lauantai 18. tammikuuta 2014

Rainbow-haaste

Valikoituuko ostoskärryysi kauppareissulla ns. brändituotteita vai kaupan omia merkkejä? Vai kenties molempia sulassa sovussa? Itse olen sekakäyttäjä eli en karsasta kauppojen omia merkkejä. (Kuningaskuluttuja on tehnyt pitkän jutun kauppojen omista merkeistä ja sen voit lukea täältä.)
Omia lemppareitani ovat Rainbow ja Pirkka. Muitakin kaupan omia merkkejä (esim. Xtra, Euroshopper) tulee kyllä toisinaan ostettua, mutta eniten kuitenkin Rainbowia ja Pirkkaa. Ennen tosin suhtauduin aika nihkeästi varsinkin Rainbowin tuotteisiin ja suosin enemmän Pirkkaa. Nykyään tilanne on kuitenkin täysin toinen ja on tuotteita, joista valitsen aina ensisijaisesti kaupan oman merkkituotteen (esim. tonnikala- ja hedelmäsäilykkeet, mehukeitot, hiilihapotettu&maustettu vesi).

Tämän haasteen ideana on valmistaa ruokalaji, jossa on käytetty vain/mahdollisimman paljon Rainbow-tuotteita. Tarkoitus olisi tehdä vähän myöhemmin samanlainen versio myös Pirkka-tuotteilla.


Tämän haasteen heitin itse itselleni ja ensimmäisenä askeleena oli päättää, että mitä ruokaa sitä sitten tekis! Mieleni oli tehnyt tortilloja jo jonkin aikaa, joten niihin päädyin. Sitten kirjoitin kauppalistan mieleisistä tortillavärkeistä ja tutkin Rainbowin tuotevalikoimaa heidän nettisivuiltaan. Nettisivujen mukaan kaikki haluamani ainesosat löytyvät Rainbowin valikoimista.

Rainbowin tuotteethan löytyvät S-ryhmän kaupoista, joten päätin mennä ostoksille Prismaan, jotta käytössä olisi mahdollisimman laaja tuotevalikoima (verrattuna vaikkapa S-Markettiin).

Ja tässä saalis! Kärryssä on ylimääräisiäkin tuotteita, jotka eivät haasteeseen kuuluneet, mutta osa niistäkin on Rainbowta (tuo Rainbowin riisipuurohan muuten voitti omassa makutestissäni).

Haasteeni onnistui muuten hyvin, mutta keltasipulista en löytänyt Rainbowin versiota. Rainbowin valikoimista kyllä löytyy keltasipulia kahdessakin eri pussikoossa, mutta tällä kertaa niitä ei Prismasta löytynyt vaikka kuinka yritin etsiä. Jouduin siis taipumaan ja ostamaan muun merkkistä sipulia. Hauskaa muuten, että joitakin vuosia sitten en olisi suostunut syömään ruokaa, jossa on sipulia ja nyt on ruokia, joita en halua syödä ilman sipulia..

Tortilloita varten keitin lisäksi riisiä, jota en nyt ostanut, koska sitä oli jo valmiiksi kotona (Rainbowin valikoimasta löytyy kyllä useampaakin eri riisilajiketta).

Tortilloiden (värkeistä riitti 12 annosta) hinnaksi kertyi:

Sipulipussi 0,89 e (ainoa tuote, joka ei siis ollut Rainbowta)
Sika-nauta jauheliha (x2) 3,98 e
Ruukkusalaatti 0,99 e
Big Tortilla Wraps (x2) 3,16 e
Chunky Salsa Hot 1,55 e
Texmes mausteseos (x2) 1,58 e
Pienet ananaspalat mehussa 0,66 e
Kermaviili 0,49 e

Yhteensä: 13,30 e (1,10 e/annos)

Ja tältä näyttää lopputulos:


Oli muuten eka kerta kun tuli kokeiltua Rainbowin mausteseosta. Olihan se ihan hyvää (ukon mielestä tosin ihan liian suolaista), mutta kyllä edelleen suosikkina pysyy Santa Marian Burrito Spice Mix. Ensimmäistä kertaa ostin myös Rainbowin ruukkusalaattia, joka ei muista ruukkusalaateista eronnut. En vaan muista, että olisin näitä nähnyt lähimmässä S-Marketissani. Tortilla wrapseista on tullut ostettua jo pitempään kaupan omia merkkejä, koska eroa kalliimpiin merkkeihin ei huomaa. Samaten Rainbowin salsaa on tullut ostettua, koska se on halvempaa (kuin vaikkapa Santa Marian salsat) ja makukin on kohdillaan.

Miten itse suhtaudut kaupan omiin merkkeihin? Olisiko tällainen haaste sinulle helppo nakki vai mahdoton tehtävä? Kerro kommenteissa jos kokeilit haastaa itsesi! Tuleeko mieleen jotain muita samantyyppisiä haasteita, joita voisin toteuttaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)