keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Katjan katsaukset: Resmedin uniapneamaskit

- Kaupallinen yhteistyö Resmedin kanssa -


Tämän postauksen tarkoitus on esitellä ResMedin kaksi uutukaista maskia uniapnean hoitoon. Tähän oleellisesti kuuluu vertailu muihin malleihin, joten postauksessa esittelen myös muut omistamani unipanemaskit. Olen aiemmin kertonut uniapneasta enemmän TÄSSÄ postauksessa. Suomessa maskeja myy ResMed Finland Oy, joka myös lähetti minulle maskit testiin. Myös julkisella puolella uniapnean hoitoon on käytössä ResMedin tuotteita, riippuen millaisia sopimuksia sairaanhoitopiirit ovat tehneet.ResMed on maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitteiden valmistaja, joka kehittää jatkuvasti uudenlaisia, innovatiivisia ratkaisuja potilashoidon, diagnostiikan ja hoidon mukavuuden saralla.
ResMed toimii 70 maassa tytäryhtiöiden sekä jälleenmyyjien kautta ja Suomeen ResMed Finland Oy on perustettu vuonna 2002. ResMed on alallaan markkinajohtajia.ResMedin uusi AirFit™ sarja - Juuri oikean kokoinen sinulle

Ymmärrämme että tarvitset maskin joka on mukava, hiljainen ja helppo käyttää. Lisäksi haluaisit varmasti maskin joka sopii juuri sinun yksilöllisiin tarpeisiisi. Juuri siksi loimme AirFit -sarjan: dynaaminen maskisarja, joka täyttää juuri sinun vaatimuksesi. Valitse AirFit P10 -sierainmaski, AirFit N10 -nenämaski tai AirFit F10 -kokokasvomaski. Kaikki kolme maskia ovat kevyitä ja jättävät näkökentän vapaaksi. Koko mallisto on suunniteltu mukavuutta ja yksinkertaisuutta silmällä pitäen, joten hoito on helppoa, valitsitpa minkä maskin tahansa. Uusi AirFit-sarja perustuu siihen, että ei ole olemassa maskia, joka sopii kaikille. Silti on olemassa juuri oikean kokoinen sinulle.

Alla olevissa kuvissa olen vasemmalla puolella sijaitsevat maskikuvat ottanut itse, mutta oikealla puolella sijaitsevat mallikuvat ovat ResMedin nettisivuilta maskien tuotekuvauksista, linkit jokaisen maskin kohdalla. Kaikki kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi!

Ensimmäinen saamistani testimaskeista oli minulle ihan uusi tuttavuus jo malliltaankin eli sierainmaski. Tässä mallissa sieraimiin tulee tuollaiset sieraintyynyt ja maski kiinnitetään yksinkertaisella remmisysteemillä. Remmit voi asetella joko lähelle toisiaan, jolloin kiinnitys on kireämpi tai kauemmas toisistaan niin kiinnitys on löysempi. Alempaa remmiä voi pitää myös hiusten alla. Maskia on saatavilla vaaleansinisenä ja -punaisena. Vaaleansinisen mukana tulee S, M, ja L -kokoiset sieraintyynyt ja vaaleanpunaisen mukana tulee XS, S ja M -kokoiset tyynyt. Itselleni passasivat parhaiten XS-kokoiset tyynyt. Kerrankin voin jossain kohtaa valita koon XS! :D

Tämä sierainmaski on kyllä ihanan kevyt ja siro kun vertaa muihin maskeihini. Näkökenttä jää avaraksi ja sieraintyynyt ovat mukavan tiiviin tuntuiset. Kuitenkin sierainmaskit eivät sovi kaikille ja valitettavasti en ole yrityksistä huolimatta tottunut kyseiseen maskiin. Sieraimeni kipeytyvät maskia käyttäessä ja en tykkää kun maskin remmi menee tuosta poskipään kohdalta. Remmi tulee juuri sellaiseen kohtaan, että itselläni haittaa nukkumista ja tyyny vääntää maskin asentoa huonommaksi. Maskia mainostetaan hiljaiseksi, mutta ukko ainakin kommentoi maskia, että "ompa rasittavan kuuloinen". Saattaapi johtua siitä, että sieraimeni ovat pienet (ja useimmiten tukossa) niin sisään- ja uloshengitysäänet ovat vähän turhan äänekkäät. Isommat sieraimet ja avoimen nenän omaavat varmaan pääsevät pienemmällä meluhaitalla. Noin muuten maski on hiljainen eli ilmanhajotusaukosta tuleva ilma ei pidä mekkalaa. Tämä maski olisi muuten ykkösvalintani, mutta ei valitettavasti tosiaan sovi omaan käyttööni. Lisätietoja maskista TÄÄLLÄ.Toinen uuden AirFit-sarjan maskeista on kokokasvomaski. Kun minulla todettiin uniapnea niin aloitin kokokasvomaskeilla. Nykyään käytän enimmäkseen nenämaskia (esittely alempana), mutta oli mielenkiintoista päästä testaamaan tätä uutta maskia kun vertailupohjaa oli kahteen eri kokokasvomaskiin (niidenkin esittelyt alempana).

AirFit F10 on kuin Quattro FX:n ja Quattro Airin risteytys; Airin materiaalivalinta ja FX:n hihnasto.
AirFitin kasvoille tuleva materiaali on miellyttävän tuntuista ja maski istuu hyvin kasvoille. Tykkään siitä, että otsahihna on jäänyt pois sillä se aiheuttaa omaan otsaani ikäviä painaumia. Kuitenkin myös tässä maskissa tulee se ongelma, että taas menee hihna (joka on muuten materiaalilta kovaa muovia, jossa pehmike päällä) poskipään kohdalta. Tästä en tosiaan henkilökohtaisesti tykkää kun tuntuu, että vaikea saada jämäkän C-PAP tyynyn kanssa hyvää nukkumisasentoa kun hihna painaa poskea ja samalla tyyny painaa maskia vinoon. Pehmeämmän tyynyn kanssa ongelmaa ei välttämättä ole. Tämä on tosiaan oma henkilökohtainen mielipiteeni ja mielelläni kuulisin muidenkin mielipiteitä maskin käyttömukavuudesta. Lisätietoja maskista TÄÄLLÄ.

Uudessa AirFit-sarjassa on saatavilla vielä kolmaskin maski (nenämaski), josta minulla ei valitettavasti ole käyttökokemusta. Sen tiedot voit lukea TÄÄLTÄ.


Ihka ensimmäiseksi maskiksi sain sairaalasta tämän maskin. Quattro Air maskiosa on melko samanlainen kuin uusi AirFit-maski. Materiaali on tosiaan miellyttävää iholle ja remmistö on tukeva. Eroavaisuutena on tosiaan se, että tästä maskista löytyy otsatuki. Otsatuki välillä painaa otsaani melkoiset lommot vaikka mielestäni pidän remmejä sopivan löysällä. Ongelmaan kuitenkin auttaa kun laittaa pehmeää puuvillakangasta ihon ja remmistön väliin. Mieluiten käyttäisin otsatuetonta mallia, mutta tässä mallissa remmit menevät sopivasti niin, etteivät haittaa nukkumista. Tämä maski on ykkösvalintani kun joudun esim. flunssan takia vaihtamaan kokokasvomaskiin. Lisätietoja maskista TÄÄLLÄ.

Lopuksi sitten vielä eniten käyttämäni maski eli nenämaski. Tämänkin olen saanut sairaalasta ja olen ollut hyvin tyytyväinen. Nenämaski on huomattavasti sirompi kuin kokokasvomaski. Nenämaskin kanssa on sitten vain suun pysyttävä kiinni tai hyöty on nolla jos ilma pääsee karkaamaan suun kautta. Nenämaskin kanssa falskaamisongelmatkit ovat vähäisempiä kokokasvomaskiin verrattuna. Tässä maskissa on vähän osia ja se on helppo putsata (samoin kuin AirFit F10 ja Quattro Air).
Lisätietoja maskista TÄÄLLÄ.

Tässäpä oli esittelyä kerrakseen! Yhteenvetona kerrottakoon, että vaikka jokin maski ei sovi juuri minulle niin kaikki ovat kuitenkin yksilöitä erilaisine maskitarpeineen. Kokeilemalla selviää mikä on juuri omia tarpeita vastaava ja hyvin istuva maski omille kasvoille. Näissä hommissa kannattaa olla sinnikäs eikä luovuttaa!

Kaikki ResMedin maskit ja muut tarvikkeet löydät TÄÄLTÄ. Lue myös aiemmin kirjoittamani esittely C-PAP Max tyynystä TÄÄLTÄ ja esittely uniapneamaskille tarkoitetusta pesuaineesta TÄÄLTÄ. Vertaistukea ja tarjouksia löydät ResMedin Uniklubista TÄÄLLÄ ja Facebookin puolella pyörii yksityishenkilön ylläpitämä ryhmä TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)