lauantai 4. tammikuuta 2014

PicMonkey - ilmainen kuvankäsittelyohjelma


http://www.picmonkey.com/
 Kuva: Wikipedia

PicMonkey on nettiselaimella käytettävä englanninkielinen kuvankäsittelyohjelma/sivusto, joka toimii freemium periaatteella. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että suurin osa ohjelman ominaisuuksista on ilmaisia ja käyttäjille näytetään mainoksia. Olen kuitenkin merkinnyt tämän postauksen kategoriaan ilmaiset, sillä PicMonkeyn ilmaiset ominaisuudet riittävät mainiosti peruskäyttäjälle ja niillekin, jotka haluavat kuvankäsittelyyn vähän enemmän. Lisäksi käyttäjille näytettävät mainokset eivät mielestäni ole mitenkään häiritseviä. PicMonkeyn käyttöön ei tarvita minkäänlaisia tunnuksia ja kirjautumisia kun käyttää sivuston ilmaisia ominaisuuksia!

Jos PicMonkeyn käytöstä haluaa maksaa niin Royale-ominaisuudet saa käyttöön kirjautumalla sivustolle ja maksamalla joko 4.99 $ kuukaudelta tai 33 $ vuodelta (tällöin kuukausihinnaksi tulee 2,75 $). Royale-käyttäjille ei näytetä mainoksia ja käyttöön saa lisää fontteja, kehyksiä, efektejä yms.

PicMonkeytä voi käyttää joko ihan vain kuvien koon muokkaamiseen/rajaamiseen tai sitten tehdä vaikkapa kollaaseja ja muuta mukavaa. Yllä onkin itse tekemäni esimerkki kollaasista. Erilaisia kollaasin asetteluvaihtoehtoja on useita ja ne on helppo toteuttaa. Kollaasiini olen lisäksi lisännyt vielä tekstiä ja kehyksen. PicMonkeylla on myös pohja, mihin on helppo luoda Facebook-sivuille kansikuva.

Tässä vielä pari esimerkkikuvaa mitä olen tehnyt PicMonkeylla. Itse henkilökohtaisesti tykkään monipuolisesta fonttivalikoimasta! Niitä on niin paljon, että on vaikea valita monesta hyvästä!


Lisäksi PicMonkeysta löytyy eri teemaan sopivia ominaisuuksia. Esim. Zombies-teemasta voit lisätä kuvaasi veriroiskeita ja Vampires-teemasta vampyyrin hampaat. Tarjolla on myös mm. jouluisia, romanttisia ja talviaiheisia teemoja.

Omia naamakuviaan voi myös käsitellä vaikkapa kulmakarvakynällä ja hampaitakin voi valkaista. Löytyypä jopa nappi, jolla voi pudottaa painoaan. Tässä kohtaa suurin osa ominaisuuksista on kylläkin Royale-ominaisuuksia mutta em. ominaisuudet ovat ilmaisia.

Lisäksi olen tehnyt sosiaalisen median seurantanapit (jotka siis löytyvät sivun vasemmasta reunasta) PicMonkeylla ja tuo possun kuva on myös sieltä. Kuvia löytyy myös muista eläimistä, kukista, puista ja eri teemoista.

Monipuolinen ja loistava sivusto on kyseessä, voin siis ehdottomasti suositella!  Tein vielä tuollaisen suosittelu-napinkin, jota voin jatkossa käyttää muidenkin hyvien juttujen kohdalla!


-> PicMonkey <-2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vinkistä! En ollut aiemmin kuullut kyseisestä ohjelmasta, mutta vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta :) Heti tuli tunti räpläiltyä kuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PicMonkey on kyllä koukuttava! Mulla on aina suurin vaikeus fontin valinnassa.. :D

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)