torstai 11. joulukuuta 2014

Paikalliset putiikit: Duudsonit Activity Park

http://www.dap.fi/FaktatYllä oleva logo ja myöhemmin näkyvä Pirttihirmun logo täältä, muut kuvat itse ottamiani
Ennakkovarootuksena notta tämä teksti on poikkeuksellisesti kirijootettu pohojammaan murtehella ;)

 - Päivitetty 22.4.2018 -
Poistettu/päivitetty toimimattomat linkit.

Keskiviikkona koitti vihiroonki orotettu päivä niin parille kersalle kuin myös parille aikuusellekin. Suuntasin auton nokan kohti Seinäjokia ja elokuussa 2014 avattua Duudson Activity Parkia. Puistohon mukahan lähtivät siskoni kaharen kersan kanssa. Kaikille meille käynti oli ensimmäänen laatuaan, joten jännitys ja orotukset olivat korkialla!

Pikkuusen kyllä kassalla kirpaasi raottaa massiaan kun yli 6 v. sisäänpääsy on 18 euroa ja olin lupautunut maksunaiseksi kummipojalleni, joka ylitti tämän rajan. Niin ja tiätenkin aikuuset maksaa saman verran - ellei satu olemahan yli 65 v., jolloon pääsee ilimaaseksi sisähän. Alle 12 v. pääsöö sisälle 12 e hinnalla ja alle 2 v. ilimaaseksi.
[Nykyään hinnoottelu on vähän erinlaanen, katso hinnat täältä.]


Maksun jälkehe käteensä saa rannekkeen, joka on kätevä siinä miäles jos haluaa välillä poistua vaikka kaupungille ja tulla myähemmin samana päivänä takaasi puistoon. Heti pääaulassa on myäs käteviä lokerikoota, jonne saa avaamen 2 e panttia vastahan (eli kun onnistuneesti palautat avaamen niin saat rahas takaasi). Sinne oliki hyvä meidän flikkojen jättää käsiveskat. Kersat jättivät ylimäärääset vaatteet lokerohon. Takeille ja kengille oli omat naulakot, joten niitä ei tarvinnu änkiä lokeroohi.

Puistossa liikutaha joko sukkasillaan tai sisäpelikengillä. Me kaikki oltii vaa sukkasillaan ja hyvin pärjäs, mutta sisäpelikengät tai eres sellaset kersojen kerhotossut olis kyllä ollu nätyt. Meillä aikuusilla oli vähä enemmä vaatetta ja lapsilla oli t-paidat ja shortsit. Vähä ensin kattelin notta meinaattako noin roikootella, mutta hyvin tarkenivat ku olivat koko ajan vauhdissa. Kyllä ittekki piti jossai vaihees päällyspaitaa ottaa poikes ku hiki pääsi yllättämähän! Ja jano! Mistä tuleeki miälehen notta suasittelen vahvasti ottamaha mukahan oman vesipullon!! Pualen litran limsapullot ja vissy maksoo nimittäin 2,50 e notta jos pitää kovinki monelle ostaa oma pullo niin siinä vaa eurot kilajaa silimis kassalla. Pitkätukkaisten kannattaa ottaa mukaha myös hiuspompula (oli kyllä tämäki markkinarako huamiootu ku 50 snt hinnalla saa niitäki puistosta ostettua).

No entäs sitte itte ne aktiviteetit? No niitähä piisas! Jos liikkuva kuva aktiviteeteista kiinnostaa nii kannattaa kurkata TÄNNE

Löytyi trampoliinia, pituushyppyä, parkour-tällinkejä, flipperi, juoksurataa, kahta lajia polkuautoja, skeittirata, sirkusalue, vaahtomuovimeri... Sitte vähä piänemmille kersoille oli oma alueensa, jossa oli liukumäkiä yms. kiipeiltävää. Mukana oleva eskarilainen viihtyi eniten juurikin tällä alueella. Vähän isompi kossi sitten taas tykkäs trampoliinista ja vaahtomuovimerestä.

Minä tykkäsin sirkusalueen köysiradasta (arvakkaa vaa pitikö ensteks kerätä pikkuusen kauan rohkeutta mennä siihen...), polkuautoista ja flipperistä. Samaten vaahtomuovimeri oli iha hauska kuha sinnekin uskalsi viimein yllytyksen jälkehe hypätä. Mutta siältä ei sitte nii vaa tultukaa pois (ny luulen tiätäväni miltä tuntuu olla juaksuhiakas!) vaan siskon piti antaa vetoapua! Suasittelen notta siinä kohtaa ku sinne hyppää nii kannattaa olla taskut tyhjinä ja kattoa ettei oo sellaasia vaatekappaleita jokka lähtis kiusallisesti hilautumaan vääriin paikkoohin! Itellä onneks meinas vaa sukat lähtiä jalasta :D

Sitte ku oltihi usiampi tunti riahuttu ja puistoon perusteellisesti tutustuttu niin nälkähä siinä tuli! Puiston yhteydessä toimii Pirttihirmu-ravintola, jonne voi mennä syämähä muutenki vaa ettei tarvi olla puiston asiakas. Menun hintataso oli yllättävän kohtuullinen ja valikoimaakin oli mukavasti nii kersoille ku aikuusillekki. Minä söin Pikku Duudsoni Burgerin (hamppari, ranut ja juoma) ja se kustansi 6,90 e. Muut söivät ranskiksia hintaan 4,90 e (hintaan sisältyi juoma). Annokset olivat sopivan kokoosia niin aikuusille ku kersoillekin. Mikään kovi erikoonen toi meikälääsen hamppari ei ollu mutta kyllä sillä näläkä lähti!Tilauksen yhteyres kassalta sai kätehe tommosen palikan ja minä olin iha ihmeissäni notta mikäs härpäke tämä ny on? Kassalta sitte ohjeistivat notta ku kapula alkaa väristä ja vilkkua nii silloo oma ruaka on valmis ja sen saa lämpölampun alta hakia itte. Itte laiskapaskana vähä nyrpistelin ajatukselle, mutta kersat olivat kapulasta aika innoissaan. 

Syämisen jälkee vielä hetkeksi mentihi puistoon touhuamaan ja viimein 4 h jälkeen lährettii poikes. Kersat tietty olis halunnu olla puistossa tappiin asti..

Ja mitkäs fiilikset ny sitte jäi? Kersat kuulemma on jo vinkunu kausikorttia, mutta näin aikuuselle puistoon ei ny kovin äkkiä tarvi päästä uurestansa. Puistossa voi viettää esim. synttäreitä, tyky-päiviä, pikkujouluja jne. ja yksi ohjattu aikuusryhmä olikin paikalla ja hauskaa heillä näytti olevan. Kuiteski sanoosin notta kuitenki enemmän lapsille/nuorille sopiva paikka.

Kaiken kaikkiaan voin kyllä suasitella niin lapsia ku aikuusia eres kerran käymäs ja kokemas Duudsonien Activity Parkin!


2 kommenttia:

  1. Mua on toi Pirttihirmun menu kiinnostanut, mut en oo keneltäkään oikein vielä kuullut analyysia kannattaako vaivautua sinne syömään! Ei ehkä kovin suuret ollut nää sun suositukset :D Eikä toi annoskaan nyt ihan hirveen houkuttelevalta näytä... :D Edullinen kuitenkin, jos alle 7e ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea tehdä syväanalyysiä kun yhtä annosta menusta maistanut, mutta sen verran voin sanoa notta sillai mukavan kotikutoisen oloinen annos oli. Että vaikka se ny ei maultaan ollu niin huipputasoa niin raaka-aineet oli kyllä laadukkaan oloiset! Ite olisin kyllä kiinnostunu testaamaan listan muitaki annoksia, mut tuskin se tulee ihan lähiaikoina tapahtumaan :D

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)