sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Mainostamisesta

Mainostamisesta on toisaalta ehkä vähän kummaa kirjoitella kun sehän on tämän blogin pääidea ja lukijat ovat mainoksiin tottuneet! :D Kuitenkin tähän mennessä olen laittanut mainoksia vailla mitään vastinetta mainostajilta/yrityksiltä. On ollut kiva jakaa hyödyllisiä tarjouksia lukijoille! Tämä on toki edelleen kivaa ja tulee jatkumaan vastaisuudessakin kaiken muun sisällön ohella.

Kuitenkin nyt mukaan tulee affiiliate-mainoksia eli kumppanuusmarkkinointia. Se tarkoittaa sitä, että olen liittynyt TradeTrackeriin *. Tein myös hakemuksen GoogleAdsenseen, mutta he eivät kelpuuttaneet sitä. Ainakin nyt aluksi testaan vain TradeTrackeria ja katson olisiko syytä laajentaa muihinkin affiliate-verkostoihin.

Affiliate-linkit tunnistaa blogissani * -merkistä. Tarkoituksena ei ole tokikaan saada tungettua TradeTrackerista kaikkia mahdollisia mainoksia tänne euron kuvat silmissä kiiluen. Eikä se olisi edes mahdollistakaan. Jokaiseen kampanjaan pitää hakea erikseen ja eräs nettivaatefirma jo hylkäsi hakemukseni perusteella "väärä kohderyhmä". Kuitenkin koitan selailla notta löytyisikö yrityksiltä jotain hyviä ja mielenkiintoisia tarjouksia. Pari juttua olenkin jo blogiini laittanut, joista ajattelin, että lukijani voisivat olla kiinnostuneita. Blogin sivulaatikoihin saattaa myös ilmestyä enemmänkin mainoksia, katsotaan nyt.
Aiheita, joista EN halua mainostaa: kasinosivustot ja pokeripelit jne, pikavipit, aikuisviihde ja laihdutuspillerit. Näin nyt mitä heti tuli mieleen.

Käytännössähän affiliate-markkinointi tarkoittaa sitä, että jos päädytte mainoslinkin kautta ostamaan jotain, saan minä siitä jonkun tietyn osuuden (joko tietyn euromäärän tai %-osuuden). Pelkkä mainoksen näkeminen ja linkin klikkaaminen & mainostettavalla sivustolla selailu ei siis saa rahaa liikkumaan.

Kemikaalicocktailin pitäjä on muuten kirjoittanut aiheesta oikein osuvasti. Hän kirjoittaa tienaavansa affiliate-markkinoinnilla 600-700 e/kk. Itsehän voin vain haaveilla sellaisista lukemista, blogillani kun ei ole ihan niin paljon lukijoita :) Mutta olisihan se kivaa saada työstään (vaikka harrastuspohjalla tässähän vielä mennään) vähän vaivanpalkkaakin! Onneksi on kuitenkin vielä toistaiseksi palkkatyö! :D

Jos kiinnostuit itse TradeTrackerista, niin heillä on nyt menossa 10 e liittymisbonus julkaisijoille (eli bloggaajille, kotisivun pitäjille yms.). Oma liittymiseni sujui jouhevasti ja seuraavana päivänä jo sain viestin, että hakemukseni oli hyväksytty. Sivuston ja mainosmateriaalin käyttö vaatii kyllä vähän opettelua, mutta kyllä siihenkin pääsee sisälle aika nopeasti.


 

ps. tämä kuvakin on affiliate-mainos!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän paikallisiakin alennusblogeja tarvitaan. Näin etelä-pohjalaasena liitynkin blogin 12. lukijaksi. :) Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ilahduttavasta kommentista! Kiva tietää, että on paikallisiakin lukijoota! :)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)