lauantai 5. lokakuuta 2013

Maksa mitä jaksat: Humble Bundle
Humble Bundlen ideana on tarjota pelejä ja muita sähköisiä julkaisuja maksa mitä jaksat-periaatteella. Kerätyt rahat jakautuvat  Humble Bundlen ylläpidon, kehittäjien ja hyväntekeväisyyden kesken. Ostaja saa itse päättää miten käytetyt rahat jakautuvat. Kuitenkin yleensä bundlet (nivaska, nippu, paketti) ovat porrastetut niin, että keskimääräisen maksun ylittämällä saa muutaman extrapelin tai mitä muuta onkaan tarjolla. Yleensä bundlen julkistamisen jälkeen siihen lisätään vielä myöhemmässä vaiheessa muutamia pelejä yms, jotka yleensä saa vielä jälkikäteen jos on aiemmin maksanut yli keskiarvon. Pelit tai muut julkaisut ovat yleensä indie tuotantoa, mutta toisinaan tarjolla on myös suurempien julkaisijoiden tuotteita. Kattavat tiedot aiemmista bundleista löydät täältä.

Jutun kirjoitushetkellä on meneillään bundle, jossa on mukana pelejä Android-laitteille. Pelejä on saatavilla kaiken kaikkiaan 9 kpl. Peleistä 4 saat maksamalla mitä haluatkaan ja jos maksat enemmän kuin mitä ostajat keskimäärin ovat maksaneet (eli tässä tapauksessa yli 4.61 $), saat kaikki
9 peliä.

 

Bundlet voi maksaa luottokortilla, PayPalilla, Googe Walletilla ja Amazon Payments-systeemillä. Isommat bundlet ovat saatavilla n. 2 viikkoa ja sivustolla on myös viikottaisia bundleja.

Pääasiassa kaikki pelit ovat saatavilla DRM-vapaasti lukuun ottamatta sellaisia tapauksia, jotka tarvitsevat esim. EA:n Origin-tilin (tällaisia pelejä olivat esim. Origin bundlessa olleet Battlefield 3 ja Sims 3). Pelit saa myös halutessaan Steamiin (tosin tämä vaatii vähintään 1 $ maksun saadaksesi Steam avaimet).

Humble Bundle on saanut syntymänsä jälkeen useita jäljittelijöitä, joista kerromme ehkä myöhemmin jos lukijoilla on mielenkiintoa niitä kohtaan (ruksita alta palaute "Tätä lisää!" jos jatko-osat kiinnostavat).

(Tämä juttu on kirjoitettu yhteistyössä pelaamista harrastavan ukkoni kanssa, joka ystävällisesti osti minulle aiemman Humble Origin Bundlen, että saan pelata Sims 3-peliä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)