perjantai 29. elokuuta 2014

Miten Kitsastelija säästää?Päivitys 8.10.2017:
Juttu päivitetty ajan tasalle.

Jokin aika sitten toteutin lukijakyselyn ja sen mukaan säästövinkkejä toivottiin blogiin enemmän. Tässä on nyt jonkin sorttinen lista siitä missä asioissa itse säästän ja miten. Eivät nämä mitään uusia ja mullistavia juttuja ole, mutta toimivat omalla kohdallani.

Vissyveden vaihto vesijohtoveteen
Ennen olin mehujen suurkuluttaja ja sitten enimmäkseen terveyssyistä vaihdoin maustettuihin hiilihapotettuihin vesiin. Lifefactory-lasipullon ostamisen myötä pikkuhiljaa tuli vaihdettua vissyvedet tavalliseen vesijohtoveteen. Halvempi vaihtoehto Lifefactory-pullolle on muovinen juomapullo tai lasikannu, jota pitää jääkaapissa.
Lisäys 8.10.2017: Meillä on nykyään taloudessa Soda Stream, jolla teen vissyvettä sitä halutessani.

Ei alkoholia eikä tupakkaa
En juo ollenkaan alkoholia enkä polta, joten siinä säästyy pitkä penni. Tosin se minkä tässä kohtaa säästää saattaa mennä suoraan karkkiin ja roskaruokaan :D

Matkustus minimissä
On ollut aikoja, jolloin olen ollut kateellinen muiden ulkomaanreissuista ja muista matkusteluista. Olen tullut siihen tulokseen, että ympäristö (some, blogit, tv..) antaa paineita matkailuun. Olen tutkiskellut itseäni ja todennut, että olen enemmän koti-ihminen kuin matkustelija. Ei se silti poissulje sitä, että tulevaisuudessa haluaisin matkustella, mutta en koe mitään tarvetta matkustella sen takia "kun kaikki muutkin tekee niin".

Hintojen vertailu ennen ostamista
Tämä koskee lähinnä suurempia hankintoja. Ruoan hintavertailuja ei niinkään tule tehtyä kun kyse on yleensä vain muutamasta kymmenestä sentistä.

Ostan kaupan omia merkkejä
Pirkka, Rainbow, Extra... En vierasta "halpamerkkejä" vaan ostan niitä sulassa sovussa muiden merkkituotteiden kanssa. Kannattaa kuitenkin huomata, että kaupan oma merkki ei aina ole kuitenkaan tae halvemmasta hinnasta.

Hyödynnän tarjouksia 
Se ei ole säästämistä jos ostaa vain sen takia kun halvalla sai (okei, syyllistyn kyllä edelleen tähän). Eli silloin kun oikeasti tarvitsee jotain niin kannattaa hyödyntää alekoodeja, tarjouspäiviä, kampanjoita, alemyyntejä, kuponkeja jne. 

Palautan hutiostokset 
Tämä ei nyt varsinaisesti ole säästämistä, mutta parempi niin kuin tunkea hutiostokset jonnekin kaapin perälle unohduksiin. Ennen en jotenkin uskaltanut/kehdannut palauttaa hutiostoksia, mutta nykyään olen rohkaistunut siinä ja palautan tuotteen (yleensä vaatteen) jos kotona tulenkin katumapäälle.

Oma ostoskassi mukaan kauppaan
Tämä ei vaikuta suurelta jutulta, mutta pienistä puroista kasvaa iso joki!

Pienet kauneudenhoitomenot
Mieslukijoille tämä voi tulla ehkä järkytyksenä, mutta kerrottakoon silti: kaikki naiset eivät osaa meikata. Itse kuulun osaamattomien ryhmään, joten meikkeihin ei mene juurikaan rahaa. En laitata kynsiä, ripsiä jne. En osta hajuvesiä (älkää huoliko, dödöjä kyllä käytän). Jos jotain kosmetiikkaa päädyn ostamaan niin ne ovat halvimmasta päästä. Kauneudenhoidossa ehkä eniten kuluu rahaan hiuksiin. Käyn parturissa leikkauttamassa hiukseni n. 3-5 kk välein. Hiusten värjäämisen lopetin hiusväriallergian vuoksi ja käy se kevyemmäksi kukkarollekin.

Pienet vaatemenot
En ole kiinnostunut huippumuodista eli en siis himoitse Minna Parikan kenkiä tai Guccin laukkuja yms. Olen kyllä kiinnostunut vaatteista ja niitä kyllä tulee shoppailtua (olen nyt tosin koittanut hokea itselleni, että omistan jo tarpeeksi vaatteita), mutta ostopaikkoina ovat seppälät ja hooämmät.

Lisää säästövinkkejä löytyy mm. Talouteni-sivustolta ja Martoilta. Omia arjen säästövinkkejä voi kertoa kommenteissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)