sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Paikalliset putiikit osa 3: 55 - FiftyFive / KotipizzaLaihian Kotipizza & 55 - Fifty Five
Pankkikuja 1
66400 Laihia
puh. 06-4772090
Avoinna:
Ma-La 11-22
Su 12-22

V. 1987 perustettu Kotipizza ei esittelyä kaipaa joten tämä postaus keskittyykin käsittelemään ravintolaa 55.
Pääsiäisen tienoilla Laihian Kotipizzan yhteyteen avattiin siis hampurilaispaikka FiftyFive. Samalla Kotipizzan tiloja laajennettiin ja nyt asiakaspaikkoja on enemmän ja yleisilme on muutenkin paljon viihtyisämpi.
Seuraava ote FiftyFiven nettisivuilta:

Fiftyfive burger, cola, fries vie hampurilaisten alkujuurille, sinne missä amerikanrautojen pellit hohtivat, rock'n roll oli uutta ja hampurilaiset tekivät tuloaan ja elämässä oli enemmän makua.
Fiftyfive tarjoaa hampurilaisen kuten se on alun pitäen tarkoitettu; pihvit mehukkaina, avoparilalla paistettuna. Ja vain parhaista raaka-aineista. Fiftyfive: burger, cola and fries. Ei mitään liikaa – valittavanasi on 7 hampurilaista: perushampurilaisesta aina ketjun lippulaivaan Flames -hampurilaiseen.
Nettisivuilta ei löydy hinnastoa, mutta onneksi sellaisen bongasin Kotipizza Laihian Facebook-sivuilta:Tähän päättyi yleisesittely. Nyt sitten seuraa vähän omakohtaisia kokemuksia. Tuli nimittäin tässä viikonlopun aikana käytyä kahdesti maistelemassa 55 tarjontaa. Lauantaina oli porukkaa ku pipoa ja tilausta sai odottaa melkeen puoli tuntia. Tänään sitten väkeä oli maltillisemmin ja ruokaakin sai suht nopeasti. Päätimme häjymmän puoliskoni kanssa nauttia molemmilla kerroilla ruoat rauhallisemmassa ympäristössä eli mun kämpillä. Kaiken kaikkiaan maisteltua tuli Cheese (kylläkin tahattomasti, olin tilannut hamburgerin), Bacon & cheese, Flames ja Hamburger. Sekä tietysti ranskalaisia ja jälkimmäisellä kertaa Flames-dippiä.

 Pakkaukset on kyl komiat!


Kuvausmateriaalit katos nopeasti parempiin suihin, mutta edes Flames-hampparista
sain kuvan vaikka kovasti hoputettiin.

 Normaalit ranskalaiset + Flames-dippi

Kyllä kuola valuu kun kattoo tuota kuvaa noista ranskiksista, oli ne vaan niin hyviä! Tähän mennessä mun lemppareita on ollu Mäkkärin ranskikset, mut nää kyl kiilas kirkkaasti ykköspaikalle. 55 nettisivujen mukaan ranskikset on "all natural", aitoa maalaisperunaa, mitään lisäämättä. Kyllä näissä ainakin suolaa tuntu olevan. Maistu tosi hyviltä dipin ja ketsupin kanssa! Yleensä en dippejä harrasta, mutta toi Flames oli kyl hyvää. Nettisivujen mukaan sen pitäis olla tulisempaan makuun, mut ei kyllä ollu yhtään tulinen mun mielestä. Kai kuitenkin sain oikean dipin.. :D 

Tosiaan ekalla kerralla tilasin Hamburger-aterian, mutta kämpillä sitte paljastuki et ihan ei saanu mitä tilas. Mut alas se Cheese laski ja oli ihan perus. Vaikea verrata muihin ketjuihin kun en sellaista oo koskan ottanut. Häjympi puolisko söi Bacon & cheesen ja kehui sen olevan hyvää ja parempia kuin esim. Mäkkärin ja Hesen vastaavat. Itsekin haukkasin palasen, mutta en niin piitannut kun ei pekoni eikä juusto oo se mun juttu. Tänään sitten haettiin uudella onnistuneella yrityksellä Hamburger (ateriana taas, oli pakko saada ranskiksia! :D)  ja sitten ukko söi ketjun lippulaivaburgerin Flamesin. Hamburger oli kyllä ihan perus ja kyllä edelleen perushamppareista voiton vie Hesen tavishamppari. Flamesia (nimestään huolimatta ei ole tulinen) maistoon peräti yhden haukun, mutta välittömästi toivoin että olisin sittekkin ottanu sellaisen kans eli hyvää oli mun mielestä! Ukko tosin ei ollut vakuuttunut vaan totesi Flamesin olevan tavallinen ja tylsä. Huomaa, että meillä on kyllä varsin erilaiset maut ruoan suhteen :D

Loppukaneetiksi sanoisin, että ehdottomasti kannattaa kokeilla! Ravintoloita on jo useampi ympäri Suomen ja ne voit katsoa 55 nettisivuilta.


2 kommenttia:

  1. Käytiin toisaalla Etelä-Pohjanmaalla 55 Burgerissa ja täytyy sanoa, että osittain eri kokemus Flames with extra cheese ja Bacon Cheese with double beef -purilaisista kuin teillä! Ongelmana ehkä se, että emme muutoin harrasta näitä hampurilaispaikkoja (Hese, Carrols, Mäkkäri tms.), joten makupalettimme eivät ole tottuneet... Joka tapauksessa, käyntimme 55 burgerissa oli ensimmäinen ja viimeinen. Sen verran suorastaan pahalta maistuivat purilaiset, että kiitos, kerta riitti. Ranskikset sinänsä ja dippi olivat ok, mutta yllä mainittuja purilaisia emme suosittele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva lukea muidenkin kokemuksista vaikka ette samoilla linjoilla olleetkaan omien mielipiteiden kanssa. Ukon nykyinen suosikki on toi Bacon&Cheese ja ei siitä kauaakaan oo kun sellaisen söi ja kehui, että hyviä ovat edelleen. Itse tykkään edelleen, että ranskikset on tosi hyviä, mut hampparien osalta tykkään enemmän Hesestä. Näemmä jakaa aika tehokkaasti mielipiteet, että joko tykkää tai sitten ei :D

      Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! :)