sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ostoskärryssä: Kivikylän Kotipalvaamon tuotteet

http://www.kivikylan.fi/files/images/kuvapankki/kivikylanlogo.jpg
Kaikki kuvat ja esittelytekstit Kivikylän nettisivuilta 

Palvaamo alkoi 1980 luvulla Mikko Laihosen puolittaisesta harrastetoiminnasta: tyhjäksi jäänyttä vuosisadan alkuista saunaa käytettiin joululihan palvaamiseen. Laihoset ovat pitkälti teurastaja-, lihakauppias- ja karjankuljettajasukua. Nykyisin palvaamon omistajana on ties monennenko polven lihatyöläinen Jari Laihonen, yhdessä vaimonsa Sirpan kanssa. Liha valmistuu aidossa, kokonaan hirsisessä saunassa. Se, sekä mieto harmaalepän savun maku antavat tuotteelle ainutlaatuisen aromin. Oma lihanhankinta ja tutut pitkäaikaiset pientuottajat takaavat raaka-aineen varman laadun.

Kivikylän Kotipalvaamolla on tehtaanmyymälät Lapissa ja Huittisissa. Tehtaanmyymälöistä löytyy päivittäin tuoreet ja paikalliset lihat, unohtamatta maanmainioita lihajalosteita. Jos valikoimistamme ei löydy mieleistä tuotetta niin kysy rohkeasti. Leikkaamme itse lihamme tehtaanmyymälän seinän takana, joten melkein kaikkea löytyy! Tehtaanmyymälöihin tulee aina ensimmäisenä uutuustuotteita ja maailman ensi-iltaa odottavia koe-tuotteita, joten kannattaa tulla kauempaakin tutustumaan monipuoliseen valikoimaamme.

Kivikylän tuotteita on saatavilla myös ympäri Suomen K- ja S-ryhmän kaupoista ja Lidlistäkin pitäisi muutama tuote löytyä. Kivikylän myyntiauto kiertää myös (ei tosin täällä Pohjanmaan seudulla) ja niistä saa tuotteita, joita ei kaupoista saa.
Olen huomannut, että blogissani ruokajutut saavat paljon lukijoita (ja hyvä ruoka kiinnostaa tietenkin aina itseänikin!) joten tässäpä esittelyä Kivikylän Kotipalvaamon tuotteista. Kaikki jutussa mainitut ruokatuotteet olen ostanut omilla rahoillani.

Kivikylän tuotteista eniten tulee syötyä lihapullia. Nämä lihapitoisuudeltaan 88 % olevat lihapullat on todettu niin hyviksi, että minkään muun firman einespullat ei enää kelpaa. Jääkapistamme löytyy lähes aina Kivikylän pullia! Lihapullia saa myös sinihomejuustotäytteellä ja chilitäytteellä (ei omaa kokemusta).

Jauhelihapihvejä ei valitettavasti ole tarjolla lähi S-Marketissa, joten niitä tulee ostettua harvemmin. Eniten käytän niitä kun teen hampurilaisia ja kyllä tulee hyvää! Pihveistä on myös Lindströmin pihvejä (ei omaa kokemusta).

Murea possuruukku on itselle uusi tuttavuus. Sitä on tullut vasta kerran kokeiltua, mutta sen kokemuksen perusteella ostaisin uudestaankin mieluusti. Ukko oli aluksi skeptinen tämän suhteen ja ihmetteli, et mihin olin rahani hassannut, mutta kyllä mieli muuttui nopeasti kun pääsi tätä maistamaan! Valikoimasta löytyy myös mm. kana- ja härkäruukkua (ei omaa kokemusta).


Kivikylän valikoimasta löytyy myös erilaisia ruokamakkaroita ja niistä olen maistanut Wanhanajan nakkeja. Maistelu nyt jäi aika pieneksi suupalaksi, koska en tykkää kuorellisista nakeista. Maku oli kuitenkin mainio kun unohti sen ettei tykkää napsuvista kuorista. Näitä saa Lidlistä ja ovat jopa silloin tällöin tarjouksessa. Meidän taloudessamme ukko tykkää näistä.


Kuva Kivikylän FB-sivuilta

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisempänä pulled porkia! Pulled porkin suosion on moni ruokafirma huomannut ja tehnyt omaa versiotaan. Itse tykkään nyhtöpossusta ja olenkin eri merkkisiä versioita kokeillut todeten Kivikylän parhaaksi! Tästä nyhtöpossusta tulee maun osalta mieleen joulukinkku ja varmaan sen takia tästä niin tykkäänkin kun joulukinkku on suurta herkkua :D Mukana tulee kastikepussi jos haluaa nyhtöpossuunsa muutakin makua, mutta itse en ole koskaan barbeque-kastikkeista piitannut, joten jää aina käyttämättä. Nyhtöpossu sopii hyvin leivän väliin/päälle, hampurilaisiin ja vaikka ihan sellaisenaan naposteltavaksi.

Tässä oli siis pieni pintaraapaisu Kivikylän tuotteisiin. Valikoimassa on paljon kaikenlaista maukkaan kuuloista & näköistä ja kannattaakin käydä nettisivuilla tutustumassa jos kiinnostaa.

-> Kivikylä <-

2 kommenttia:

  1. Muistaakseni myös maksapihvejä löytyy tältä firmalta ja on hyviä. Mekin ollaan aikalailla siirrytty näitten pihveihin ja lihapulliin vaikka hieman tyyriimpiä ovatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nämä tosiaan on tyyriimpiä, mutta hintansa väärti!

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)