keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ostoskärryssä: Volumaster

Ostoskärryssä-sarjassa esittelen omia ostoksiani ja kerron teille käyttökokemuksiani. Tämän juttusarjan kaikki tuotteet olen ostanut itse.


Tällä kertaa esittelyssä on OBH Nordican Björn Axén tools - Volumaster Professional tyvikohottaja. Varsinainen nimihirviö!

Saatatte muistaa tämän mainoksen jokusen vuoden takaa, jossa nainen ei päässyt passitarkastuksesta läpi kun oli tukka hiukan tuuheampi kuin passikuvassa. Ihan tuommoosia tuloksia en oo saanu aikaseksi enkä kyllä välttis haluiskaan!

Volumastereista on tehty tähän mennessä kolme eri versiota. Omani on tosiaan Volumaster Professional ja muut versiot näet täältä. Tuossa edellä mainitussa mainoksessa oli ihan ensimmäinen versio Volumasterista ja niitä on kyllä edelleen myynnissä. Sitten on tämä mun versio, joka on uusitumpi malli ensimmäisestä versiosta ja sitten on vielä uusi kapeampi malli lyhyille hiuksille. Teen alempana vähän tarkempaa vertausta uudemman ja vanhemman laitteen eroista.Omani hain Vaasan Gigantin myymälästä ja hintaa kapistuksella oli 49,90e. Paketissa mukaan tuli itse laitteen lisäksi säilytyspussi, kampa ja hiusklipsuja. Mukana tuli myös DVD-levy, jossa oli ohjeita laitteen käyttöön, mutta se unohtui kuvasta. DVD:llä oli paljon ohjeita muistakin OBH Nordican tukkalaitteista ja Volumasterin osuus oli kyllä naurettavan lyhyt. Kaikki oleellinen siinä tuli kyllä esille, mutta olisin toivonut jotain enemmän. Opastuspätkä on katsottavissa ruotsiksi täältä.

Eli ensin aloitetaan kuivilla hiuksilla. Päällimmäiset hiukset jätetään kreppaamatta jotta ne sitten peittäisivät kreppit! Hiukset jaetaan sopivan kokoisiin osioihin ja tupeerataan tyvestä jonkin verran.  Sitten painetaan rauta hiuksiin niin lähelle päänahkaa kuin uskaltaa muutamaksi sekunniksi. Sen enempää rautaa ei kannata painaa, koska liika kuumuus voi vain vahingoittaa hiuksia eikä paranna lopputulosta. Kreppaa haluamasi osiot ja kampaa päällimmäiset hiukset kreppien peitoksi. Itse kreppasin tällä kertaa kuvaustarkoituksia varten vain sivulta.

Nyt varmasti herää ajatus, että eikö kreppirauta ajaisi saman asian. Kreppiraudasta Volumaster eroaa niin, että rautaosa on toisesta päästä korkeampi ja toisesta päästä matalampi. Korkeampi osa tulee krepattaessa päänahkaa kohti. Jos sinulta löytyy kotoa kreppirauta, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla ajaisiko se saman asian!

No mutta sitten vähän kuvamateriaalia!Eli kuten kuvasta näkyy niin oma tyvikohotukseni on huomattavasti hienovaraisempaa mallia kuin mainoksessa! En ole laitteen kanssa vielä suveneeri taituri, joten uskon muhkeamman kohotuksen olevan vielä mahdollista jahka jaksan ahkerasti harjoitella :D Ehkä pitäisi myös uskaltaa tupeerata vähän enemmän. Tuossa aiemmin linkkaamassani opastusvideossa toi tupeeraus käy kampaajalta niin helposti verraten omiin tupeerausyrityksiin.. Ja tietenkin kannattaa käyttää hyviä muotoilutuotteita pohjalle ja lopuksi lakkaa.

Tämä kyllä tuo omaan lättänään tukkaan kivasti nostetta vaikka kuvasta ehkä voisi ajatella, että ero ei ole mitenkään järisyttävä. Kyllä sen huomaa paremmin peilistä ja se kun pöyhii tukkaa niin kyllä se vaan on ihan erilaisen oloinen! Krepit pysyvät kohtuu hyvin yönkin yli, mutta hiki on kreppien suuri vihollinen! Jos paiskit hommia kirjaimellisesti hiki päässä niin voit sanoa heippa krepeille. Nimim. kokemusta on.

Youtubesta löytyy todella huonosti käyttäjien tekemiä videoita ja tässäpä ne kaikki kolme, jotka onnistuin löytämään: video 1 (ruotsiksi), video 2 (ei puhuta ollenkaan) ja video 3 (ruotsiksi).

Tässä muutamia muita bloggaajien käyttökokemuksia:
Anna&Anniina's dreams, Ostolakossa, Marionette, Muruseni mun.

Sitten vähän teknisiä tietoja ja vertailua. Ystävälläni on tuo ensimmäinen Volumaster ja verrattiin vähän sen ja oman laitteeni ominaisuuksia. Kuvat OBH Nordican nettisivuilta.

Björn Axén Tools - Volumaster
Björn Axén Tools Volumaster ProfessionalVolumaster                                                                              
Keraaminen pinnoite                                                                 
Mukana DVD                                                                           
Ei säätövaihtoehtoja                                                                        
Erittäin pitkä liitosjohto 2,8m                                                                                                                                                        
                                                                                                 
                                                                                                 
Volumaster professional
Keraaminen pinnoite
Lämpenee nopeasti n. 60 sekunnissa
Mukana DVD, kampa ja 2 hiusklipsua ja säilytyspussi 
On-Off-nappi
Lämpötilan valitsin 120-180 astetta                                                                 
Lukitusnappi säilytystä varten
Automaattinen virrankatkaisu 60min kuluttua
Erittäin pitkä liitosjohto 2,8mEli eroavaisuuksia kyllä löytyy. Hintaeroakin on sitten jonkun verran ja jos haluaa olla kitsaampi niin tuo vanhempi versio on varmasti myös oikein hyvä vaihtoehto. Ja muutenkin jos ei välitä säätövaihtoehdoista niin sitten kannattaa kääntyä halvemman puoleen.

Totesin jo ostovaiheessa ja nyt uudestaan, että ostopaikasta riippuen hinnat vaihtelevat kyllä todella paljon! Kivijalkakaupoissa näitä olen nähnyt vain Gigantissa, josta tosiaan omani ostin. Oon kolunnu Cittareita ja Anttilat, mutta eipä oo näkyny. Selailin nyt nettikauppoja ja tässä olis joitain aakkosjärjestyksessä lueteltuna. Kannattaa ottaa huomioon, että hinnat elävät, joten hinta on voinut muuttua kirjoitushetken jälkeen.
Postikuluja tässä ei nyt ole otettu huomioon notta jos meinaatte tilata jostain niin muistakaa vähän katsoa muuttaako postikulujen hinta ratkaisevasti tilannetta jonkin muun nettikaupan eduksi.

Päivitetty 10.5.2013: Hinnat tarkistettu ja Koneboxi muutettu Mustaksi Pörssiksi (vaikkain Volumasteria ei sieltä näemmä enää saa, mutta en osaa ottaa tuota riviä nyt pois tähän hätään!), joten ihan ei nyt mene tasan aakkosissa taulukko. Jätin hintakehityksen vertailun vuoksi vanhat hinnat (25.7.2012) esille ja ne löydät sulkeista. Elloksen ja Gigantin tapauksissa oli tapahtunut merkittävä hinnan nouseminen :o

Nettikauppa Volumaster Volumaster professional
Cdon 42 € (49,95) 50 € (57,95)
Ecosto 49,90 € 50,90 €
Ellos 59,90 € (39,90) 64,90 € (69,90)
Gigantti 54,90 € (39,00) 69 € (48,00)
Musta Pörssi ei valikoimassa ei valikoimassa
Markantalo ei valikoimassa 50 € (65,00)
Tretti.fi 42 € (49,00) 50 € (57,00)
Verkkokauppa.com 39,90 € (47,90) 50,90 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)