keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Buzzador: Felix maustetahnat


Tällä kertaa sain Buzzadorin kautta kokeiltavaksi Felixin maustetahnoja. Buzzador on suosittelupalvelu, jonka kautta saat tuotteita testattavaksi maksutta ja vastineeksi sitten "buzzaat" eli kerrot tuotteista ystävillesi, perheellesi, tuttavillesi yms. tai tässä tapauksessa bloggaat aiheesta. Buzzador-jutuista voit lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä ja postauksesta löydät myös liittymisohjeet jos Buzzaus kiinnostaa! Kaikki Buzzador-postaukset löydät kun valitset sivun vasemmasta reunasta Aiheet-laatikosta sanan Buzzador.Testattavaksi tuli kahta lajia maustetahnoja; valkosipuli ja basilika. Tahnojen mainostetaan olevan kiireisen arjen helpottaja. Valkosipulin ja basilikan lisäksi muita makuja ovat chili, inkivääri ja piparjuuri. Tahnoja käytetään ruoanlaitossa tuoreiden yrttien tapaan, mutta tahnojen avulla säästyt vaivalloiselta kuorimiselta ja/tai pilkkomiselta! Maustetahnat valmistetaan korkealaatuisista hienonnetuista yrteistä ja tahnojen korkea yrttipitoisuus takaa aidon ja hyvän maun. Tuubit säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä 12 kk ja avattuina niitä pitää säilyttää jääkaapissa. Tahnat eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia ja niitä on saatavilla päivittäistavarakaupoista hintaan ~2,45 e.

Felixin mainospuheet siis lupaavat paljon ja mielestäni lupauksille löytyi katetta. Tunnustan, että olen itse varsinainen tumpelo keittiössä eli nämä sopivat itselleni paremmin kuin hyvin! Olen tässä vuosien varrella oppinut pitämään valkosipulista, mutta en ole vieläkään oppinut kuorimaan/käyttämään sitä oikeaoppisesti. Sama juttu basilikan kanssa, joten nämä maustetahnat jäävät kyllä vakituiseen käyttöön taloudessamme!

Testiaikana ruokaa tuli laitettua varsin laiskasti, mutta omakohtaisesti tuli todettua, että tahnat sopivat hyvin lihapulliin ja lasagneen. Tahnoja voi käyttää myös vaikkapa lihamakaronilaatikkoon, pizzakastikkeeseen, uunikasviksiin, leipään, keittoihin, jauhelihakastikkeeseen... Vain mielikuvitus on rajana.

Annostelusta sen verran, että esim. basilikatahnassa yksi teelusikallinen tahnaa vastaa yhtä teelusikallista hienonnettua basilikaa. Tahnoissa on todella voimakas tuoksu, mutta onneksi maku ei ole niin voimakas eli kyllä näitä aika reilusti voi huoletta laittaa.

Mielestäni maustetahnat sopivat hyvin sellaisille, jotka
-  haluavat vähän oikaista ruonalaitossa
-  haluaisivat käyttää enemmän yrttejä, mutta eivät tiedä miten
-  haluavat pitää kaapissa varalla pitempään säilyviä yrttejä

Lopuksi vielä tuttuun tapaan muutamia muiden kokemuksia Felixin maustetahnoista: Buzzadorina, Elämän mittainen matka, Kääpiölinnan köökissä, Birtsun puuhamaa ja Sammakon sunnuntai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)