torstai 22. toukokuuta 2014

H2O X5+ höyrypuhdistin

Tällä kertaa on luvassa blogin toinen vieraspostaus tuotearvostelun merkeissä!

Katsotko ostos-TV:tä ja mietit, että toimiikohan tuokin härpäke oikeasti niin kuin luvataan vai onko luvassa sutta ja sekundaa? Tässä postauksessa ystäväni Jessica esittelee hankinnan, josta on tullut hänelle toimiva arjen pelastus ja joka tekee siivouksesta jopa hauskaa!

Seuraavat kuvat ja tekstit ovat siis Jessican käsialaa.

Moppisetti

Mieheltä sain syntymäpäivälahjaksi toiveen mukaisesti Tvins.com:ista tilatun H2O X5+ moppisetin. Lattiamopista oli jo ennestään kokemusta, tosin siitä vanhemmasta versiosta (noin 5 vuotta sitten). Tiesin siis että lattiamoppi olisi hyvä kun sitä jo aikaisemmin olen kokeillut. Miksi halusin tämän nyt itselleni niin oli tietenkin syynä se että halusin sen lattiamopin jolla mielestäni on erinomaista pestä lattioita etenkin kun mitään kemikaaleja ei tarvita! Puhdasta sillä myös todellakin saa! Ekologista tietenkin kun käytössä on mikrokuituliinat jotka sitten käytön jälkeen heitetään pesukoneeseen ja ovat taas käyttökelpoisia ja kumminkin hygienisiä, sekä bakteerit kuolevat hyvin kun liinat saa pestä 60'c ja tietenkin ne lattiathan pestään sillä kuumalla vesihöyryllä.

Mutta lisäsyitä lahjatoiveelle oli että tässä tulee mukana monta erilaista suutinta sekä ikkunanpesuun tarkoitettu varsi+ liina.

 Ikkunaa pesemässä

Kun vihdoin sain tämän ihanan setin kotia, täytyi se samantien tietenkin kokeilla, eroa huomasin siihen vanhaan sen että ovat tehneet tuotteesta entistäkin kevyemmän, josta johtuen minun mielestäni lattioita pestessä varsi tuntuu hieman köykäiseltä, olisi mielestäni saanut olla vähän tukevampi. Mutta hyvin toimi kumminkin ja olen tässä yli kuukauden aikana sitä kyllä ahkerasti myös käyttänyt ja hyväksi todennut kaikesta huolimatta.

Ikkunat kun pesin tuolla niin ihastuin tuotteeseen totaalisesti! En ole koskaan pessyt ikkunoita yhtä helposti, nopeasti ja siististi! Ja mikä teho!! Uskomatonta, mutta sain tosiaan yhdestä meidän ikkunasta josta koira katselee usein ulos ja kuonollaan jättää mukavat märät jäljet siihen. Siinä ikkunassa oli tosiaan monen vuoden "kuolat" jäänyt kiinni ja olen aikaisemmin sitä yrittänyt eri ikkunanpesuaineilla ym ottaa pois onnistumatta. Mutta tällä se onnistui, meni tietenkin enemmän aikaa kuin "tavallisen" ikkunan pesussa mutta sain sen kumminkin pois! Tietenkään en siitä kuvaa tajunnut ottaa kun niin tohkeissani piti sitä heti päästä kokeilemaan :D

 Vasemman puoleinen ikkunaruutu likainen, oikean puoleinen pesty

Mutta normaalissakin ikkunanpesussa niin aivan mahtava, ei sotke vettä ympäriinsä, varren päässä kun on se liina niin samassa on myös kuivauslasta ja kun kuivaat niin vedet valuvat siihen liinaan eikä pitkin ikkunoita/lattiaa. Todella kätevää ja tämän ansiosta meillä on kaikki ikkunat nyt tullut pestyä ihan joka kerros koska se on melkeinpä hauskaa! :)

 Kaapin jalkaa puhdistamassa

Sitten vessassa kokeilin eri paikkoihin, pienellä pyöreällä suuttimella sain kalkit/muut liat pois jotka olivat kertyneet vessakaapin jalan ympärille. Myös suihkun kaivo sekä lavuaari tuli ihanan puhtaaksi eikä enää tarvitse hammasharjalla yrittää niitä hinkata puhtaaks (kyllä, olen siis ennen vanhalla hammasharjalla ja kaikilla eri kemikaaliaineilla yrittänyt niitä saada puhtaaksi).

 Kaapin jalka ennen ja jälkeen

Olen myös mattoa "desinfioinut" laittamalla sen mattosuuttimen mopin alle ja höyryttänyt maton läpi.
Sitten myös meillä on koirien vesikupin alla semmoinen kaukalo johon on myös kertynyt kaikkea likaa, sitä olen sitten vanhalla tiskiharjalla ja jälleen eri aineilla yrittänyt saada puhtaaksi, on se hiukan puhtaammaksi tullut mutta tämä musta kaukalo on edelleen ollut valkoinen liasta ja kalkista. Kokeilin myös tuota höyrysuutinta siihen ja kas kummaa, se ihan oikeasti tuli puhtaaksi.
Tuote on siis ylittänyt odotukseni todella paljon! Sitä voipi melkein käyttää ihan mihin vain keksii kokeilla!

Viemäri ennen ja jälkeen
 
Mukana tulee siis erittäin hyvät hoito- ja käyttöohjeet, samoin liinoja yhdet kappaleet jokaista. Lisäosia ja liinoja saa tietenkin ostettua erikseen ja liinoja olen itse ainakin huomannut että kannattaisi olla useampi jos kerralla haluaa siivota kunnolla. Eli itse tilaisin ainakin lisää lattia- ja ikkunaliinoja. En ole vielä tilannut koska olen ajatellut vertailla hintoja, huomasin ainakin että Ellos ja Citymarket myyvät niitä lattialiinoja samoin kun koko moppisettiä.

 Lavuaari ennen ja jälkeen

Parasta voisin sanoa tuotteessa olevan sen monipuolisuus, helppous, nopeus, se että ei oikeasti mitään aineita tarvita vaan puhtaasti vesihöyryllä saadaan paikat puhtaaksi!

Suosittelen tuotetta lämpimästi! Vastailen mielellään kysymyksiin jos jokin jäi vielä mietityttämään!

T: Blogivierailija Jessica

Käykäähän kurkkaamassa Jessica testaa-blogia TÄÄLTÄ.

17 kommenttia:

 1. Sain vastaavan lahjaksi 2012 jouluna. Meillä pääasiallinen käyttö on lattioiden pesu ja siihen tarvitaan paljon enemmän rättejä, kuin tuossa mukana on saatavana. Käyttöön soveltuu vallan mainiosti vanhat käsipyyhkeet, joiden eri kulmiin saa tuon kolmiokärjen helposti asetettua.

  Sitten vaan rätit pesukoneeseen ja jälleen on puhtaita. Laite toimi moitteettomasti noin vuoden. Sen jälkeen höyrynmuodostuminen ei onnistunut. Maahantuoja neuvoi etikkavedellä "keittämään" röörit auki. Laitetta tekohengitettiin kolmisen kuukautta, jonka jälkeen se sanoi itsensä irti. Onneksi olin ottanut yhteyttä, kun tuo vuosi oli juuri täyttynyt (takuuaika), joten sain uuden moottoriosan laitteeseen. Jälleen tulee pestyä koirantassujenjäljet ja lattiat nopeasti ja tehokkaasti. Kun tuohon saisi lisäosana vielä imurin.

  VastaaPoista
 2. Harmillista että meni rikki, onneks sait takuusta uuden moottorin! Mun isällä tosiaan on tuo moppi ollut jo yli 5 vuoden ajan ja toiminut ilman mitään ongelmia. Toivon että tämä uudistettu versio toimisi myös kauan! On kyllä sen verran näppärä ja siivousta helpottava väline! :)

  VastaaPoista
 3. Minulla katkesi varsi tästä härpäkkeestä, harmittaa. Olen vannonut tämän nimeen ja lattiat on saatu hyvin puhtaaksi meidän 3 lapsen perheessä, jossa myös koira ja kissa tepastelevat toisinaan.

  VastaaPoista
 4. Mulla harkinnassa tää Tvins H2O X5+ höyrypuhdistin. Nyt ei vaan tullu ilmi voiko laitteella höyryttää parkettia? Ja onko se imevä laite vai pitääkö pinnat pyyhkiä vedestä jälkikäteen? Vastauksesta kiitollinen :D

  VastaaPoista
 5. Hei! En ole varma tuosta parketista, meillä kun on laminaattilattia ja muovimattolattia. Ohjeissa joissa näkee millä höyryvoimakkuudella mitäkin pintaa käsitellään lukee näin: Matala höyry herkille pinnoille esim vaatteet, patjat ja tyynyt, verhoilu, käsitellyt puu- ja laminaattilattiat.
  Kun höyrypeset lattiat laitteella niin jää vettä jonkun verran, minusta suurinpiirtein saman verran kuin jos peset lattiat tavallisella lattianpesulla. Eli hetken tarvii antaa kuivua. Riippuu tietenkin kuinka ison alueen vedät yhdellä ja samalla liinalla, sit kun liina on ihan litimärkä, jää toki lattiatkin märemmäksi. :) Mutta ihan 1-2 liinalla pärjää kun pesee noin 100 neliön talon lattiat :) Toivottavasti näistä oli apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos vastauksestasi, siitä oli suuri apu :D. Meillä parketin lisäks myös laminaattia muovia kaakelia ja vähän kiveäkin lattiapinnoilla. Ihana juttu toi patjat, tyynyt ym. "extra". tää pärjää varmaan kalliille kärcherille? ;) nyt ei muuta kun ostoksille. tai oikeestaan vast hiihtoloman jälkeen. Ihanaa talvea sinulle.

   Poista
  2. Hei! Kiva että vastauksestani oli apua! Minusta laite on erittäin hyvä ja edullinen monipuolisuuteensa nähden! :) Kiitos samoin ja mukavia siivoushetkiä!

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hei! Voiko pesurilla pestä myös isoa päiväpeittoa ?

  VastaaPoista
 8. Hei! Voiko pesurilla pestä myös isoa päiväpeittoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole varma mutta en usko, itse en ole ainakaan kokeillut.

   Poista
 9. Hienoa, että on tällaisia blogikirjoituksia!

  Mutta asiaan. Ensikokemus H2O laitteesta on kehnonlainen. Tyypillinen halpishärpäke, jonka korkea ovh takaa kuitenkin jollekin hyvän katteen. Ostin laitteen Cittarista puoleen hintaan. Kaupan esittelykappaleen varsi oli jo haljennut, joten osaan varoa sitä. Käyttöohje oli hauskan ympäripyöreä. Laite on oikeasti vaarallinen tumpelon käsissä, ainaskin aineellisia vahinkoja saa helposti aikaiseksi. Mutta nyt vaan opettelemaan. Laite on selvästikin puoliammattilaisen värkki.

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että on tällaisia blogikirjoituksia!

  Mutta asiaan. Ensikokemus H2O laitteesta on kehnonlainen. Tyypillinen halpishärpäke, jonka korkea ovh takaa kuitenkin jollekin hyvän katteen. Ostin laitteen Cittarista puoleen hintaan. Kaupan esittelykappaleen varsi oli jo haljennut, joten osaan varoa sitä. Käyttöohje oli hauskan ympäripyöreä. Laite on oikeasti vaarallinen tumpelon käsissä, ainaskin aineellisia vahinkoja saa helposti aikaiseksi. Mutta nyt vaan opettelemaan. Laite on selvästikin puoliammattilaisen värkki.

  VastaaPoista
 11. Oma mielipiteeni on niinkuin kirjoitinkin että varsi olisi saanut olla tukevampi. Muuten olen erittäin tyytyväinen tuotteeseen ja kyllähän nyt kaikella saa vahinkoa tehtyä varsinkin kuumalla höyryllä. Minusta tämän käyttö nyt ei kuitenkaan maalaisjärkeä ja käyttöohjeita enempää kaipaa, ei siihen koulutusta tarvi :)

  VastaaPoista
 12. Heippa ja kiitos kattavasta kirjotuksesta!

  Sain eilen synttärilahjaksi tämän H2O X5:sen ja miesystävä on laminaattilattiasta huolissaan. Oli jostain käynyt lukemassa, että jättäis laminaatin tosi märäksi ja miesystäväni oli myös itse päätellyt, että kun höyry tulee paineella lattiaan, se menee laminaatin saumojen kautta laminaatin alle ja vaurioittaisi lattian. Mitä mieltä olet miesystäväni päätelmistä? Omasta mielestä nuo sen huolet on aivan pöhköjä, koska eihän höyry mitenkään niin paineella tule! Ainoastaan sitä pientä suutinta käyttämällä höyry tulee paineella, eikö totta? Ja tottakai mopin lattian pesuun käytettävä kuivauskangas kastuu kun siihen imeytyy tarpeeksi höyryä, ja ei se lattian kuivaus mikrokuituliinalla ongelma ole, kunhan sais vaan lattiat koiran jäljiltä puhtaaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Olen samaa mieltä kanssasi sillä höyry ei tule paineella lattiamopissa, ainoastaan kun käyttää niitä pienempiä suuttimia. Myös höyryn tehoahan saa pienennettyä. Ohjeissahan lukee että ykkösteholla eli matalalla höyryllä voi pestä laminaattilattiat, toki jos mopinkangas on hyvin märäksi mennyt niin se voi jättää lattian märäksi jälkeensä joten jos haluaa niin voi vielä kuivata jollain pyyhkellä tms perästä.
   Varovainen kannattaa olla mutta ohjeissa ainakin "luvataan" laminaatin kestävän sillä pesemisen.

   T: Jessica/ Jessica testaa

   Poista
 13. Miten matto mielestäsi puhdistui ja kuivuiko hyvin? Uskaltaako muovimaton päällä olevaa mattoa pestä ja jättää paikoilleen kuivumaan? Entä oletko patjoja puhdistellut? Tai sohvaa? ☺️

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)