sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Buzzador: Hälsans Kök

Päivitys 7.10.2017:
Buzzadorin logo päivitetty, jutun oikeellisuus tarkistettu ja toimimattomat linkit poistettu.

Sain Buzzadorin kautta testattavaksi Hälsans Kök kasvisruokia. Buzzador on suosittelupalvelu, jonka kautta saat tuotteita testattavaksi maksutta ja vastineeksi sitten "buzzaat" eli kerrot tuotteista ystävillesi, perheellesi, tuttavillesi yms. tai tässä tapauksessa bloggaat aiheesta. Buzzador-jutuista voit lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä ja postauksesta löydät myös liittymisohjeet jos Buzzaus kiinnostaa! Kaikki Buzzador-postaukset löydät kun valitset sivun vasemmasta reunasta Aiheet-laatikosta sanan Buzzador.Herkullista kasvisruokaa koko perheelle!

Buzzadorin kampanjasivulla kerrotaan Hälsans Kök-tuotteista näin: 

Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista ja kaikki Hälsans Kök -tuotteet löytyvät kaupan pakastealtaasta. Hälsans Kök -tuotteet yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa luovat täydellisen aterian. Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon. Hyvää ja terveellistä ruokahalua!

Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Esimerkiksi sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5 g/ 100 g, raejuusto noin 16 g/ 100 g ja maitorahka noin 10 g/ 100g.


 Kuva tästä hauskasta blogista.

Tämä kuvastaa täysin reaktiotani kun luin ensimmäistä kertaa kampanjan kuvausta. 

Olen itse lihansyöjä ja sitä tulen jatkossakin olemaan, joten en nyt ota kantaa kasvissyönnin etuihin yms. Kuitenkin olen välillä huomannut kyllästymisen lihaan ja kun tämä kampanja tuli vastaan niin ilmoittauduin mukaan (vaikka en hirveästi tykkää maistaa mitään uutta!). Buzzadorilta tuli lahjakortti ja sillä hain yllä olevassa kuvassa nähdyt tuotteet. Siinä ei nyt ollut ihan kaikkia niitä mitä Buzzadorilta toivottiin kokeilevan, mutta sitä piti ottaa mitä oli Prisman pakastehyllyllä tarjolla. Tuotteiden hinnat pyörivät siinä 5 e tienoilla/kpl.


Päädyin tekemään tuollaisen samplerin kaikkea niin sai kätevästi maistaa kaikkea kerralla. 
Kuvassa siis kasvisleike, soijanakkeja (saivat liikaa lämpöä uunissa niin sen takia näyttävät suoraan sanottuna etovilta), falafel-pyöryköitä (vasemmalla) ja kasvispyöryköitä (oikealla).


Kasvisleike
Kasvisleike on vehnä- ja soijaproteiinipohjainen tuote herkullisella, rapealla kuorella ja mehukkaalla täytteellä. Sopii loistavasti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa. Tarjoillessasi kaada halutessasi hieman sitruunamehua fileiden päälle.

Nämä maistui ihan kalapuikoilta! Ehkä se johtui päällä olevasta leivitteestä. Aika mautonta kuitenkin loppuviimeksi. Pystyin syömään pari suupalaa.

Soijanakki 
Valmista soijanakeistamme esimerkiksi herkullisia hotdogeja ketsupin, sinapin tai kevyesti paistetun sipulin kera.

Tosiaan nakit saivat uunissa liikaa lämpöä ja eivät näytä yhtään herkullisilta. Nämä olivat toisaalta mauttomia ja sitten taas toisaalta melko ällöttäviä. Pystyin syömään vain muutaman suupalan.

Falafel
Hälsans Kökin Falafel on herkullinen kikherneistä valmistettu tuote, joka on 100% luonnollinen ja kasvisperäinen. Falafel sopii loistavasti esimerkiksi pitaleivän väliin jäävuorisalaatin ja jogurttikastikkeen kera, tai vaikkapa osaksi herkullista couscous-salaattia.

Tästä en pystynyt syömään kuin ihan yhden suupalan. Liian mausteista ja ei kyllä yhtään ollut se oma juttu!

Kasvispyörykät
Hälsans Kökin kasvispyörykät on valmistettu vehnä- ja soijaproteiinista ja ne ovat helppo ja mukava tapa tuoda vaihtelua päivällispöytään. Sopii myös loistavasti välipalaksi herkullisen dippikastikkeen kera.

Nämä oli kyllä erehdyttävästi peruseineslihapullien näköisiä! Makukin oli aivan ok. Jos en olisi tiennyt syöväni kasvispullia niin olisin voinut kuvitella syöväni lihasta koostuvia pyöryköitä. Nämä vois ehkä maistua pastakastikkeen kera!

Ostaisinko sitten kuitenkaan mitään näistä?En. Loput kasvispyörykät saatan jopa syödä, mutta en varmaan kuitenkaan tule ostamaan niitä uusiksi. 
Ehkä jos olisin tehnyt muutakin ruokaa näiden kanssa enkä syönyt vain sellaisenaan, olisi makuelämys ollut vähäsen parempi, mutta en aio ottaa asiasta selvää. En kyllä edes ymmärrä miksi kasvisruoat pitää tehdä näyttämään lihatuotteilta? Söisin itse ainakin mielummin ihan rehdisti kasviksia yms. kuin naamioitua ruokaa.

Lopuksi vielä googletin vähän muidenkin mielipiteitä luettavaksi kera hienompien kuvien: Laardi sulaa ja Ei ihan vielä. Tässä siis ihan muutama satunnaisotanta, lisää löytyy googlettamalla Hälsans Kök blogi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)