lauantai 11. tammikuuta 2014

Katjan konstit: pekonin paistaminen uunissa

Tykkäätkö pekonista, mutta sen paistaminen pannulla on vaivalloista, hermoja raastavaa ja hankalaa? Älä enää kärvistele paistinpannu kädessä vaan siirry sinäkin käyttämään simppeliä ja vaivatonta uunissa paistamisen menetelmää!


Tämän menetelmän olen bongannut täältä ja on kyllä helppo ja vaivaton tapa tehdä rapeaa pekonia!
Pekonit pellille leivinpaperin päälle ja kylmään uuniin. Sitten uuni päälle 160 asteeseen. Noin 20 min jälkeen pekonit ovat mukavan rapeita! Paistamisen jälkeen vielä asettelen kypsät pekonit talouspaperin päälle lautaselle ja taputtelen talouspaperilla liiat rasvat pois.

Olikos tämä teille jo vanha juttu vai kenties uusi oivallus?2 kommenttia:

  1. Kuinka pahasti pekoni räiskyy uunissa, ts. sotkeeko uunin seinämät pahasti rasvatahroilla? Ei tuohon varmaan mitään kanneksikaan voi laittaa, muuten pekoni ei tule rapsakaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sen kyllä pitäis räiskyä yhtään, ainakaan meidän uuniin ei oo räiskyny! Kyllähän se pekoni alkaa "hikoilla", mutta kuitenkin maltillinen lämpötila niin pysyy rasvat leivinpaperilla. Ehdottomasti kannattaa käyttää uunipeltiä ja mieluiten vielä sellaista, jossa on laidat niin ei lähde rasva lainehtimaan kun ottaa pellin pois uunista.

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)