sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Scoopshot - kuvaamalla rahaa!


Nyt taitaakin tulla Kitsastelijan blogihistorian ensimmäinen vinkki lisätulojen ansaitsemiseen!

Scoopshot on suomalaisen P2S Media Group Oy:n kehittämä älypuhelinsovellus ja sen ympärille rakentuva kuvatoimistopalvelu, joka pyrkii joukkouttamaan uutiskuvausta ja muuta valokuvausta. Sovelluksen käyttäjät voivat ottaa kamerapuhelimellaan kuvia joko kohtaamistaan uutistapahtumista tai Scoopshot-sovelluksen ilmoittamista muista ajankohtaisista kuvaustehtävistä, joista palvelussa mukana olevat mediat tai muut yritykset tarvitsevat tuoretta kuvamateriaalia. Kuvan mukana menee palveluun tieto myös kuvauspaikasta ja -ajasta. Jos kuvaajan palveluun lataama kuva menee kaupaksi, myös kuvauspalkkion laskutus ja maksu hoidetaan älypuhelimen, sähköpostin ja tilisiirtojen välityksellä. Scoopshot ottaa kaupasta oman provisionsa. (lähde)

Lue suomeksi pitempi Scoopshotin FAQ tästä!

Pääseekö sovelluksella sitten rikastumaan? Se riippuu omasta ahkeruudesta ja luovuudesta, tehtävien määrästä/laadusta ja varmaan vähän tuuristakin. Suuriakin summia on mahdollista tienata, mutta käytännössä omat tienestini jäivät aika pieniksi.
Myy uutiskuva-tehtävä on voimassa koko ajan ja lisäksi tällä hetkellä on paljon tehtäviä jalkapallon MM-kisoihin liittyen.

Keskityin vain Fonectan Kuvaa yritys-tehtävään (joka on kirjoitushetkellä voimassa vielä 9 päivän ajan). Tehtävässä kännykän paikkatietojen (gps) pitää olla päällä ja sitten saa listan lähettyvillä olevista kuvattavista yrityksistä. Kuvan pitää olla sellainen, että yrityksen tunnistaa kuvasta ja kuvan pitää olla vaakatasossa (kuvassa ei myöskään saa olla tunnistettavia ihmisiä eikä autojen rekisterikilpiä). Pisin aika kuvan ottamisesta kuvan hyväksymiseen oli n. viikko ja lyhyimmillään muistaakseni 1-2 päivää. Vain 2 kuvistani hylättiin, toinen oli liian tumma ja toisesta ei tullut palautemeiliä, mutta huomasin sen kyllä itsekin olevan huonosti kuvattu (liian kaukaa jne). Otin yhteensä 51 hyväksyttyä kuvaa ja jokaisesta sai 1 euron eli tienasin 51 euroa bruttona.

Scoopshotin kautta saaduista tuloista maksetaan veroa, joten homma on kaikin puolin laillista.
Tilitysvaiheessa pitää valita lähettääkö Schoopshotille verokortin vai ottavatko he 60 % pidätyksen, joka sitten hyvitetään verotuksessa. Itselläni sattui olemaan skannattuna sivutuloverokortti (olen käyttänyt sitä mysteerishoppauksesta saatuihin palkkoihin), joten lähetin sen saamieni ohjeiden mukaan sähköpostilla. Tilityksessä sanottiin menevän pari viikkoa, mutta itselläni asiat tapahtuivat nopeammin; 11.6. tein tilityspyynnön ja lähetin heti samassa yhteydessä verokortin. Kaksi päivää myöhemmin tuli meiliä, että rahat on tilitetty ja siitä 3 päivän päästä (viikonloppu oli välissä) rahat olivat tilillä. Tilitykseen meni siis vähän alle viikko ja nettosin 30,34 e.

Schoopshot on ladattavissa iPhonelle, Android- ja Windows-puhelimille. Itselläni on Android-puhelin ja sovelluksen toimivuus oli ihan hyvä. Jotain pieniä bugeja kuvan ottamisen kanssa oli silloin tällöin, että joutui ottamaan jotain kuvia saman tien uudestaan eli kannattaa olla malttia mukana ja katsoa kuvaustapahtuma ja tietojen syöttö loppuun asti. Kuvan lataaminen puhelimen galleriasta ei onnistunut ollenkaan kun sovellus herjasi, että tiedostossa on muka jotain vikaa. Eli kannattaa ottaa kuvia suoraan sovelluksen kautta niin toimivuus on varmempaa. Lisäksi Fonectan tehtävässä paikkatiedot eivät aina olleet niin ajan tasalla mikä aiheutti välillä harmaita hiuksia.

Sovelluksen käyttöä aion jatkaa tulevaisuudessakin ja voin sitä suositella muillekin tämän kokemuksen perusteella! Itseäni mietityttää, että mitenkäs sellaisten palkkioiden kanssa, jotka on merkitty vaikkapa dollareina tai muuna rahayksikkönä. Jos jollakin on jo kokemusta asiasta niin kertokaa ihmeessä kommenteissa!

Muiden kokemuksia: Lisäviikkoraha, Fiksua.com ja Olli Jäntti blogi.


-> Scoopshot <-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)