sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kitsastelijan kyökissä: Banaanipannarit ja -pehmisOlettekin ehkä törmänneet jo näihin kahden raaka-aineen "kohupannareihin", jotka ovat nyt ilmeisesti seuraava avokadopasta. Itse en ole tietoinen ruokapiirien trendeistä, mutta kun tarpeeksi alkoi tulla vastaan juttua näistä ihmepannareista niin johan mielenkiinto heräsi. Viimeinen niitti oli kun Kauhaa ja Rakkautta-blogissa (päädyin sinne googlettaessani näitä kohupannareita) oli myös ohje yhden aineen ihmepehmikseen. Molemmat ohjeet vaikuttivat tarpeeksi helpoilta jopa kaltaiselleni tumpelolle laiskimukselle!

Lisäksi myös säästämisen näkökulmasta nämä ovat kukkaroystävällisiä, koska "pakollisia" raaka-aineita ei tarvita kuin muutama! Sitä en vielä tiedä jääkö Kitsastelijan kyökissä vain tämän postauksen mittaiseksi vai olisko tilausta useammallekin osalle..? En kyllä ole kovin taitava kokki enkä leipuri, mutta ehkä olisi aika opetella kaikenlaista uutta!Tässä nyt on ensin niitä kahden aineen ihmelättyjä, pannereita, kokkelia... Rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Näihin lättyihin tarvitset:
1 banaani
1 kananmuna
Sekoita ainekset joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja paista lätyt voin kera.

Okei, kuulostaa tarpeeksi yksinkertaiselta! Paistovaiheessa kuitenkin tuli ongelmia vastaan. Taikinassa kun ei ole jauhoja niin se ei pysy niin hyvin kasassa kuten lättytaikina ja on vaikeaa saada lättymäisenä käännettyä. Loppuvaiheessa kuitenkin jo sain aikaiseksi oikeen lättyjä (kuten kuvasta näkyy niin asettelin ne päällimmäiseks piilottamaan pahimmat epäonnistumiset).

Niksi on siinä, että paistaa lätyt alhaisemmalla lämpötilalla (mulla oli levy kolmosella) ja pidentää paistoaikaa. Näin taikina ehtii hyytyä ilman letun hiiltymistä ja se on helpompi kääntää. Liian kuumalla näitä ei ehdottomasti kannata paistaa, koska palavat paljon helpommin kuin tavalliset lätyt! Yhteen lättyyn käytin 1.5 ruokalusikallista taikinaa. Taikinan tein muuten tuplana, mutta seuraavaksi teen kyllä ihan vain yhden annoksen.

No entäs se maku? Se oli erittäin hyvä!! Söin lättyjä aivan sellaisenaan ja hyvin meni alahan. Tosin jo kylmenneet lätyt eivät olleet niin hyviä eli nämä kannattaa syödä lämpöisinä. Ehdottomasti tulen kokeilemaan näitä uudestaan.

Googlettamalla löytyy paljon blogeja, joissa lättyjä on kokeiltu ja tässä muutamia mitä vastaan sattui:
Kauhaa ja rakkautta (mistä alla oleva pehmiksen ohje on myös), Ruokahommia, Mona's Daily Style ja Julius Janssonin syväluotaavampi katsaus aiheeseen.

Sitten ihmepehmikseen! Tähän tarvitset

1 ½ kypsää banaania.
Siivuta banaani ja laita se pakkaseen. Laita jäiset banaanit tehosekoittimeen ja hienonna kunnes tulos muistuttaa pehmistä.

Yksinkertaiselta kuulosti tämäkin ja onnstuikin ilman kommervenkkejä! Oman tehosekoittimeni jouduin tässä hiljan palauttamaan, mutta onneksi sauvasekoitin näytti ajavan saman asian! Omia banaaneja maltoin ehkä kolmisen tuntia pakastaa joten sauvasekoitin pystyi hyvin hienontamaan ne. Liian jäisenähän mitään ei saisi laittaa tehosekoittimeen, muistakaa se!

En nyt maustanut tätä kokeiluversiota millään tavalla ja yllättäen banaaniltahan se maistui. Kuitenkin mukana tuli karvas jälkimaku eli ehkä jotain tämä kaipaisi lisäksi. Tai ehkä banaani ei ollut tarpeeksi kypsä? Ehdottomasti aion kuitenkin kokeilla uudestaan ja laitan mukaan seuraavaksi varmaan vähän mansikoita.

Olettekos te jo kokeillut näitä kohupannareita?

2 kommenttia:

  1. Wow! Huomenna banaaniostoksille, pakkohan noita on kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa kokeella, kerro sitte miten kävi! :D

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)