maanantai 6. elokuuta 2012

Ostoskärryssä: Kummat hiuslenksut

Päivitys 2.9.2017:
Tarkistettu jutun oikeellisuus. Nykypäivänä nämä hiuslenksut eivät ole enää mikään harvinaisuus ja niitä saa melkeinpä mistä vaan. Tämän jutun päivityshetkelläkin tukassani on Invisibobblen hiuslenksu, että nämä kyllä tulivat jäädäkseen omaan käyttöön. Tavallisia hiuslenksuja en ole käyttänyt ikuisuuksiin. Näin jälkikäteen tarkasteltuna nuo eBayn hiuslenksut olivat ihan pilipalia ja Cailapin omat olivat paremmat. Mutta nykyiset hiuslenksuni ovat tosiaan Invisibobble-merkkisiä ja ne olen todennut omassa käytössä parhaimmiksi.


Tutustuin näihin erikoisiin hiuslenksuihin Ostolakossa-blogin kautta.
Lenksujen pitäisi olla hellempiä hiuksille ja kohottaa hiuksia kauniisti. Kuulosti sen verran hyvältä, että pakkohan oli hankkia testiin.


Ensin suunnaksi otin brittien Ebayn, tuon aarrelaarin, josta varmasti löytyy kaikki tarvittava. Oikeaa hakusanaa piti hetken miettiä, mutta tulosta tuli hakusanalla telephone tie.  Ebaysta löytyy montakin näiden myyjää. 10 iloisen väristä lenksua  irtosi hintaan 0.99£ eli n. 1.30e.
Telephone line shaped, protect your hair from hurting, whether it is straight hair, curly hair, no matter how much hair can be worn, and will not loose, very easy to use.


Mahdollisesti monen viikon odotusaika (lopulta kolahivat postiluukkuun n. viikossa) kuitenkin tuntui hätäiselle ihmiselle liian pitkältä joten kolutessani Citymarketin Cailapin osastoa löysin nämä lenksut. Elikkäs kolme Cailapin silikonihiuslenksua maksoi 2.45e. Tarjolla on muitakin värivaihtoehtoja, mutta päädyin näihin neutraaleihin.
Silikonilenkit ovat hiuksille erittäin hellävaraiset eivätkä ne paina päässä. Kohottavat hiuksia kauniisti. Kätevä arjessa ja urheilussa.Tässä sitten vielä samassa kuvassa Ebayn ja Cailapin hiuslenksut + tavallinen hiuslenksu. Cailapin hiuslenksu on isompi ja jykevämpi ja on tosiaan nettisivujen mukaan silikoninen. Ebaysta ostettu hiuslenksu on jotain muovia ja on paljon joustavampi kuin Cailapin. Siitä johtuen lenksu ei palaudu ihan niin hyvin muotoon kuin Cailapin oma.Oon nyt useamman viikon käyttänyt vaihtelevasti kumpaakin lenksua ja pitkästä aikaa laitoin tänään "normaalin" hiuslenksun. Se tuntuikin suorastaan yllättävän ahdistavalta ja hiuksia puristavalta pitää tukassa näihin puhelinjohtolenksuihin verrattuna.  Nuossa kuvissa toi Ebayn hiuslenksu (tuo pinkki siis) asettui nätisti ja saa ponnarin näyttämään kivalta. Tuo Cailapin lenksu näemmä vaatiis vähän enemmän asettelua näyttääkseen kivemmalta. Näpräämiseen eivät kuitenkaan riittäneet allekirjoittaneen eikä kuvaajaksi nakitetun hermot :D

Normin hiuslenksun saa laittaa kolminkertaisesti mun ohueen tukkaan notta se pysyy tiukasti. Molemmissa puhelinjohtolenksuissa riittää kaksinkerroin laittaminen. Cailapin lenksu tuntuu napakalta mun ohuessa tukassa, Ebayn lenksu tuntuu vähän löysemmältä, mutta pysyy kyllä oikein mainiosti tukassa kiinni.

Molemmat lenksut sais kyllä kolmannenkin kerran kierrettyä ponnarin ympäri, mutta en kyllä suosittele. Tein meinaan sen virheen tuon Cailapin lenksun kans aluksi ja meinas kyllä itku tulla ku oli aika ottaa se pois.Siitä päästääkin miinuspuoleen, että kumpikaan lenksuista ei solahda tukasta pois niin hyvin kuin tavalliset lenksut (ei ainakaan mun tukasta). Muuta miinusta en sitten oikein keksikään ja tuokin miinuspuoli on helppo ohittaa ottamalla lenksu varovasti irti hiuksista. Väittäisin, että myös saman verran hiuksia jää kiinni jokaiseen kolmeen lenksuun.

Kumpaako sitten suosittelisin? Käytettävyydessä kallistun kyllä Cailapin hiuslenksuihin vaikka kuvien perusteella Ebayn lenksu näyttää paremmalta. Cailapin lenksu on napakampi eikä veny ja vanu joka suuntaan niinkuin Ebayn lenksut. Ne tuntuvatkin olevan jotain pilipali-matskua, mutta voiko toisaalta tuolla hinnalla suuria odottaakkaan.

Mulla on kumma tapa hävittää mun hiuslenksut, mutta toivottavasti nämä kaikki pysyy tallella! :D Kyllä tässä niin taitaa käydä, että siirryn kokonaan käyttämään näitä lenksuja (molempia vaihdellen) kun ero oli kuitenkin positiivisesti niin huomattava pitkän käytön jälkeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)