sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mielipiteet rahaksi- Postausta  päivitetty 3/2015 -

Uusi 9/2016 kirjoitettu versio luettavissa TÄÄLTÄ!

Tällä kertaa tarjolla on juttua erilaisista netistä löytyvistä mielipidekyselyistä. Tutkimukset tulevat siis pääsääntöisesti sähköpostiisi linkin kera, jota klikkaat ja vastaat kyselyyn. Sanottakoon kuitenkin heti, että näillä internetpaneeleilla ei välttämättä suoranaisesti rahaa tule vaan muita vastikkeita/hyödykkeitä. Tämä postaus sisältää muutaman affiliate-linkin/kuvan ja ne tunnistat *-merkinnästä.

Näin yleisesti sanottakoon, että näihin gallupeihin saa kyllä aikaa uppoamaan ja kärsivällinen pitää olla. Lisäksi kannattaa täyttää kaikki taustatietokyselyt hyvin ja etenkin kohta, jossa kysytään miten paljon kyselyitä haluaa kuukaudessa. Oletuksena taitaa useimmiten olla, että saa ihan muutaman kyselyn, mutta itse ainakin vaihdan ne aina maksimimäärään, että on mahdollisuus kerätä enemmän pisteitä/rahaa. Mistään äkkirikastumisista on kuitenkin turha haaveilla sillä useimmiten pisteiden/rahan kerryttäminen on pitkäjänteistä puuhaa. Tutkimuksista maksetaan yleensä
0,10 -1,50 e tai 25-200 pistettä eli jos törmäät netissä kyselyihin, joissa luvataan suuria summia/pisteitä niin kannattaa suhtautua niihin hyvin kriittisesti.


Mielipidekyselyt, joista saat lahjakortteja yms.


YouGov

https://d1rq7cuzerol8r.cloudfront.net/cu/labs/img/logo_yougov2.9e1f9933fe42.png

YouGov on yksi Pohjoismaiden siteeratuimmista tutkimuslaitoksista. YouGov-paneelin jäsenenä pääset vastaamaan monenlaisiin ja erilaisia asioita käsitteleviin tutkimuksiin. Tutkimuskutsut saat sähköpostitse, ja osallistuminen on aina vapaaehtoista. YouGov-paneeliin voi liittyä kuka tahansa yli 15-vuotias. Tällä hetkellä suomalaisjäseniä on noin 30 000. Palkkiopisteet voit käyttää lahjakortin lunastamiseen tai vaihtaa arvoiksi. (lähde)

YouGovissa pisteet voi tosiaan käyttää joko SuperLahjakorttiin (arvo 30 e) tai vaihtaa arvoiksi ja osallistua siten YouGovin järjestämiin arvontoihin. SuperLahjakorttiin vaaditaan 2500 pistettä ja itselläni on tällä hetkellä 1275 pistettä, joten en ole vielä käytännössä päässyt testaamaan miten pisteiden vaihto sujuu. Liittymään pääsee TÄSTÄ.

Consumer Panel
https://d2c87l0yth4zbw.cloudfront.net/i/wp/consumerpanel_logo.png 

Consumer Panel on uusi Nepan ja Spotifyn luoma tutkimuspaneeli, jossa voit kertoa omia mielipiteitäsi mainoksista ja erilaisista kuluttajatuotteista. Paneeliin osallistujana sinulla on tarvitsemasi aika vastata kyselyyn ja voit tehdä sen silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Kiitoksena osallistumisestasi tutkimuksiimme saat pienen palkkion, jonka voit käyttää nettiostoksiin, esimerkiksi saadaksesi Spotify Premium -tilauksen tai lahjoittaa sen avustusjärjestölle. (lähde)

Consumer Panelissa rahat voi tosiaan käyttää Superlahjakorttiin, maksattaa ne PayPal-tilillesi tai lahjoittaa avustusjärjestölle. SuperLahjakortin saa kun on kerännyt tililleen vähintään 10 e eli tässä paneelissa näet suoraan rahasaldon pisteiden sijaan. Olen aiemmin onnistuneesti lunastanut 30 e edestä SuperLahjakortteja ja tällä hetkellä tilin saldo ei vielä riitä edes yhteen SuperLahjakorttiin. Consumer Paneliin voit liittyä TÄÄLTÄ.

Vaikuttajapaneeli

http://www.vaikuttajapaneeli.fi/banneri2.gif

Vaikuttajapaneeli on MTV Median uusi laaja kuluttajapaneeli, jossa suomalaiset pääsevät ottamaan kantaa ajankohtaisiin asioihin mm. mediaan, tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin liittyen. Paneelin jäsenenä ilmaiset mielipiteesi eri aihealueista helpoilla web-kyselylomakkeilla. Vaivannäöstäsi saat rahallisen korvauksen, jonka voit hyödyntää itse tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. (lähde)

Vaikuttajapaneelissa rahat voi käyttää joko S-ryhmän lahjakorttiin, maksattaa rahat PayPaliin, lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen tai saada MTV3 Storen alennuskoodin. S-ryhmän lahjakorttiin tarvitaan vähintään 20 e. Aika lailla tasan vuosi sitten olen 20 e lahjakortin lunastanut onnistuneesti ja nyt saldo on sen verran, että uusi lahjakortti meni tilaukseen. Lahjakortit lähetetään kerran kuukaudessa eli omaansa voi joutua odottamaan jopa 4 viikkoa. Vaikuttajapaneeliin voit liittyä TÄSTÄ.

Research Insight Finland Oy


Nettipaneeli on Research Insight Finland Oy:n ylläpitämä online-kuluttajapaneeli. Nettipaneelin jäsenenä olet mukana vaikuttamassa siihen, minkälaisia tuotteita ja palveluita markkinoille tuodaan. Pääset arvioimaan uusia ideoita ja kertomaan mielipiteesi vanhoista tutuista tuotteista. Nettipaneelin jäsenellä on ääni, jota tuotekehittäjät ja markkinoijat kuuntelevat. Jäsenet saavat sähköpostitse kutsuja kyselyihin, joihin vastaamalla kertyy pisteitä, joilla voi lunastaa monipuolisia lahjakorttipalkkioita. Kyselyihin voi vastata tietokoneella, tablet-laitteella tai matkapuhelimella. (lähde)

RIF-paneelissa kerätään siis pisteitä ja ne voi vaihtaa Superlahjakorttiin. Pisteitä pitää olla vähintään 1000 ja sillä saa 10 e arvoisen lahjakortin. Lunastaminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia nettipaneeliin. Tällä hetkellä saisin lunastettua yhden lahjakortin, mutta ajattelin kerätä pisteitä niin, että saisin kaksi lahjakorttia. RIF-paneeliin voit liittyä TÄÄLTÄ.

M3 Panel


M3 Panel pyrkii keräämään tietoja markkinatutkimuksia ja mielipidemittauksia varten. Tiedot käsittelee M3 Research A/S. M3 Research on erikoistunut tekemään tutkimuksia internetissä. Kohderyhmämme koostuu aivan tavallisista ihmisistä, joita pyydämme kertomaan mielipiteensä erilaisista aiheista. Kiitoksena avustasi saat pisteitä, jotka voit käyttää paneelimyymälässä tai puolivuosittaisissa arvonnoissamme. Jäsenyydestä ei aiheudu mitään kustannuksia. Emme myöskään lähetä roskapostia. (lähde)

M3 Paneelissa kerätään pisteitä ja paneelimyymälän vaihtoehdot ovat lähes rajattomat. On lahjoituksia hyväntekeväisyyteen, erilaisia tavaroita (käsilaukkuja, koruja, hajuvesiä, taloustavaroita..) ja lahjakortteja, jotka kaikki vaativat eri määrän pisteitä. Itselläni meni melkein puoli vuotta liittymisen jälkeen, että kyselyjä alkoi tulla ja sitten niitä onkin tullut ihan tasaiseen tahtiin. Mitään palkintoja en ole vielä lunastanut, joten siitä ei ole kokemusta. M3 Paneliin voit liittyä TÄÄLTÄ. M3 Panelin kautta voi myös kutsua kavereita eli voit myös laittaa minulle sähköpostilla kitsastelija ät gmail piste com etu- ja sukunimesi ja meiliosoitteesi niin laitan kutsun tulemaan. Kaverikutsusta vissiin saan extrapisteitä..?

RAM

 https://www.rampanel.com/ram/img/ramlogo.png

Jokaiselle medialle rekrytoidaan oma, kohdeyleisöä vastaava paneeli yleensä ilmoituksien ja bannereiden avulla, jotka ohjaavat lukijan/kuluttajan RAMin rekisteröitymissivulle. Panelistit rekisteröityvät ja vastaavat kysymyksiin, jotka koskevat sosiodemografisia tietoja, kiinnostuksen kohteita ja sitä, kuinka usein he lukevat kyseistä mediaa. Osallistuminen on vapaaehtoista ja perustuu panelistin suhteeseen mediaan. (lähde)

Ram-paneeleissa kerätään pisteitä, jotka voi vaihtaa valinnaiseen Sanoma Magazines lehden tilausjaksoon. Ainakin näin se menee kun kuulun MeNaiset-lehden kautta Ramiin. Pisteitä tulee ihan kivasti ja olenkin jo tilannut kahdesti Cosmopolitanin 3 lehden tilausjakson. Kysymykset koskevat yleensä MeNaisissa olevia mainoksia ja juttuja. Uusia kyselyjä ei olekaan nyt hetkeen tullut, mutta toivottavasti tilanne ei ole pysyvä.

RAM-paneeliin pääset liittymään TÄÄLTÄ. Etsi listasta kohta Suomi ja sitten valitset alasvetovalikosta paneelin, johon haluat liittyä. Suosittelen liittymään sellaiseen paneeliin, jonka mediaa seuraat, koska kysymykset koskevat valittua mediaa. 
Ote usein kysytyistä kysymyksistä:
Voit osallistua viiteen paneeliin, jos luet ja seuraat montaa eri mediaa. On kuitenkin tärkeää, että rekisteröidyt jokaiseen paneeliin eri käyttäjänimellä. Voit esimerkiksi käyttää isoa kirjainta tai lisätä numeron, jotta järjestelmä rekisteröi käyttäjänimesi uutena. Salasanasi voi olla sama.


TNS Gallup Forum

http://tracking.euroads.fi/system/tracking.php?sid=6&cpid=1643&adid=34006&acid=2033&eatrackid=74381*

Gallup Forumin toiminta on muuttunut ja 11/2014 lähtien myös näistä kyselyistä saa kerättyä pisteitä, joílla voi lunastaa sitten esim. superlahjakortin!

Gallup Forum on markkinatutkimusyritys TNS Gallupin internet-paneeli, jonka yli 50 000 jäsenen vastaajakanta on valittu kuntakohtaisena satunnaisotantana edustamaan suomalaisia. Gallup Forumin jäsenten mielipiteet ovat kriittisiä monenlaisen kehityksen kannalta. Panelistien mielipiteiden  avulla voidaan luoda uusia tuotteita, vaikuttaa kaupan tuotteisiin, tarjottuihin palveluihin, mainontaan ja tulevaisuuden suunnitteluun. (lähde)

Normaalisti Gallup Forumiin ei voi noin vain ilmoittautua itse, mutta affiliate-firmasta löytyi kamppis, jossa pääsee mukaan ja kaikki tämän vuoden aikana liittyneet uudet jäsenet osallistuvat 500 e matkalahjakortin arvontaan. Kyselyt tulevat sähköpostiin ja itse olen ollut Gallup Forumissa ainakin vuodesta 2006 ja kyselyjä on tullut satoja. Kyselyissä osallistuu useimmiten 100 e SuperLahjakortin arvontaan ja en oo muuten kertaakaan voittanut. Vähän korpeaa kun Gallup Forumilla tuntuu olevan työläimmät kyselytkin. Nykyään olenkin skipannut kyselyitä jos ei vähääkään kyselyn aihe jaksa kiinnostaa ja olen jopa harkinnut paneelista eroamista. Gallup Forumiin voit halutessasi liittyä TÄÄLTÄ*.

Suomitutka 
(lisätty 3/2015)

Suomitutka on Sanoma Oyj:n uusi online paneeli. Paneelin kautta kerättyjen vastausten kautta kerätään tietoa suomalaisten mielipiteistä, joita käytetään avuksi sekä Sanoman omien että yhteistyökumppaniemme tuotteiden kehittämisessä. Liittymällä mukaan Suomitutkaan ja vastaamalla sähköpostiisi tuleviin kyselyihimme, pääset vaikuttamaan median, tuotteiden, palveluiden sekä mainonnan kehittämiseen. Kyselyt ovat keskimäärin kestoltaan noin 5 minuuttia ja niihin on helppo vastata. (lähde)


Suomitutkaan olen juurin liittynyt ja vasta yhteen kyselyyn vastannut. Luvattu palkkio tuli ongelmatta saldooni eli hyvältä vaikuttaa! Kertyneillä korvauksilla voi lunastaa Superlahjakortin, lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen tai siirtää rahat PayPal-tilille. Paneeliin pääset liittymään TÄÄLTÄ.

Lopuksi

Tässä oli siis pitkä lista erilaisia nettipaneeleja, joihin itse kuulun. Lisäksi kuulun vielä kouralliseen eri paneeleita (piste- ja arvonta-systeemeillä), joista en valitettavasti löytänyt tietoa, että miten uudet jäsenet voivat liittyä. Muitakin paneeleita on olemassa ja jos nämä esittelemäni eivät riittäneet niin kannattaa kurkata Arvontasivujen ketju, jossa keskustellaan eri nettipaneeleista. Itse halusin kertoa vain sellaisista nettipaneeleista, joista itselläni on kokemusta. Kommenteissakin saa vinkata nettipaneeleista ja kertoa omia kokemuksiaan!

28 kommenttia:

 1. Suomitutka on uudehko vastaajapaneeli tähän genreen, jossa vastaamisesta maksetaan:
  "Suomitutka on Sanoman uusi laaja kuluttajapaneeli, jossa suomalaiset saavat mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä mediaan, tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin liittyen.
  Paneelin jäsenenä kerrot mielipiteesi vastaamalla sinulle sähköpostitse lähetettäviin helppoihin online-kyselyihin.Nämä kyselyt tulevat joko Sanomalta tai muilta yrityksiltä, jotka haluavat kuulla juuri sinun mielipiteesi. Kyselyihin vastaat silloin, kun sinulle parhaiten sopii.
  Kiitokseksi jokaisesta vastaamastasi kyselystä saat pienen rahallisen korvauksen, jonka voit käyttää lahjakortteihin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Aina kun osallistut kyselyyn, saat siitä kiitokseksi rahallisen korvauksen. Korvaukset voit lunastaa valintasi mukaan Presentcard.fin lahjakortteina tai lahjoittaa WWF:lle. Korvauksen suuruus vaihtelee kyselyn pituudesta riippuen, mutta on yleensä 0,5–2,0 euron välillä. Saat aina tiedon korvauksen suuruudesta ennen kuin aloitat kyselyyn vastaamisen." Suomitutkaan voi liittyä täältä: http://suomitutka.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyypä tutustua Suomitutkaan!

   Poista
 2. Kiitos paneelien esittelystä, Kitsastelija! Osassa näistä olenkin jo jäsenenä, mutta houkuttaisi liittyä useampaankin. Saattaa kyllä sitten kulua liikaa aikaa vastailuun, ainakin ton TNS-gallupin kyselyt on aika pitkiä niistä saatavaan pistemäärään nähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! :) Oon kyllä samaa mieltä siitä, että TNS Gallupin kyselyt on pitkiä ja palkkiot huonot enkä ookkaan jaksanu niihin juuri vastailla. Kaikenlaisia paneeleja on vaikka millä mitalla ja mulla on vissiin ainaki 3 (mukaan lukien aikaisemman kommentoijan mainitsema Suomitutka) paneelia, joihin vielä mietin, että liittyiskö. Lähinnä vain sen takia, että kasvaako näistä nettikyselyistä sitten liian suuri aikasyöppö!

   Poista
 3. Kiitos hyvästä listasta, varsinkin tuo m3 paneeli on ollut hyvä! Yksi paneeli minkä huomasin puuttuvan on Europaneeli, saisiko sen myös mukaan? (http://www.europaneeli.org)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jutussa olen tosiaan listannut sellaisia nettipaneeleja, joista itselläni on kokemusta. Europaneeli on mulla odottanut kirjanmerkeissä kokeiluun pääsyä ja pitänee nyt viimein sinnekin itsensä mukaan änkeä ja sitten listalle lisätä. Kuulutko itse Europaneeliin ja jos kuulut niin mitä olet tykännyt?

   Poista
  2. Kyllä, kuulun europaneeliin, kuten myös todella moneen muuhun. Europaneeli on aina maksanut korvauksensa asiallisesti (Europaneeli on osa Cint Ab:n paneeleita)

   Poista
  3. Täytyypä nyt tosiaan ottaa asiaksi liittyä mukaan ja sitten lisätä se tänne listaan!

   Poista
 4. Onko joku onnistunut tuolta TNS Gallup Forumista Superlahjakortin saamaan? Itse sellaisen lunastin pisteilläni noin kuukausi sitten vaan eipä ole näkynyt eivätkä ole vastanneet sivujen yhteydenottolomakkeen tai sähköpostinkaan kautta lähetettyihin tiedusteluihini. Kyselykutsuja ja muistutuksia kyllä tulee tiuhaan tahtiin...

  Jostain muista paikoista olen kyllä noita Presentcardin lahjakortteja saanut ja olen varma ettei ole roskapostin mukana tai muuten tullut vahingossa poistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh :o oletko vielä lahjakorttia saanut? En muista minkä paneelin kautta tilasin juuri myös lahjakortin ja siellä selvästi sanottiin toimituksessa kestävän jopa kuukauden ja niin kestikin. Kuitenkin tosi erikoista ettei saa vastausta viesteihin kun koittaa asiasta kysellä!

   Poista
  2. Joo TNS ei vastaa ollenkaan sähköposteihin ja puhelimella myös hankala saada kiinni. Itse olen odottanut nyt lahjakorttia n. 1kk.

   Poista
  3. Kylläpä on kummaa touhua!! :(

   Poista
 5. M3-paneeli on ainakin minulla toiminut mainiosti, ja olen lunastanut useita lahjakortteja, joiden arvo on 10 e / kpl. Pisteitä kertyy nopeasti.
  https://talousvinkkeja.wordpress.com/2015/12/02/tienaa-vastaamalla-mielipidekyselyihin/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Itse en ole M3-paneelista vielä mitään lunastanut (paitsi arpoja, mutta eipä ole tärpännyt voittoa!), mutta johtuu vain siitä etten ole saanut aikaiseksi tutkia mitä pisteilläni saisi. Kiva kuitenkin kuulla, että siellä homma toimii!

   Ja blogi menee kirjanmerkkeihin! :)

   Poista
 6. Hyvä artikkeli, olisi kiva jos kirjoittelisit kokemuksistasi nyt kun olet näissä jonkun aikaa ollut :-)

  Aiemmin mainittu europaneeli oli ainakin päivittynyt (paremmat palkkiot, paypal & superlahjakortti kotiutuksissa jne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä, olen ollut kovassa flunssassa!

   Olisi kyllä aivan paikallaan joko päivittää tätä juttua tai kirjoittaa aivan uusi! Europaneelissa olen huomannut päivittymistä vain uusien meilien ulkoasun muodossa, mutta en ole vielä ehtinyt tarkemmin perehtyä palkkioihin yms.

   Poista
 7. Hei, tiedätkö tuleeko superlahjakortin tilaamisesta mitään toimituskuluja, kun sen tilaa näillä eri paneeleista ansaitsemilla pisteillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Superlahjakortin sivuilla sanotaan seuraavaa: "SuperLahjakorttia lunastettaessa toimitus- ja käsittelykuluja ei tule." Ja tämä koskee siis myös paneelipisteillä tilattuja lahjakortteja! Olen itse tilannut yleensä Cdonin lahjakortteja/koodeja, jotka ovat tulleet sähköpostiin. Kerran oon muistaakseni tilannu Vero Modan lahjakortin, joka tuli postissa eikä tosiaan tullut mitään postikuluja.

   Poista
 8. Voin varmaan hyvällä mielellä kutsua itseäni jo jonkinlaiseksi "paneeliveteraanittareksi" kun olen jo viitisen vuotta näiden kyselyihin vastannut.

  Netissä todettuun voi yhtyä - pistepaneelit tahtovat välillä kikkailla laskemalla pisteiden arvoa. Lopetin pistepaneelit tämän takia - helpompi hahmottaa palkkiot kun suoraan kerrotaan montako euroa kyselystä saat. Muihin yhtyen liputan itsekin europaneelin ja triaban yms. cintin paneeleiden puolesta, ne ovat toimineet aina.

  Toivottavasti tämä sarja saa jatkoa, ainakin minun taloudessa nämä ovat olleet iso apu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kivasta kommentista! :)

   Sinähän kauan oot jaksanu kyselyihin vastata! Itsellä on ilmassa vähän sellaista kyllästymistä nyt näihin ja jätänkin kyselyn kesken jos aihe ei kiinnosta. Huomaa myös sen, että eri firmoilla saattaa olla ihan samat kyselyt ja ei kyllä kahdesti tee mieli vastata!

   Olisiko sinulla laittaa listaa niistä paneleeista, jotka ilmoittavat palkkionsa rahana?

   Poista
  2. Ainakin seuraavat maksavat euroina (ja näissä olen myös itse!)

   http://www.europaneeli.org
   http://www.nordicpanel.com/suomi/
   https://www.triaba.com

   Cint näkyy tehneen jonkun uudistuksen, jossa katosi monta paneelisivustoa, mm. huutopaneeli ja surffitutka.

   Poista
  3. Kiitos listasta! Nordicpanel ja Triaba ovatkin sellaisia mihin en kuulu, joten pitääkin tsekata ne jossain vaiheessa. Vaikka on kyllä tekemistä näissä nykyisissä paneeleissakin! :D

   Poista
 9. tästä olisi tosi kiva lukea päivitetty versio kun kaikki muut artikkelit ovat tosi vanhoja ja niissä kerrotut sivutkin lopettaneet aikapäiviä sitten ;'(

  VastaaPoista
 10. Täällä olisi myös yksi kiinnostunut lukemaan päivitetyn listan näistä kyselyistä ja myös siitä kuinka ahkerasti olet jaksanut näihin vastailla ja millaista tuottoa saat näistä tänä päivänä. Kiitos :)

  VastaaPoista
 11. Molemmille anonyymeille: Kiitokset kommenteista! Selvästi olisi tilausta päivitetylle versiolle ja sellainen on nyt suunnitteilla. Taustatyötä olen jo tehnyt sen verran, että tarkistin kaikkien piste/rahapaneelien tilanteen ja vertasin aikaisempaan tilanteeseen. Sen verran voin spoilata, että mitään suuria summia näillä ei kyllä tienaa.

  VastaaPoista
 12. minäkin paneelien vasta-alkajana odottelen kokeneemman panelistin kokemuksia, olisi kiva lukea niitä syksyn pimeinä teemukin ääressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tämä on näemmä hyvinkin pitkällinen prosessi, mutta vireillä on ja kirjoitustyö on alkanut! On vain yllättävän työläs juttu kirjoittaa eli kärsivällisyyttä.. tulossa kyllä on :) Laitan tänne sitten linkkiä kyllä ja päivitän sen vielä tähän alkuperäiseen postaukseen.

   Poista
 13. Hei kaikille kommentoijille! Pitkällisen prosessin jälkeen päivitetty versio tästä jutusta on luettavissa täältä!

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)