lauantai 5. lokakuuta 2013

Maksa mitä jaksat: Humble Bundle


Päivitys 7.10.2017:
Jutun oikeellisuus tarkistettu. Nykyään Humble Bundlessa on tarjolla myös paljon kirjoja yms. ja bundleja on tarjolla aiempaa useammin.

Humble Bundlen ideana on tarjota pelejä ja muita sähköisiä julkaisuja maksa mitä jaksat-periaatteella. Kerätyt rahat jakautuvat  Humble Bundlen ylläpidon, kehittäjien ja hyväntekeväisyyden kesken. Ostaja saa itse päättää miten käytetyt rahat jakautuvat. Kuitenkin yleensä bundlet (nivaska, nippu, paketti) ovat porrastetut niin, että keskimääräisen maksun ylittämällä saa muutaman extrapelin tai mitä muuta onkaan tarjolla. Yleensä bundlen julkistamisen jälkeen siihen lisätään vielä myöhemmässä vaiheessa muutamia pelejä yms, jotka yleensä saa vielä jälkikäteen jos on aiemmin maksanut yli keskiarvon. Pelit tai muut julkaisut ovat yleensä indie tuotantoa, mutta toisinaan tarjolla on myös suurempien julkaisijoiden tuotteita.
Bundlet voi maksaa luottokortiella, PayPalilla, Amazon Payments-systeemillä ja Alipaylla. Isommat bundlet ovat saatavilla n. 2 viikkoa ja sivustolla on myös viikottaisia bundleja.

Pääasiassa kaikki pelit ovat saatavilla DRM-vapaasti lukuun ottamatta sellaisia tapauksia, jotka tarvitsevat esim. EA:n Origin-tilin (tällaisia pelejä olivat esim. Origin bundlessa olleet Battlefield 3 ja Sims 3). Pelit saa myös halutessaan Steamiin.

(Tämä juttu on kirjoitettu yhteistyössä pelaamista harrastavan ukkoni kanssa, joka ystävällisesti osti minulle aiemman Humble Origin Bundlen, että saan pelata Sims 3-peliä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)