maanantai 3. helmikuuta 2014

Pirkka-haaste

http://www.pirkka.fi/tuotteet

Päivitys 8.10.2017:
Toimimattomat linkit poistettu/päivitetty.

Pirkka-haaste on jatkoa Rainbow-haasteelle ja näin kirjoitin kyseisessä tekstissä:

Valikoituuko ostoskärryysi kauppareissulla ns. brändituotteita vai kaupan omia merkkejä? Vai kenties molempia sulassa sovussa? Itse olen sekakäyttäjä eli en karsasta kauppojen omia merkkejä. (Kuningaskuluttuja on tehnyt pitkän jutun kauppojen omista merkeistä ja sen voit lukea täältä.)
Omia lemppareitani ovat Rainbow ja Pirkka. Muitakin kaupan omia merkkejä (Xtra, Euroshopper) tulee kyllä toisinaan ostettua, mutta eniten kuitenkin Rainbowia ja Pirkkaa. Ennen tosin suhtauduin aika nihkeästi varsinkin Rainbowin tuotteisiin ja suosin enemmän Pirkkaa. Nykyään tilanne on kuitenkin täysin toinen ja on tuotteita, joista valitsen aina ensisijaisesti kaupan oman merkkituotteen (esim. tonnikala- ja hedelmäsäilykkeet, mehukeitot, hiilihapotettu&maustettu vesi).

Tarkoituksena on siis valmistaa ruokalaji, jossa tulee käyttää vain/mahdollisimman paljon kaupan omia merkkejä. Tällä kertaa vuorossa on siis Pirkka-tuotteet ja ruokalajiksi valikoitui lemppariruokani lasagne (kera porkkanaraasteen)!Tuttuun tapaan menin ensin Pirkan sivuille ja tutkin löytyykö kaikkia tarvitsemiani tuotteita Pirkkana. Kyllä vaan löytyi! Listaan muutes unohtui kirjata valkosipuli, mutta sitä kuitenkin muistin ostaa.

Pirkka-tuotteethan löytyvät K-ruokakaupoista, joten suunnaksi otin K-Citymarketin, jotta saisin käyttööni mahdollisimman laajan tuotevalikoiman ja meneillään olevat tarjoukset.


Tuttuun tapaan tälläkin kertaa kärryyn eksyi haasteen ulkopuolisiakin tuotteita, mutta niistäkin suuri osa on Pirkkaa! Tällä kertaa haaste onnistui loistavasti, sillä kaikkia tarvitsemiani ainesosia löytyi Pirkkana! Haasteeseen en tosin sisällyttänyt kotoa jo löytyviä jauhoja ja voita, joita tarvitaan juustokastikkeen tekoon, mutta molempia löytyy kyllä Pirkka-tuotteista. Maidon kohdalla meinasin jo luovuttaa, mutta lopulta hyllyjen syynääminen tuotti tulosta ja löysin täysmaitoa. Ihmeen huonosti Pirkka-maito oli kyllä edustettuna!

Lasagnen hinnaksi (1 vuoka, n. 6 annosta) kertyi:

Tomaattimurska (x2) 1,78 e
Sipuli 1,65 e
Juustoraaste 4,39 e
Lasagnelevyt 1,99 e
Nauta-sika jauheliha (x2) 5,58 e
Valkosipuli 1,19 e
Täysmaito 1,12 e
Porkkana 0,99 e

Yhteensä:18,69 e (n. 3,10 e/annos)

Ja tässä lopputulos (vaikka kuva nyt ei ole kauhean edustava):


Lasagne on tosiaan lemppariruokieni kärjessä, mutta se on kyllä työläs ruokalajike varsinkin kun teemme myös juustokastikkeen itse. Aiemmin teimme lasagnea valmiista pussiaineista (joita löytyy Pirkalta jos haluaa itse oikaista), mutta sitten kerran kun teimme kaiken alusta asti itse niin paluuta entiseen ei enää ollut. Työlään valmistusprosessin takia lasagnea tulee tehtyä turhan harvoin.

Miten itse suhtaudut kaupan omiin merkkeihin? Olisiko tällainen haaste sinulle helppo nakki vai mahdoton tehtävä? Kerro kommenteissa jos kokeilit haastaa itsesi! Tuleeko mieleen jotain muita samantyyppisiä haasteita, joita voisin toteuttaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)