sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Katjan konstit: ajastetut jouluvalot


Olen vähän viime tingassa tämän niksin kanssa, mutta tässä se nyt on! Kyseessä on ovat siis ajastetut jouluvalot! En itse välitä kämppään mitään sen kummempia joulukoristeita laittaa, mutta punaisen kaitaliinan lisäksi perinteeksi alkaa muodostua keittiön ikkunaan asetellut jouluvalot.

Tänä vuonna päähän pälkähti idea "automatisoida" jouluvalot eli laittaa niihin ajastin. Nuo auton moottorin lämmittämiseen tarkoitetut ajastimet maksavat vain kolmisen euroa ja niitä löytyy esim. MotoNetistä. Meidän ajastin ja jouluvalojen muuntaja muodostavat vähän turhan suuren kokonaisuuden, mutta sirompiakin ajastimia olen nähnyt.

Ajastimella säästyy sähköä kun valot sammuvat itsestään yöksi ja ei tarvitse olla muistamassa laittaa johtoa seinään ja ottaa pois. Meillä valot palavat n. klo 15-02.

Ajastimella voi auton lämmityksen ja jouluvalojen ajastamisen lisäksi ajastaa vaikkapa aamuksi kahvinkeittimen menemään päälle! Kuumina kesäöinä voi ajastaa tuulettimen/ilmastointilaitteen menemään välillä päälle jos ei sitä halua koko yötä pitää päällä.

Kommentoikaa ideoita tai käytännön esimerkkejä ajastimen käytöstä!

2 kommenttia:

  1. Näin pieneen kotipahaseen ku mullakin on, ei kans voi isosti joulua laittaa, koska muuten tuntuu het et meni överiksi. Mutta valkoinen joulutähti ikkunassa ja kynttilät pöydällä - ja muutenkin mun joulunväri on aika monta vuotta ollut ensin valkoinen ja harmaan - nyt lähinnä valkoinen. Ajastinta en käytä koska mun mielestä varsinkin öisin kun jouluvalot on päällä, tuntuu enemmän joululta - ehkä muistan vaan lapsuuden jännityksen , koska meillä jouluvalot ilmestyi ikkunaan vasta muutamia päiviä ennen aattoa- niistä aina tiesi että ei oo enää pitkä jouluun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen tekee joulun omalla tyylillään ja kyllä muutamallakin joulukoristeella saa joulun tunnelman aikaiseksi :)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)