tiistai 2. huhtikuuta 2013

Viikko kukkarossa

 Kuva täältä

Tämän postauksen idea nimeä ja otsikoita myöten on lainattu  MeNaiset-lehdestä. Tosin heidän sarjassaan omasta viikon aikaisesta rahankäytöstään kertovat julkkikset, joiden tulot ja menot ovat pikkasen eri luokkaa kun meikäläisen. Menojen kirjaamisen lisäksi he kertovat yleisesti omasta rahankäytöstään. Yhdessä sarjan osassa kiinteistökuningatar kertoi heidän arjen pyörittämiseen menevän kymppitonni kuussa! Eli aivan eri sfääreissä pyöritään, mutta tämä on kuitenkin ollut hyvä juttu omien menojen seuraamiseen ja huomasin kuitteja kertyvän ja loppusumman laskeminen jännitti!

Eli tässä on erään viikkoni  menolaskelmat ja yleistä höpinää miten itse tulee rahaa käytettyä.
Jos joku muukin intoutuu samanlaisen tekemään blogiinsa niin käykääpä sitten jättämässä linkki niin käyn lukemassa :)

Maanantai:

0 e

Harvinainen tilanne, että ruokaa oli mielestäni jääkaapissa tarpeeksi, joten töistä sai mennä suoraan kämpille eikä tarvinnut myöhemmin illalla poistua mihinkään. Jos on oikein "huono" viikko niin saatan käydä kaupassa melkein päivittäin kun jostain syystä en osaa ostaa ennakoivasti.

Tiistai:

Työpaikkaruokala 4,20 e
Parkkimaksu kaupungilla 2,20 e
Kukkaro 24,90 e

Kukkaro Vaasan Laukkutalosta 24,90 e


Oon jo ties kuinka kauan etsinyt uutta kukkaroa ja nyt viimeinkin löysin sellaisen! Aika ihkuteinipinkki, mutta ei ainakaan huku mustan laukkuni pohjalle (kuten edellinen musta kukkaroni!). Harvinaista kyllä maksoin kukkarosta täyden hinnan vaikka yleensä pyrin ostamaan vaatteet, asusteet yms. ale-hintaisina.

Usein toitotetaan, että halvemmaksi tulee ottaa töihin omat eväät kun syödä ruokalassa tai mennä ulos syömään. Saattaapa näin ollakin, mutta mä ainakin meen aina ihan surutta ruokalaan silloin kun siellä on jotain sellaista, josta tykkään. Joskus sattuu niin etten käy viikkoon tai jopa kahteen ja sitten joskus melkein joka päivä. Omassa työpaikkaruokalassani on  kaksi ruokavaihtoehtoa ja halvempi niistä maksaa juurikin tuon yllä olevan 4,20 e ja kalliimpi 5,90 e (maksut menevät suoraan palkasta). Itse en tuijota näihin hintaluokkiin vaan siihen mistä tykkään. Kyllä se kuitenkin niin säästää hermoja ettei tarvitse keksiä, että mitä ottaa evääksi!

Keskiviikko:

Työpaikkaruokala 4,20e
Parkkimaksu 3,80e
Korvikset 12,50 e
Subway 17 e
Visa-lasku 18,71 e
Ruokaostokset 38,73 e
Veikkauksen pelitilille 25 e Korvikset Sepon Kulta 12.50 e (olivat -30 % alennuksessa)

Menin jo toistamiseen kaupungille töiden jälkeen kun Vaasassa sattui olemaan Vaasa City Storm käynnissä. Olin vapaalla, mutta kävin ensin työpaikkaruokalassa syömässä "aamupalan" ja sitten suuntasin kaupungille :D Tapahtumahulinassa pysyin kuitenkin maltillisena ja ostin vain yllä olevassa kuvassa näkyvät korvikset ja sitten hain Subwaysta patongit itselle ja ukolle (sattui em. tapahtuman aikaan olemaan patongit ota 3 maksa 2-tarjouksessa).

Maksoin Visa-laskun, joka koostui tällä kertaa Spotify-maksusta, Steam-ostoksesta ja eBay-ostoksesta. En osta noin muuten mitään luotolla, mutta Visa on kätevä nettishoppailussa. Joka kuukausi Visa-lasku on vähintään 4,99 e Spotifyn takia. Tällä viikolla ei sattunut erääntymään muita laskuja.

Myöhemmin kävin kaupassa ruokaostoksille ja siirsin Veikkauksen pelitilille rahaa. Eniten pelaan Lottoa ja satunnaisesti Kenoa ja Eurojackpotia. Suurin voittoni tähän mennessä taitaa olla Kenosta n. 20 e.

Torstai:

0e
 
Perjantai:

Auton tankkaus 40 e.

Tankkaan auton n. kerran viikossa.

Lauantai:

Ruokaostokset 28,62 e

 Pannupizzaa piirakkavuokaan tehtynä! Pohjan ohje täältä.

Ruokaa, ruokaa...  Päätettiin ukon kanssa tehdä pitkästä aikaa pannupizzaa ja sen värkkeihin saikin uppoamaan pitkän pennin! Tehtiin molemmille omat kun meillä on niin eriävät maut :D Omassani tyylilleni uskollisena jauhelihaa, tonnikalaa ja ananasta.

Sunnuntai:

Ruokaostokset 28,68 e

Ylläripylläri taas ruokaostoksilla..


Viikon menot yhteensä: 248,54 e


Kuva täältä

Mihin rahaa menee eniten?

Ehdottomasti ruokaan. Pitäis oikeen ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta vähän suunnittelemaan viikon syömisiä ja sitten sitä mukaa ostaa ruokaa.

Mistä pihistät?

Yritän aina saada ostettua vaatteet, kengät, asusteet.... Noh melkein kaikki tavarat ale-hintaisina ja harvoin maksan niistä täyttä hintaa. Seuraan myös eri kauppojen ilmoittelua ruokatarjouksista. En käy elokuvissa enkä osta musiikkia vaan käytän Spotifya ja Netflixiä. En onneksi ole mieltynyt hintaviin merkkituotteisiin enkä osaa meikata, joten semmoisiin ei mene rahaa.

Mihin säästät?

Tähän on sanottava klassinen pahan päivän varalle. En ole valinnut mitään säästämisen johtotähteä.

2 kommenttia:

  1. Tässä onkin oiva haaste kaikille. Kun vain laittaa ylös mihin kaikkeen sitä rahaa meneekään. Oma mielipiteeni kyllä on että teilläkin ruokakuluista pystyisi nipistämään aika reiluhun pois. ;) Työpaikkaruokailut vetävät myöskin ison siivun tilipussista. Meillä ruokailut vähennetään suoraa palkasta, aamupala on kuitenkin saatu puhuttua ilmaiseksi. Itsellä tuleekin aamusta "tankattua" sen verran tuhdisti, ettei syömään tarvitse mennä vaan omat eväät piisaavat. Kovin kyllä pizza näytti samanlaaselta kun meirän taloos. :D Meillä vaan yleensä on 2-3 kertaa paksumpi kerros täytteitä kuin itse pohja ja juustoa reiruhun päällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin voitais nipistää ja laiskuuttahan sekin on ettei jaksa tarkemmin suunnitella :D Meilläkin menee ruokalamaksut palkasta (lisäsin tekstiin tämän huomion) ja se onkin kätevää kun voi lätkällä (jolla siis leimataan sisälle) maksaa ruokansa! Olispa kyllä kivaa jos sais ilmaiseks aamupalan työn puolesta :)

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)