keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ostoskärryssä: Volumaster


Päivitys 2.9.2017:
Poistettu hintatietoja ja muutakin vanhentunutta tietoa. Yritin etsiä ajankohtaisia tietoja, mutta ko. laitetta ei enää tunnu löytyvän minkään kodinkoneliikkeen (Gigantti, Verkkokauppa.com jne.) valikoimista, että taitaa olla jo vanhanaikainen laite tämä :) Itseltä kuitenkin tämä vielä löytyy, mutta aika vähäiselle käytölle on jäänyt vaikka kätevä kapine onkin.

Tällä kertaa esittelyssä on OBH Nordican Björn Axén tools - Volumaster Professional tyvikohottaja. Varsinainen nimihirviö!

Saatatte muistaa tämän mainoksen jokusen vuoden takaa, jossa nainen ei päässyt passitarkastuksesta läpi kun oli tukka hiukan tuuheampi kuin passikuvassa. Ihan tuollaisia tuloksia en ole saanut aikaiseksi enkä kyllä välttämättä haluaisikaan!

Volumastereista on tehty tähän mennessä kolme eri versiota. Omani on tosiaan Volumaster Professional. Tuossa em. mainoksessa oli ihan ensimmäinen versio Volumasterista ja niitä on kyllä edelleen myynnissä. Sitten on tämä mun versio, joka on uusitumpi malli ensimmäisestä versiosta ja sitten on vielä uusi kapeampi malli lyhyille hiuksille. Teen alempana vähän tarkempaa vertausta uudemman ja vanhemman laitteen eroista.Omani hain Vaasan Gigantin myymälästä ja hintaa kapistuksella oli 49,90e. Paketissa mukaan tuli itse laitteen lisäksi säilytyspussi, kampa ja hiusklipsuja. Mukana tuli myös DVD-levy, jossa oli ohjeita laitteen käyttöön, mutta se unohtui kuvasta. DVD:llä oli paljon ohjeita muistakin OBH Nordican tukkalaitteista ja Volumasterin osuus oli kyllä naurettavan lyhyt. Kaikki oleellinen siinä tuli kyllä esille, mutta olisin toivonut jotain enemmän. Opastuspätkä on katsottavissa ruotsiksi täältä.

Eli ensin aloitetaan kuivilla hiuksilla. Päällimmäiset hiukset jätetään kreppaamatta jotta ne sitten peittäisivät krepit! Hiukset jaetaan sopivan kokoisiin osioihin ja tupeerataan tyvestä jonkin verran.  Sitten painetaan rauta hiuksiin niin lähelle päänahkaa kuin uskaltaa muutamaksi sekunniksi. Sen enempää rautaa ei kannata painaa, koska liika kuumuus voi vain vahingoittaa hiuksia eikä paranna lopputulosta. Kreppaa haluamasi osiot ja kampaa päällimmäiset hiukset kreppien peitoksi. Itse kreppasin tällä kertaa kuvaustarkoituksia varten vain sivulta.

Nyt varmasti herää ajatus, että eikö kreppirauta ajaisi saman asian. Kreppiraudasta Volumaster eroaa niin, että rautaosa on toisesta päästä korkeampi ja toisesta päästä matalampi. Korkeampi osa tulee krepattaessa päänahkaa kohti. Jos sinulta löytyy kotoa kreppirauta, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla ajaisiko se saman asian!

No mutta sitten vähän kuvamateriaalia!Eli kuten kuvasta näkyy niin oma tyvikohotukseni on huomattavasti hienovaraisempaa mallia kuin mainoksessa! En ole laitteen kanssa vielä suveneeri taituri, joten uskon muhkeamman kohotuksen olevan vielä mahdollista jahka jaksan ahkerasti harjoitella :D Ehkä pitäisi myös uskaltaa tupeerata vähän enemmän. Tuossa aiemmin linkkaamassani opastusvideossa toi tupeeraus käy kampaajalta niin helposti verraten omiin yrityksiin.. Ja tietenkin kannattaa käyttää hyviä muotoilutuotteita pohjalle ja lopuksi lakkaa.

Tämä kyllä tuo omaan lättänään tukkaan kivasti nostetta vaikka kuvasta ehkä voisi ajatella, että ero ei ole mitenkään järisyttävä. Kyllä sen huomaa paremmin peilistä ja se kun pöyhii tukkaa niin kyllä se vaan on ihan erilaisen oloinen! Krepit pysyvät kohtuu hyvin yönkin yli, mutta hiki on kreppien suuri vihollinen! Jos paiskit hommia kirjaimellisesti hiki päässä niin voit sanoa heippa krepeille. Nimim. kokemusta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)