen kotona, töissä ja ulkona. Lifefactoryn tuotteissa yhdistyy moderni design, ympäristöystävällisyys sekä ainutlaatuiset käyttöominaisuudet. Lasiset tuttipullot, juomapullot sekä silikoniset purulelut ovat turvallisia eivätkä ne sisällä terveydelleesi haitallisia kemikaaleja kuten bisfenoli A:ta, ftalaatteja tai PVC:tä.
[Teksti Big Small Companyn nettikaupasta, jota ei enää näytä olevan olemassa.]

Lasin edut vs. muovi tai metallipullot:
 • Lasipullosta juoma maistuu puhtaalle, aidolle  - siihen ei liukene muovin tai metallin makua
 • Terveellisin vaihtoehto, lasista ei liukene mitään haitallisia aineita, se ei muodosta ilman tai veden kanssa ruostetta tai muuta kyseenalaista eikä niissä ole haitallisia pinnoitteita
 • Lasipullo puhdistuu täysin, sen voi pestä käsin tai pesukoneessa
 • Lasipulloon ei tule ei tule ajan myötä naarmuja, joihin epäpuhtaudet voivat pesiytyä
 • Lasipullosta näet hyvin juomapullon sisällön
 • Laadukas lasipullo kestää kauan, se on pitkäikäinen hankinta
 • Lasipullo ei polta kädessä yhtä paljon, silikonisuoja eristää hiukan 


Tuossa siis mun 650 ml ihanan värinen vesipulloni! Ostin samalla myös klassisen korkin (näkyvissä ensimmäisessä kuvassa saman värisessä pullossa kuin omassani) kuljetusta varten. Klassisen korkin kahva ei ole kääntyvää mallia kuten tuossa flip cap eli sporttikorkissa. Korkki muuten kannattaa laittaa tarkasti kiinni, sillä itsellä on käynyt useamman kerran niin, että korkki ei ole mennyt kunnolla kierteisiin ja senhän arvaa mitä sitten tapahtuu..

Vesipullo on täytenä aika painava ja aluksi kuljettelin sitä töihin klassisella korkilla ja töissä vaihdoin sporttikorkkiin. Aika nopeasti siihen kuitenkin kyllästyin juurikin pullon painavuuden ja korkkirumban takia (lisäksi silikonisuojukseen tarttui jatkuvasti kaikkea irtoroskaa). Olisin tietenkin voinut pitää pullossa vain klassista korkkia, mutta onnistun jotenkin aina holvaamaan vettä ympäri rinnuksia kun koitan juoda pullon reunasta :D

Jos vesipulloa haluaa välttämättä kuljettaa mukana niin kätevämpi voisi olla 450 ml versio. Olen vähä miettinyt, että ostaisiko itselleni myös sellaisen ja kuljettais sitä sitten töissä ja tuota isompaa pitäisi vain omassa jääkaapissa. Oon ennen juonu paljon hiilihapotettuja maustevesiä, mutta nyt oon oikeastaan siirtynyt kokonaan hanavesi-linjalle. Säästyy rahaa ja ei tarvi raahata enää Lidlistä painavia pulloja!

 Klikkaa suuremmaksi! Kuva

Itselläni kävi muuten niin, että kun pulloni sain niin ukko pyöritteli päätään ja totes, että "sullaha on ennestään jo juomapulloja". Sanoin, että niin on, mutta ne on muovisia ja kerroin pikaisesti lasipullon hyödyt. Vastaukseksi tuli lisää pään pyörittelyä siihen malliin, että "mihinkähä humpuukiin tällä kertaa lankesit..." No eipä tästä oo kauaa kun rupesin ihmettelemään pulloni vesihävikkiä. Selvisi sitten, että ukko oli käynyt vesivarkaissa jo useampaan otteeseen kun maistui kuulemma niin hyvältä ja raikkaalta vesi (oli kerran mennyt maidon loputtua kajoamaan mun pulloon). Eli niin vaan voi se mieli muuttua ja oon nyt koittanut saada ukkoa ostamaan oman pullon ettei nyysi mun vesiä! :D

 Lifefactory-pullojen ostopaikat voit katsoa täältä.

Loppuun vielä muiden kokemuksia Lifefactory-pulloista: Jessica testaa ja Aika-ajo. Jos pitkästä sepustuksesta huolimatta jäi jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä!


2 kommenttia:

 1. Voe hyvä ihmine, kolme kymppiä lasipullosta. Osta allkosta pari pulloa kossua, hoitaa saman homman mutta paremmin (korkki ei falskaa tai aukea vahingossa) ja sisällöstä saat vaihtelua viikonloppuihin. Lisää myös huomattavasti katu-uskottavuutta, kun riipaiset aurinkoisella kävelykadulla pitkät siivut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääs pian esitellä kuule uus lasinen tuote eli lasinen eväsrasia/pakastusrasia eikä sekään ihan halvimmasta päästä ollut ;D

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)