sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kirjakorneri: Railakas rahakirja

Saara Henriksson & Aino-Maija Leinonen: 
Railakas rahakirja - näin hoidat taloutesi viisaasti

Railakas rahakirja opastaa oman talouden saloihin, auttaa tasapainottamaan tulot ja menot ja tarjoaa neuvot parempaan arkeen ilman häpeää – hyvä arki kun ei vaadi sisustusblogien näköistä elämää eikä selkeälinjaisia tanskalaisia huonekaluja. Niitäkin voi toki olla, jos hoitaa taloutensa hyvin.

Marjojen poimiminen tai säilöntä eivät riitä oman talouden tasapainottamiseen, vaan rahaa pitäisi tulla jostain myös sisään. Rikastumisoppaat kehottavat perustamaan kasvuyrityksiä tai ryhtymään sijoittajaksi, mutta suurimman osan meistä on tultava toimeen omalla työllään.

Kirjassa käsitellään valintoja töissä ja koulussa sekä vaihtoehtoja pulmatilanteissa. Kirja tarjoaa vinkkejä myös työn ja perheen yhdistämiseen.


Kuten kirjan esipuheessa sanotaan, et tarvitse tätä kirjaa jos olet huoleton raha-asioissa tai jos olet valmiiksi tarkka rahankäyttäjä. Itse kuulun kategoriaan tarkka rahankäyttäjä, mutta kirja oli siitäkin huolimatta mielenkiintoista luettavaa! Termi "railakas" onkin juuri osuva kuvaamaan tätä kirjaa; asiat sanotaan suoraan ja kaunistelematta. Mitään valmiita ratkaisuja ei tuputeta vaan lukija voi itse poimia kirjasta ne parhaimmat ja itselle toimivimmat vinkit.

Kirjassa käsitellään mm. kotiin, työpaikkaan, liikenteeseen, koulutukseen, ostoksiin, vapaa-aikaan ja velkoihin liittyviä asioita.

Vaikka kirja on suunnattu raha-asioiden kanssa haasteita kokeville naisille, voin lämpimästi suositella tätä kirjaa kaikille talousasioista kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)