perjantai 30. toukokuuta 2014

Katjan katsaukset: Uniapneamaskin pesuaine

- Kaupallinen yhteistyö Resmedin kanssa -

Tämän postauksen ideana on esitellä pesuaine uniapneamaskille. Olen aiemmin kertonut uniapneasta enemmän tässä postauksessa. Suomessa maskin pesuainetta myy ResMed Finland Oy, joka myös lähetti minulle pesuaineen testiin.

ResMed on maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitteiden valmistaja, joka kehittää jatkuvasti uudenlaisia, innovatiivisia ratkaisuja potilashoidon, diagnostiikan ja hoidon mukavuuden saralla.
ResMed toimii 70 maassa tytäryhtiöiden sekä jälleenmyyjien kautta ja Suomeen ResMed Finland Oy on perustettu vuonna 2002. ResMed on alallaan markkinajohtajia.


Uniapneamaskin päivittäiseen puhdistukseen tarkoitettu puhdistusaine


Käyttöohjeet:
Pidä maskia lavuaarin yläpuolella ja suihkuta ainetta joka puolelle maskia. Parhaan puhdistustuloksen saavuttamiseksi hiero pesuaine maskiin puhtaalla liinalla ja anna vaikuttaa muutaman sekunnin ajan. Huuhtele puhdistusaine maskista huolellisesti puhtaalla vedellä. Kuivaa maski pehmeällä nukkaamattomalla liinalla huolellisesti. Säilytä puhdistusaine lasten ulottumattomissa. Vältä aineen joutumista silmiin ja limakalvoille sekä vältä aineen hengittämistä.
Koostumus: < 5 % anioniset tensidit, < 5 % polykarboxylaatti; sisältää säilöntäaineita (methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone) ja hajusteet. 
Valmistettu Saksassa.

Pesuaine tulee kätevässä 100 ml pumppupullossa, joka on sopivan kokoinen ottaa mukaan jos lähtee laitteen kanssa pitempään reissuun. Myyntiin tulossa pian myös isompi 400 ml pullo. Pesuainepullon hinta on 6,90 e/100 ml.

Ennen ja jälkeen pesun. Kuvan saa klikkaamalla isommaksi!

Tuossa ylemmässä kuvassa on kokokasvomaski Quattro Air ja nenämaski Mirage FX For Her ennen pesua. Muoviosan liat eivät niin näy, mutta mainitsemisen arvoista on kokokasvomaskin "helmassa" oleva kuivunut kuola, yök! :D Ne sotkut eivät ole aiemmin pelkällä vedellä lähteneet (olen aiemmin käyttänyt pesuun oikeastaan vain vettä kun en ole uskaltanut mitään muuta kokeilla), mutta tämä pesuaine irrotti ne ongelmitta! Pesuaine levittyy hyvin ympäri maskia ja pari suihkausta riittää. Aine tuleekin varmasti riittämään pitkäksi aikaa (varsinkin jos on laiskempi yksilö kuten minä ja pesee maskinsa vain parisen kertaa viikossa).

Muutamia miinuksiakin täytyy kyllä mainita eli pullossa olevat tekstit ovat kaikki saksaksi (pesuainehan on valmistettu Saksassa). Google-kääntäjän kanssa ei tarvitse kuitenkaan ruveta tekstiä tulkkaamaan vaan teksti (käyttöohjeet) on suomennettu ResMedin tuotesivulla ja itsekin ne tähän juttuun ylempänä kopioin. Käyttöohjeet on hyvä tallettaa itselleen johonkin mahdollista myöhempää tarvetta varten, sillä on tärkeää muistaa, että pesuaine ei ole maskiin jätettävä vaan se pitää huuhdella huolellisesti pois!  Suomenkieliset käyttöohjeet tulevat tilauksen mukana!

Toinen miinus tulee pesuaineen tuoksusta. Huuhtelin maskin vielä toistamiseen parin tunnin jälkeen ja haju ei lähtenyt siltikään. Vähän tuntui kurjalta ajatukselta mennä nukkumaan haisevan sierainmaskin kanssa, että joutuisiko koko yön sitten pesuaineen hajuja haistelemaan. Nukkumaan mennessä haju tuntuikin jonkun aikaa ja sitten sitä ei onneksi enää niin huomannutkaan. Aamulla hajusta ei ollut tietoakaan ja seuraavat yöt sai nukkua täysin hajuitta.

Plussat:
+ Kätevä pumppupullo, josta hyvä suihkuttaa ainetta ympäri maskia
+ Turvallinen aine maskin päivittäiseen puhdistukseen
+ Riittoisa
+ Pesuteho

Miinukset:
- Ei suomea eikä edes englantia pullon etiketissä
- Tuoksu 

Muutamista miinuksista huolimatta pesuaine jää reilusti plussan puolelle ja voin sitä suositella kaikille uniapneamaskin puhdistuksen kanssa pähkäileville!
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)