sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Apuri lääkärikäyntien hintavertailuun


Syyskuussa 2012 tuskailin yksityiseen terveydenhoitoon liittyvässä postauksessani seuraavasti:
Kummastuttaa, että näitä [hintatietoja] ei voida julkisesti laittaa firmojen nettisivuille. Vai tiedätkö yksityisen lääkärin, joka on laittanut hinnat nettiin? Ei kai nämä hinnat kuitenkaan mitään salaista tietoa ole...? Onhan se tietenkin niin, että toisilla ei ole rahasta kiinni. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että enemmistöä kuitenkin hintatiedot kiinnostavat.

Tähän ongelmaan löytyy nykyään helpotusta Lääkärihinta.fi sivuston myötä! Sivusto on perustettu joulukuussa 2015 ja sen takana häärii poikkitieteellinen opiskelijaporukka, johon kuuluu kaksi lääketieteen, yksi oikeustieteen opiskelija sekä yksi viittä vaille valmis DI sekä jo valmistunut DI sovelluskehittäjä. Tarkempaa taustaa perustajista ja muutenkin sivustosta löytyy Helsingin Sanomien jutusta.

Sivustolla on siis mahdollista vertailla lääkäripalvelujen (yleislääkäri, hammaslääkäri ja magneettikuvaukset) hintoja omassa kotikaupungissa. Näin lakeuksia ajatellen mukana ovat myös Vaasa ja Seinäjoki (paitsi Sjk hammaslääkäripalvelujen osalta). Hinnat on kerätty joko yritysten omilta nettisivuilta, soittamalla yritykseen, käymällä yrityksessä tai yritykset ovat itse lähettäneet hintatietonsa sivustolle. Hintatietojen ilmoittaminen sivustolle on yrityksille maksutonta. Tällä hetkellä mukana on tosiaan vain yleislääkärin palvelut, mutta tulevaisuudessa sivusto aikoo laajentaa vertailun myös erikoislääkäreihin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että hinnat ovat alkaen- tai viitehintoja ja lopulliseen hintaan vaikuttavat mm. lääkärin hoitopäätökset jne.

Toivottavasti alan yritykset löytävät palvelun ja lähtevät mukaan hintatiedoillaan tehden vertailupohjasta entistä kattavamman meille hintatietoisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)